Навигация
Кошница

ПРОТЕФИКС фиксиращ крем с алое вера 47 мл

Протефикс® Фиксиращ крем с Алое Вера е подходящ за чувствителна лигавица. 
 • С натурален комплекс от Алое Вера
 • Изключително силен с дълготраен ефект
 • Нанася се директно върху влажна протеза

Доказана във времето формула: Не съдържа цинк и консерванти. Подходящ за всички видове зъбни протези.

Протефикс® Фиксиращият крем с Алое Вера комбинира силната фиксация с нежна грижа за лигавицата, осигурена от натурален комплекс с Алое Вера. Фиксиращият крем с Алое Вера се нанася директно върху мокра основа за незабавен и дълготраен ефект.

Протефикс®  Фиксиращ крем с Алое Вера

 • Притежава формула, обогатена с Алое Вера, което не се отразява върху адхезивния ефект.
 • Незабавно действие и изключителна фиксираща сила и при мокра основа.
 • Стабилно фиксира зъбните протези и създава чувство на сигурност и увереност, когато се храните, пиете или просто се смеете.
 • Ефективно уплътнява зъбните протези в периферията и предотвратява навлизането на храна под протезата.
Състав:

Микстура от натриеви и калциеви соли на кополимера метилвинил етер и анхидрид на малеиновата киселина, карбоксиметил целулоза, парафин, вазелин, Алое Вера Barbadensis Miller, силициев диоксид, ментол, азорубин, метилов естер на пента-хидрокси-бензоената
киселина. – Не съдържа цинк.

Дозировка и начин на употреба
Дневна дозировка: До 0,8 g фиксиращ крем (приблизително 7 см). Почистете протезата и лигавицата от хранителни остатъци. Притискайки тубата в долната трета близо до отвора, нанесете Протефикс Фиксиращ крем с Алое Вера върху зъбната протеза ( във вдлъбнатините, които са в директен контакт с челюстта). След това поставете протезата и я притиснете силно на мястото за няколко секунди. Изчакайте 5 минути преди хранене. При необходимост, може да нанесете фиксиращ крем и по задния край на горната протеза. Протефикс Фиксиращ крем с Алое Вера трябва да се нанася икономично, тъй като прекомерното количество може да промени позицията на Вашата протеза и да влоши фиксацията. Протефикс Фиксиращ крем с Алое Вера може да се нанася върху влажни и сухи зъбни протези. След нанасяне на крема, затворете тубата внимателно, като се стремите отворът да остане сух и чист, защото всяко навлизане на течност би могло да предизвика втвърдяване на крема. По-упорити остатъци от фиксиращ крем могат да бъдат отстранени с вълнено (памучно) парче плат
натопено в олио ( или течна мазнина, подходяща за консумация). При определени обстоятелства
олио може да остане по протезата, но това няма да промени фиксиращата сила на крема. Моля, просто отстранете олиото от протезата. Зъбните протези не могат да бъдат залепени постоянно върху лигавицата и употребата на фиксиращ крем трябва да бъде само временна.

Противопоказания:
Свръхчувствителност към някоя от съставките. 

Нежелани ефекти:
В отделни случаи са наблюдавани реакции на свръхчувствителност в лигавицата на устата и целия организъм. При поява на подобни реакции се консултирайте с Вашия стоматолог. 

Моля обърнете внимание на следния важен съвет:
 • Ако забележите течен слой в продукта, моля отсранете го преди употреба.
 • След нанасяне на крема, затворете тубата внимателно, като се стремите отворът да остане сух и чист, защото всяко навлизане на течност би могло да предизвика втвърдяване на крема.
 • По -упорити остатъци от фиксиращ крем могат да бъдат отстранени с вълнено (памучно) парче плат
  натопено в олио ( или течна мазнина, подходяща за консумация). 
 • Пазете далеч от деца!
 • Не употребявайте след изтичане на срока на годност.