Навигация
Кошница

CITROVIT Vitamin C + Zinc / ЦИТРОВИТ витамин С + цинк 20 таблетки

ЦИТРОВИТ ВИТАМИН С + ЦИНК 20 таблетки

Витамин С играе важна роля за жизнените процеси в организма. Той е универсален активатор на клетъчния метаболизъм. Човешкото тяло, обаче, не може да го синтезира. Затова трябва да си го доставя чрез храната отвън. Киселият витамин подпомага възстановителните и защитни процеси в организма. Влияе благоприятно върху функциите на централната нервна система. Стимулира дейността на ендокринните жлези и подобрява усвояването на калция и желязото. Допринася за нормалното кръвообразуване. Много добър е за профилактика на различни видове вирусни и бактериални инфекции. Влияе благоприятно за здравето на имунната система. Има противовъзпалително и антиалергично действие. Той е мощен антиоксидант - с негова помощ кожата изглежда здрава, млада и сияйна. Неутрализира свободните радикали, които разрушават клетките и водят до поява на признаци на стареене. Стимулира производството на колаген, чийто дефицит е основна причина за образуването на бръчки.
Под въздействието на Витамин С кръвоносните съдове стават по-здрави и еластични. Той помага за намаляване на кръвотечението от венците, снижава риска от пародонтоза и подобрява зрението. Понижава холестерола и се използва успешно за профилактика на атеросклероза.

Цинкът е минерал, изпълняващ важна роля за метаболизма в тялото. Поддържа работата на имунната система. Влияе благоприятно върху здравето на кожата и хормоналния баланс.

Цитровит Витамин С  + Цинк е двойна формула за силен имунитет!

Действие:

  • Укрепва имунната система.
  • Увеличава защитните сили на организма.

Активни съставки:

  • аскорбинова киселина - 500 mg; 
  • цинков оксид - 19,4 mg  = 15 mg цинк.

Помощни вещества:

Пълнители - микрокристална целулоза Е 460, магнезиев стеарат; филмово покритие - хидроксипропилметилцелулоза, титаниев диоксид, оранжев железен оксид.

Не съдържа:

подсладители, пшеница, ядки, лактоза, риба, глутен, захар, овкусители, консерванти и ГМО.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка дневно след хранене.

Опаковка: 20 филмирани таблетки