Навигация
Кошница

Vitabay Спирулина и хлорела 200 таблетки

Vitabay Спирулина и хлорела 200 таблетки
-15 % Очаква доставка
Vitabay Спирулина и хлорела 200 таблетки
  28,47 лв.
  33,49 лв.

  Vitabay ® Spirulina & Chlorella Extrakt

  Vitabay ® Екстракт от спирулина и хлорела

  Хранителна добавка, 200 таблетки

   

  Пълноценен източник на хранителни вещества за организма.

   

  Изключителната популярност на супрехраните се дължи на нарастващото желание към здравословен начин на живот. Vitabay® комбинираха две от тези суперхрани за да осигури всички необходими хранителни вещества само в един продукт.

   

  Спирулина и хлорела:

   

  Спирулина е синьо-зелено водорасло, което получава енергия чрез фотосинтеза, без да е растение. Съдържа 70 % протеин, който се усвоява изключително лесно от организма. Също така е добър източник на витамини от група В, бета-каротин, линоленова и гама-линоленова киселина, необходими за по-доброто функциониране на ставите и сърцето. Съдържа 18 от 22 аминокиселини и основните микроелементи желязо, мед, магнезий, цинк, йод, селен, манган, омега-3 и омега-6 и най-мощния антиоксидант и имуномодулатор, на който дължи синя си пигмент – фикоцианин.

   

  Хлорела е едноклетъчно водорасло, най-старата растителна клетка на планетата и е по-малко по размер в сравнение със спирулина. Способността хлорелата да оцелее милиони години дължи на възможността да отделя антибиотично вещество, което я предпазва от вредните бактерии, както и да изпада в хибернация за дълъг период от време при неблагоприятни условия (липса на светлина и топлина). Съдържа голямо количество протеини, витамини А, В1, В2, В3, В6, аминокиселини, въглехидрати, микроелементите фосфор, желязо, магнезий, цинк.

   

  Спирулина или хлорела? Имат ли разлика:

   

  И спирулина и хлорела реализират сериозни хранителни ползи, тъй като са считани за храните с най-голямо съдържание на ценните вещества, известни на човека. И двата вида водорасли са с високо съдържание на протеини. Какво тогава ги отличава?

   

  • Хлорела съдържа хлорофил, който е мощен антиоксидант, детоксикиращ черния дроб и елиминиращ токсините; съдържа уникален комплекс, наричан “фактор на растежа” и това спомага за възстановяването на увредените нервни тъкани;

   

  • Спирулината също съдържа силен антиоксидант, който притежава и редица други функции – фикоционин защитава клетките от оксидативно увреждане; предоставя основни мастни киселини.

   

  Ползи за здравето от употребата на спирулина и хлорела:

   

  • Прочистване на организма от тежки метали

  Благодарение на хлорофила в състава на водораслите, те имат свойството да детоксикират организма от отпадни продукти и токсини. Хлорела е особено ефективна при елиминирането на тежките метали като олов, кадмий, живак, уран и др. от организма.

  • Пълен заместител на животински продукти

  Поради високото си съдържание на протеини, и двата вида водорасли са идеални за вегетарианци, тъй като напълното се усвояват от организма.

  • Подобряване на имунитета

  Поради съдържанието на фикоцианин, спирулината има силни антиоксидантни и имуномодулиращи свойства. Хлорелата от своя страна поддържа имунната система.

  • Профилактика в онкологията

  Съдържанието на фикоцианин, хлорофил и каратеноиди прави спирулина чудесно защитно средство от вредните въздействия на свободните радикали в организма. Хлорелата е полезна при пациенти, подложени на лъчетерапия и химиотерапия.

  • Защита на сърцето

  Спирулината и хлорелата имат сходни свойства – понижават нивата на холестерола и укрепват кръвоносните съдове. Понижават стойностите на артериалното кръвно налягане.

  • Противовъзпалително действие

  Поради противовъзпалителните си действия, двата вида водорасли неутрализират реакцията на организма към обичайните алергени, детоксикират организма и го алкализират.

   

  Предимства на продукта:

   

  • висока бионаличност;
  • проверено качество на суровините;
  • 2500 mg от водораслите в дневна доза;
  • продукт, подходящ за вегетарианци и вегани;
  • не съдържа ГМО, глутен, лактоза и други добавки.


  Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (10 табл.):
  Бирманска Спирулина (Arthrospira platensis)
  доставя до 8% Калциев спирулан (Ca-Sp)
  250 mg2500 mg
  от които Калциев спирулан         20 mg200 mg
  Екстракт от Хлорела (Chlorella vulgaris)250 mg2500 mg


  Екстракт на прах от Бирманска Спирулина (Burma Burma Spirulina platensis) (47,5%) (доставя 8% Калциев спирулан - зеленчук),  Хлорела (47,5%) освобождаващ агент Cafos MF (веган), освобождаващ агент нехидрогенирани триглицериди (веган).

  Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти и желатин.

  Веган.

  Приложение: Има висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Спирулината съдържа 20 пъти повече протеин  от соята, което я прави отличен източник на смилаем протеин . Състои се от до 60% протеини , 5% мазнини и не съдържа холестерол , тъй като е растение. Chlorella е сферичен род водорасли много богата на хлорофил. Те имат високо съдържание на протеини (до 60%), желязо, магнезий, калций, фосфор, цинк и витамин С.

  Забележка: Посоченият препоръчителен дневен прием не трябва да се превишава. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Само за вътрешна употреба.

  Препоръчителна дневна доза от продукта:  Приемайте до 10 таблетки дневно с много вода или сок.

  Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

  Годност и партида : Маркирани на опаковката.

  Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.04.2024 г. или до изчерпване на количествата