Навигация
Кошница

Допелхерц актив Витамини за диабетици + черница 30 таблетки

Doppelherz Aktiv / Допелхерц® актив Витамини за диабетици + Черница в подкрепа на нормалния въглехидратен метаболизъм при болните от диабет е оптимална комбинация от 15 витамина и минерала плюс екстракт от листа от бяла черница – разработена специално за диабетици, както и за хора, които са в режим на отслабване за допълване на тяхната диета.

Характеристики:

 • Намалява риска от късните усложнения на диабета

 • Подобрява глюкозния обмен

 • Подпомага нормалната функция на нервната система

 • Осигурява клетъчна защита

 • Намалява чувството на отпадналост и умора

 • Еднократен дневен прием

 • Немско качество
   

Противодиабетни свойства на листата от бяла черница (Мorus alba)

Бялата черница, на латински Мorus alba, е широколистно листопадно растение, което произхожда от Източна Азия. Листата на растението са различни - с яйцевидна форма, но се срещат цели и наделени на 3 до 5 дяла. В химичния състав на листата е важно да се отбележи наличието на флавоноиди, алкалоиди, DNJ (1-деоксиножиримицин) и полизахариди.

Допелхерц® актив Витамини за диабетици + Черница - начин на действие

Стандартизираният екстракт от листа на бяла черница съдържа вещества, които биха могли да блокират разграждането на полизахаридите (например нишесте или захароза) до прости захари (като глюкоза). Благодарение на това някои от въглехидратите остават неразградени и не се усвояват, което позволява поддържане на благоприятни нива на кръвната захар. Множество клинични проучвания изследват здравословните ефекти на екстракта от листа на бяла черница. В хода на подобни проучвания са установени следните ползи от екстракта от листа на бяла черница:

 • Спомага за намаляване нивата на кръвната захар след нахранване като блокира разграждането на полизахаридите в червата и резорбцията на захари 

 • Подобрява инсулиновата чувствителност 

 • Антихиперурикемичен ефект (намалява нивата на пикочната киселина, респективно – риска от развитие на подагра) 

 • Хиполипидемичен, васкуларопротективен, хипотензивен ефект6. Подобряват се нивата на липидите в кръвта, подпомага се поддържане на нормално кръвно налягане и се предпазват от увреждане кръвоносните съдове.

 • Антиоксидантни, антимикробни, цитотоксични, антиатеросклеротични, кардиопротективни свойства, които се дължат на съдържащите се в екстракта флавоноиди. Част от най-сериозните хронични усложнения на захарния диабет са свързани с увреждане на големи и средно големи артерии от процеса атеросклероза. Като резултат се нарушават функциите, най-вече на мозъка и сърцето. Екстрактът от листа на бяла черница би могъл да забави развитието на тези усложнения.

Хромът помага за поддържането на нормално кръвно-захарно ниво.
Цинкът играе важна роля върху метаболизма на въглехидратите, а витамин B6 в метаболизма на гликогена (включително и на усвояването на глюкоза от клетките). Гликогенът представлява резервната форма на глюкоза в клетките.
Витамин В6, В12 и фолиева киселина имат положителен ефект върху нивата на хомоцистеина в кръвта, което е важно за диабетно болните. Хомоцистеинът е самостоятелен рисков фактор за развитие на атеросклероза.
При хората с диабет се наблюдава повишено образуване на свободни радикали (т. нар. оксидативен стрес). Цинк, селен, витамини С и Е предпазват клетките от повишените нива на оксидативен стрес типични за диабета.

Витамин В1, В2, В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), В6, В12, биотин, витамин С и магнезий допринасят за нормалния енергиен метаболизъм в организма. Витамин D подпомага имунната система.

Една таблетка на ден покрива повишените нужди на организма от витамини и минерали.

Препоръчителен прием:

1 таблеткa дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква.
Да не се надвишава препоръчваната дневна доза!
Този продукт е хранителна добавка и не замества разнообразното и здравословно хранене!
За поддържане на здравето се препоръчва продължително приемане на 
Допелхерц® актив Витамини за диабетици + Черница.

Важна информация

Допълването на често повишените нужди при диабетиците от витамини, микроелементи и антиоксиданти с Витамините за диабетици + Черница на Допелхерц® актив не може да замени утвърденото лечение. Необходимо е да се спазват основните хранителни принципи, съгласувани с подходящ начин на живот, достатъчна двигателна активност, контрол на телесното тегло и прием на назначените от лекуващия лекар медикаменти.
Специалната формула на 
Допелхерц® актив Витамини за диабетици + Черница ги прави подходящи за хранителна добавка в рамките на диетичното хранене при захарен диабет.

Състав (в 1 таблетка):

Магнезий: 187,5 mg

Екстракт от листа на бяла черница: 150 mg

Витамин B12: 3,75 µg

Витамин B6: 2,1 mg

Витамин B1: 1,7 mg

Витамин B2: 1,4 mg

Витамин C: 120 mg

Витамин E: 18 mg α-TE

Биотин: 50 µg

Фолиева киселина: 300 µg

Ниацин : 16 mg

Пантотенова киселина: 6 mg

Цинк: 5 mg

Хром: 40 µg

Селен: 27,5 µg

 

Съхранение

Да се съхранява на недостъпно за малки деца място при температура под 25 градуса! 

Производител

QUEISSER PHARMA
Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

Опаковка: 30 таблетки

 

Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални!

Вече над 20 години Doppelherz полагат целенасочени усилия за редуциране на вредните емисии от производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира ефекта на емисиите върху околната среда, подкрепяйки различни глобални инициативи за защита на климата в сътрудничество с организацията ClimatePartner.