Навигация
Кошница

DETRALEX / ДЕТРАЛЕКС при разширени вени и хемороиди 500 мг х 90 таблетки

Detralex / Детралекс е показан за профилактика и лечение на разширени вени и хемороиди. Препоръчва се от специалистите за симптоматично лечение на нарушения на венозно-съдовата система (отекли, болезнени и уморени крака) и за облекчаване на симптомите при остри хемороидални кризи.

Продуктът ефикасно облекчава болката, отоците и тежестта в краката, действайки двупосочно като:

 • Венотоник: повишава венозния тонус
 • Вазопротектор: увеличава устойчивостта на малките кръвоносни съдове

Проблемите с вените на краката се коренят в намален венозен тонус, който от своя страна става причина за застой на кръвта. Активните съставки на формулата са микронизирани, което им позволява да се усвояват бързо и да действат незабавно върху проблема, подобрявайки тонуса на вените и облекчавайки симптомите.

 

Показания:

 • Облекчаване на симптомите на венозно-лимфна недостатъчност: тежест в краката, болка, уморени крака рано сутрин.
 • Облекчаване на функционалните симптоми, свързани с остри хемороидални кризи.

 

Състав (в 1 таблетка):

500 мг микронизирана пре­чистена флавоноидна фракция, в това число:

 • Диосмин: 450 мг
 • Флавоноиди, изразени като хесперидин: 50 мг

 

Препоръчителна дозировка:

Detralex / Детралекс е лекарствен продукт за възрастни. Отпуска се без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката!

 • При венозна болест: Приемайте по 2 таблетки Detralex / Детралекс дневно, 1 таблетка на обяд и 1 таблетка вечер по време на хранене.
 • При остри хемороидални кризи: по 6 таблетки дневно през първите 4 дни, последвани от 4 таблетки дневно през следващите 3 дни, за предпочитане с храна.

 

Опаковка: 90 филмирани таблетки

 

Противопоказания: Свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

Предупреждения: Прилагането на този лекарствен продукт за симптоматично лечение на остри хемороидални кризи не изключва специфично лечение на други анални състояния. При лип­са на бързо облекчаване на симптомите, лечението да бъде преразгледано след проктологичен преглед.

Лекарствени взаимодействия: Не са провеждани проучвания за взаимодействията. Няма клинично значими лекарствени взаимодействия от постмаркетинговия опит с този продукт. Фертилитет, бременност и кърмене: Липсват или има ограничени данни от употребата на флавоноидната фракция, пречистена и микронизирана при бременни жени. Проучванията при животни не показват репродуктивна токсичност. Като предпазна мярка е за предпочитане да се избягва употребата по време на бременност.. Не е известно дали активното вещество/метаболитите се екскретират в кърмата. Не може да се изключи риск за новородените/кърмачетата. Трябва да се вземе решение дали да се преустанови кърменето или да се преустанови/да не се приложи лечението с Детралекс, като се вземат предвид ползата от кърменето за детето и ползата от терапията за жената Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

Нежелани лекарствени реакции:

 • Чести: Диария, диспепсия, гадене, повръщане.
 • Редки: Зама­яност, главоболие, неразположение, обрив, пруритус, уртикария.
 • Нечести: Колит.
 • С неизвестна честота: Коремна болка, изолирани случаи на оток на лицето, устните и клепачите. В изключително редки случаи оток на Квинке.

Предозиране: Опитът с предозиране с Детралекс е ограничен. Най-често съобщаваните нежелани събития при предозиране са стомашно-чревни (като диария, гадене, коремна болка) и кожни (като прурит, обрив). Мерките при предозиране трябва да се състоят в лечение на клиничните симптоми.

Фармакологични свойства: Вазопротектективен и капиляростабилизиращ лекарствен продукт. На ниво венозни съдове действа върху венозния рефлукс: намалява разширяването на вените и венозния застой; на ниво микроцирку­лация нормализира капилярния пермеабилитет и повишава резистентността на капилярите.

листовка

кратка характеристика на продукта