Навигация
Кошница

Червена боровинка 36 mg PACs (проантоцианидини) 14 таблетки

Cranberry Flash BIO Fleurance Nature е натурална органична формула, създадена в подкрепа на уринарния тракт и правилната отделителна функция при жените

Съдържа висококачествен комплекс от червена боровинка, миши уши, калуна и чубрица, който противодейства на възпалителните процеси и облекчава симптомите на дискомфорт и често уриниране.

Здравословни ефекти на формулата с червена боровинка:

  • Антиоксидант, който се бори с негативното влияние на свободните радикали.
  • Притежава диуретични свойства. Стимулира освобождаването на излишната вода от организма.
  • Допринася за регулиране на честите позиви за уриниране.
  • Облекчава усещането за болка и дискомфорт.
  • Насърчава правилната работа на отделителната система.
  • Подобрява състоянието при стомашно-чревни разстройства.
  • Подпомага превенцията и терапията на камъни в бъбреците, цистит, пиелонефрит, възпаления на пикочния мехур и други урологични проблеми.

Действие на основните активни съставки - червена боровинка, миши уши, калуна и чубрица

Специфичните особености на женския организъм създават предпоставка за поява на урологични нарушения и почти всяка жена се сблъсква с уринарни проблеми поне веднъж в живота си. Те са провокирани от отслабналата имунна система, която допуска размножаването на бактерии (E. Coli) по стените на пикочния мехур и уретрата.

Cranberry Flash BIO на Fleurance Nature е натурален билков продукт, който помага за потискане растежа на бактериите и облекчаване на неприятното усещане за парене, сърбеж и често уриниране. Изчистената му формула, подходяща за вегетарианци и вегани, съдържа внимателно подбрани билки с мощни противовъзпалителни и възстановяващи свойства:

Червена боровинка (Vaccinium macrocarpon) 

Червената боровинка е представител на семейство Пиренови (Ericaceae), произхождащ от района на Северна Америка. Неразделна част от живота на индианците както за лечебни и хранителни цели, така и за боядисване на традиционните индиански дрехи. 

Червената боровинка е източник на витамини C, E, K, група B и минерали (желязо, калий, калций, магнезий, натрий, фосфор). Мощните ѝ антиоксидантни свойства помагат за намаляване на оксидативния стрес и преждевременното стареене на клетките. Насърчават мозъчната дейност, поддържат сърдечното здраве и се грижат за косата, кожата и ноктите.

Тя е едно от най-популярните естествени средства за превенция и борба с пикочни инфекции. Характеризира се с естествено пикочогонно и противовъзпалително действие, което допринася за повишаване на защитата срещу инфекции на уринарния тракт и подобряване на резултатите от лечението, когато се интегрира към антибиотична терапия.

Миши уши (Hieracium pilosella) 

Миши уши е цъфтящо растение многогодишно растение от семейство Сложноцветни (Asteraceae), типично за Европа и Северна Азия. Съдържащите се в него кумарини (умбелиферон), танини, смоли и флавоноиди влияят положително при стомашно-чревни разстройства, камъни в бъбреците и заболявания на пикочните пътища.

Калуна (Calluna vulgaris)

Калуна е растение от семейство Пиренови (Ericaceae), родом от Европа.

Богато е на флавонови гликозиди, танини, хиперозид, изокверцитрин и други полезни вещества, които стимулират изхвърлянето на излишната вода от организма и улесняват бъбречната дейност.

Препоръчва се при урологични заболявания, при артрит, подагра, ревматизъм, болки в корема, запек, диария и др.

Балканска чубрица (Satureja montana)

Чубрицата е ароматно растение от семейство Устноцветни (Lamiaceae), което произлиза от Централна и Западна Азия. Тя е естествен антиоксидант със силни тонизиращи и пречистващи свойства. Повишава устойчивостта на организма срещу външните агресивни фактори и има благоприятен ефект върху здравето на пикочните пътища, бъбреците и пикочния мехур.

Съставки:В 2 табл.:Дн. доза:

Червена боровинка
/Vaccinium macrocarpon/

360 mg540 mg
Екстракт от плод, еквивалентен на 10000 mg боровинки [за 2 табл.]
PACs (проантоцианидини)36 mg54 mg

Миши уши
/Hieracium pilosella/ (екстракт от цяло растение, еквивалентен на 1000 mg суха билка [за 2 табл.])

250 mg375 mg

Калуна
/Calluna vulgaris/ (екстракт от цъфтящи връх, еквивалентен на 1000 mg суха билка [за 2 табл

500 mg750 mg

Балканска чубрица /Satureja montana / (етерично масло)

15 mg22.2 mg

Калциев цитрат, калциев карбонат магнезий, талк, оризов сироп.

Подходящо за вегетарианци/вегани. 

Хранителна добавка, 14 таблетки.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на уринарния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени и деца под 18 години.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта : 1 ден: По 3 таблетки веднъж дневно, по време на закуска. Следващите дни по 2 таблетки веднъж дневно, по време на закуска. Увеличете приема на течности през деня.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Fleurance Nature, Франция