Навигация
Кошница

COLLANOL / КОЛАНОЛ за здрави стави и кости 20 капсули

Хранителна добавка за здрави стави и кости

Коланол допринася за нормалната дейност на опорно-двигателния апарат. Съдейства за поддържане оптималното здраве на ставите, костите и хрущялите.

Действие:

Съдържащите се в Коланол две патентовани активни съставки - интактен колаген тип 2 (UC-II®) и мицеларен екстракт от куркума (NovaSOL®) действат синергично за възстановяване нормалното състояние на ставите, сухожилията и хрущялите и съдействат за подобряване на подвижността.

В медицината са познати пет типа колаген. Но само един от тях - този от II тип, е отговорен за здравето на ставите, сухожилията и хрущялите. Интактният колаген тип 2, наричан още неденатуриран, съдържащ се в Коланол, е добит от пилешки и рибен хрущял с помощта на патентован нискотемпературен производствен процес. При него естествената триизмерна спирала на колагена остава незасегната. Благодарение на нея, при попадане в тънките черва, интактният колаген тип 2 предизвиква имунна реакция (орален толеранс). Задействат се специални клетки на имунната система (Treg), които имат способността да стопират процеса на разграждане на ставния хрущял и при продължително въздействие го обръщат в посока реактивиране на естествен синтез на колаген в тялото. В резултат на това се стимулира самовъзстановяването и реизграждането на хрущялната тъкан.

Интактният колаген тип 2 има висока ефективност при ниски дози - само 40 mg дневно (точно колкото са вложени в 1 капсула Коланол). Това се дължи на неговия уникален механизъм на действие.

Ефективността на Коланол е допълнително увеличена от наличието на висококонцентрирания мицеларен екстракт от куркума NovaSOL® - богат източник на куркумин. Куркумата е известна от векове на медицината със своите полезни ефекти върху здравето. Наричана е още „течно злато" или „златно мляко". Куркуминът притежава мощно антиоксидантно действие. Лабораторни тестове показват, че 500 mg мицеларен куркумин се равняват на приблизително 5000 mg натурален, суров куркумин на прах. Благодарение на антиоксидантните свойства на растението и способността й да прочиства тялото от азотния оксид, Коланол допринася за забавяне процесите на стареене на клетките и за поддържане здравето и дейността на:

 • Ставите (съдейства за защита на клетките, изграждащи хрущялната тъкан - хондроцити)
 • Мозъка
 • Гастро-интестиналния тракт
 • Кожата

Коланол е произведен във Франция по патентованата технология DUOCAP™ (капсула в капсула), за комбиниране и двуетапно освобождаване на съставките. Тя позволява влагане на течности в твърди желатинови капсули без термична обработка на активното вещество.

Състав:

Съдържание  за 1 капсула (%NRVs )
Мицеларен екстракт от корен на куркума (Curcuma longa rhizomes extract - NovaSOL®, мин. 6% куркуминоиди)  471 mg
Витамин С  80 mg (100%)
Неденатуриран натурален колаген тип 2 (UC-II®)  40 mg
Манган  2 mg (100%)
Мед  1 mg (100%)
Витамин D3  5,5 μg (110%)

*NRVs - референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8400 kJ/2000 kcal).

Други съставки:

емулгатор: полисорбат 80; пълнители: хидроксипропил метилцелулоза, целулоза; антиоксидант: аскорбинова киселина; оцветител: железни оксиди.

Желатиновите капсули DUOCAP™ са:

 • без разтворители;
 • без консерванти;
 • без глутен;
 • без захар,
 • без ГМО.

Начин на употреба:

Приемайте по 1 капсула дневно, с чаша вода.

Противопоказания: Не са известни.

Съхранение:

 • На стайна температура (15° - 25°С), без пряко въздействие на светлина.
 • На място, недостъпно за малки деца!

Важно!

 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза!
 • Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Опаковка:

20 капсули

Производител: 

Capsugel, Франция.