Навигация
Кошница

CITROVIT / ЦИТРОВИТ витамин C 500 мг 20 таблетки

Витамин С играе важна роля в жизнените процеси на организма като универсален активатор на клетъчния метаболизъм. Човешкият организъм не може да го синтезира сам и затова трябва да си го доставя чрез храната отвън. Витамин С подпомага възстановителните и защитни процеси в организма. Влияе благоприятно на функциите на централната нервна система, стимулира дейността на ендокринните жлези, подобрява усвояването на калция и желязото и нормалното кръвообразуване, подпомага профилактиката на различни видове вирусни и бактериални инфекции и участва в поддържането на здрава имунна система. Витамин С има противовъзпалително и противоалергично действие.

Витамин С е мощен антиоксидант, който помага на кожата да изглежда здрава. Антиоксидантите помагат да се неутрализират свободните радикали, които разрушават клетките, и са причина за остаряване на кожата. Витамин С стимулира производството на колаген, който прави кожата по-млада и сияеща. Недостатъчното производство на колаген е основната причина за образуване на бръчки.

Витамин С е особено необходим на пушачите и изложените на цигарен дим, защото предотвратява действието на свободните радикали. Пушачите често имат по-ниски нива на Витамин С в организма и се нуждаят от допълнителен прием. Хората, които живеят в замърсена градска среда, също имат повишени нужди от Витамин С.

Под въздействието на Витамин С кръвоносните съдове стават по-здрави и еластични. Затова той помага за намаляване на кръвотечението от венците. Намалява риска от пародонтоза, а така също поддържа зрението спомага за намалява нивото на холестерола и за профилактика на атеросклерозата.

 

Предназначение на Citrovit / Цитровит витамин С:

  • За профилактика и като допълнение към лечението на състояния, свързани с недостиг на Витамин С;
  • За поддръжка на естествената устойчивост на организма към инфекции;
  • За намаляване на тежестта и продължителността на простудните заболявания;
  • При интензивно умствено и физическо натоварване;
  • При хора, подложени на стрес.

 

Състав:

Една таблетка съдържа: Витамин С (Аскорбинова киселина) - 500 mg.

Спомагателни вещества: микрокристална целулоза (Е 460i), глюкоза монохидрат, стеаринова киселина, талк (Е 553в), оцветител Е104.

 

Начин на употреба:

Възрастни: приемайте по една таблетка Citrovit / Цитровит витамин С дневно с храна.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Цитровит е хранителна добавка и не може да бъде използван като заместител на разнообразното хранене.

 

Нежелани реакции: Не са наблюдавани.

 

Опаковка: 20 таблетки


Потребителите търсят още: витамин ц, витамин це, витамин с, витамин c, vitamin c