Навигация
Кошница

DETRALEX / ДЕТРАЛЕКС при разширени вени и хемороиди 500 мг х 36 таблетки

Detralex е показан за профилактика и лечение на разширени вени и хемороиди. Препоръчва се от специалистите за симптоматично лечение на нарушения на венозно-съдовата система (отекли, болезнени и уморени крака) и за лечение на функционални симптоми при остри хемороидални кризи.

 

Продуктът ефикасно облекчава болката, отоците и тежестта в краката, действайки двупосочно като:

  • Намалява склонността на вените към разширяване и венозния застой
  • Намалява капилярния пермеабилитет и увеличава устойчивостта на капилярите

Проблемите с вените на краката се коренят в намален венозен тонус, който от своя страна става причина за застой на кръвта. Активните съставки на формулата са микронизирани, което им позволява да се усвояват бързо и да действат незабавно върху проблема, подобрявайки тонуса на вените и облекчавайки симптомите.

 

Показания:

Облекчаване на симптомите на венозно-лимфна недостатъчност: тежест в краката, болка, уморени крака рано сутрин.

Облекчаване на функционалните симптоми, свързани с остри хемороидални кризи.

 

Състав (в 1 таблетка):

 

500 мг микронизирана пречистена флавоноидна фракция, в това число:

Диосмин: 450 мг

Флавоноиди, изразени като хесперидин: 50 мг

 

Препоръчителна дозировка:

 

Detralex е лекарствен продукт за възрастни. Отпуска се без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката!

 

При венозна болест: Приемайте по 2 таблетки Детралекс дневно, 1 таблетка на обяд и 1 таблетка вечер по време на хранене.

При остри хемороидални кризи: по 6 таблетки дневно през първите 4 дни, последвани от 4 таблетки дневно през следващите 3 дни, за предпочитане с храна.

 

Опаковка: 30 филмирани таблетки

 

Противопоказания: Свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

 

Предупреждения: Прилагането на този лекарствен продукт за симптоматично лечение на остри хемороидални кризи не изключва специфично лечение на други анални състояния. При лип­са на бързо облекчаване на симптомите, лечението да бъде преразгледано след проктологичен преглед.

 

Лекарствени взаимодействия: Не са провеждани проучвания за взаимодействията. Няма клинично значими лекарствени взаимодействия от постмаркетинговия опит с този продукт. Фертилитет, бременност и кърмене: Липсват или има ограничени данни от употребата на флавоноидната фракция, пречистена и микронизирана при бременни жени. Проучванията при животни не показват репродуктивна токсичност. Като предпазна мярка е за предпочитане да се избягва употребата по време на бременност.. Не е известно дали активното вещество/метаболитите се екскретират в кърмата. Не може да се изключи риск за новородените/кърмачетата. Трябва да се вземе решение дали да се преустанови кърменето или да се преустанови/да не се приложи лечението с Детралекс, като се вземат предвид ползата от кърменето за детето и ползата от терапията за жената Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

 

Нежелани лекарствени реакции:

Чести: Диария, диспепсия, гадене, повръщане.

Редки: Замаяност, главоболие, неразположение, обрив, пруритус, уртикария.

Нечести: Колит.

С неизвестна честота: Коремна болка, изолирани случаи на оток на лицето, устните и клепачите. В изключително редки случаи оток на Квинке.

Предозиране: Опитът с предозиране с Детралекс е ограничен. Най-често съобщаваните нежелани събития при предозиране са стомашно-чревни (като диария, гадене, коремна болка) и кожни (като прурит, обрив). Мерките при предозиране трябва да се състоят в лечение на клиничните симптоми.


листовка

кратка характеристика на продукта