Навигация
Кошница

Допелхерц актив Витамини за диабетици 30 таблетки

 Doppelherz Aktiv / Допелхерц® актив Витамини за диабетици подпомага снабдяването на организма с ценни витамини, минерали и микроелементи. 

Характеристики:

  • Допринася за поддържането на нормалната концентрация на глюкоза в кръвта

  • За поддържане на нормалната функция на нервната система

  • За нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия


Витамините В1, В2, В6, В12, Никотинамид (витамин В3) и Биотин, заедно с Витамин С и Магнезий допринасят за правилното протичане на метаболизма и производството на енергия, както и за нормалната дейност на нервната система. Цинкът спомага за правилното протичане на метаболизма на въглехидратите, а Хромът - за поддържане на нормалните нива на кръвната захар. Тези два микроелемента, заедно с Биотин подпомагат метаболизма на макрохранителните вещества (белтъци, въглехидрати, мазнини). За поддържането на нормални нива на хомоцистеин допринасят витамините В6 и В12 и Фолиева киселина, а това е важно за доброто състояние на кръвоносните съдове. Витамин В6 участва и в метаболизма на белтъчините и гликогена - резервна форма на глюкозата в организма.

Нормалната функция на имунната система се подкрепя от витамин В6, В12, фолиева киселина и витамин С, заедно със селен и цинк. От своя страна тези два микроелемента, както и витамините В2, С и Е участват в защитата на клетките от оксидативен стрес. Витамин В1 допринася за нормалната сърдечна функция, а витамин В2 и Цинк - за поддържане на зрението. Запазването на кожата и лигавиците в добро здраве е от особено значение за диабетиците и се подпомага от витамин В2, никотинамид (витамин В3) и биотин. Подкрепа при намаляване на чувството на умора и отпадналост оказват витамините В2, В6, В12, никотинамид, калциев Ппантотенат, фолиева киселина, витамин С и магнезий.

Препоръчителен прием:

1 таблеткa дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква.
Да не се надвишава препоръчваната дневна доза!
Този продукт е хранителна добавка и не замества разнообразното и здравословно хранене!
За поддържане на здравето се препоръчва продължително приемане на 
Допелхерц® актив Витамини за диабетици.

Важна информация

Допълването на често повишените нужди при диабетиците от витамини, микроелементи и антиоксиданти с Витамините за диабетици на Допелхерц® актив не може да замени утвърденото лечение. Необходимо е да се спазват основните хранителни принципи, съгласувани с подходящ начин на живот, достатъчна двигателна активност, контрол на телесното тегло и прием на назначените от лекуващия лекар медикаменти.
Специалната формула на 
Допелхерц® актив Витамини за диабетици ги прави подходящи за хранителна добавка в рамките на диетичното хранене при захарен диабет.

Една таблетка дневно Ви осигурява ценни витамини, микроелементи и Магнезий, които често са необходими в завишени количества.

 

Състав:

Bитамини:

Биотин: 150,0 µg

Bитамин B1: 2,0 mg

Bитамин B2: 1,6 mg

Bитамин B6: 3,0 mg

Bитамин B12: 9,0 µg

Bитамин C: 200,0 mg

Bитамин E: 42,0 mg α-TE

Фолиева киселина: 400,0 µg

Hиацин : 18,0 mg NE

Пантотенова киселина: 6,0 mg

Минерали/Микроелементи:

Магнезий: 200,0 mg

Хром: 60,0 µg

Селен: 30,0 µg

Цинк: 5,0 mg

 

Съхранение

Да се съхранява на недостъпно за малки деца място при температура под 25 градуса!

Производител

QUEISSER PHARMA
Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

Опаковка: 30 таблетки

 

Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални!

Вече над 20 години Doppelherz полагат целенасочени усилия за редуциране на вредните емисии от производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира ефекта на емисиите върху околната среда, подкрепяйки различни глобални инициативи за защита на климата в сътрудничество с организацията ClimatePartner.