Навигация
Кошница

BIOVEA Chlorella 500 mg 200 капсули 33 Дози

BIOVEA Chlorella 500 mg 200 капсули 33 Дози
BIOVEA Chlorella 500 mg 200 капсули 33 Дози
  51,99 лв.
  Купи
  Biovea CHLORELLA 500mg. Хранителна добавка природна супер-храна, която детоксикира и подобрява храносмилането.

  Природна супер-храна. Подпомага организма да се освободи от тежките метали и други замърсители. Подобрява работата на храносмилателната система, намалява констипацията (запек). Регулира pH в организма. Помага за отстраняване на лошия дъх.

  Състав в дневна доза: Хлорела на прах 3000мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 6 таблетки дневно или според предписанието на лекар.

       Хлорела е зелено, едноклетъчно, сладководно микроводорасло, което е било в основата на хранителната верига на Земята в продължение на над 2.5 милиарда години.

       Хранителната стойност на хлорелата я отличава от всички други храни. Тя съдържа 60% белтък, 19 аминокиселини - включително всички есенциални аминокиселини, и най-малко 12 важни витамина и 11 минерала. Съдържанието на хлорофил в хлорела е 2-3%, което е по-високо от всяко друго растение на планетата, от където идва и името на растението. Хлорофилът е едно от най-добрите хранителни вещества, което действа прочистващо на червата, черния дроб и кръвта. Освен това хлорела съдържа 76 ppm (части на милион) германий. Нуклеиновите киселини ДНК и РНК са в естествена форма в нея. Растежният фактор на хлорела (CGF) е най-ценната и субстанция . Макар и не напълно проучен, този фактор ускорява растежа на организмите. Продуктът Chlorella се прави от чисти, пълноценни, натурални клетки на хлорела. Външната клетка се пробива чрез уникален, моментален, замразяващ метод на изсушаване. Това осигурява максимално смилане и усвояване на всички важни хранителни вещества. Хлорелата е бижуто на Ориента - огромно богатство от хранителни вещества само в едно водорасло.

       Хлорела Biovea може да се приема по всяко време на деня. Може да се приема цялото количество наведнъж или да се раздели на малки дози за прием през целия ден, което е за предпочитане. Сутринта е добро време за приемане на хлорела, но никога точно преди или след пиенето на кафе или безалкохолни напитки, тъй като кофеинът е изключително вреден за храносмилателния процес. Хлорела кара бактериите в нашия стомах – млечните бацили, да се размножават 4 пъти по-бързо от нормалното. Ето защо е най-добре да се приема с храна, тъй като тя съдейства за доброто храносмилане и по-важното – за по-доброто усвояване на хранителните вещества.

  Защо трябва да вземаме хлорела Biovea?

       Хлорела съдържа естествения антибиотик хлорелан, който действа като силен имуномодулатор. Тя увеличава количеството макрофаги (клетки, отговорни за борбата с токсични вещвства и чужди белтъци) и стимулира производството на противоракови фактори. Водораслото повишава синтеза на T и B лимфоцити, чиято функция е унищожение на заразените с вируси и рак клетки и по този начин предпазва организма от вируси с липидна мембрана.

       Тя е по-активна от чистия хлорофил, благодарение на растежния фактор, който съдържа. Хлорела подпомага функциите на панкреаса. Хлорофилът в състава и потиска активността на протеазните ензими и успокоява възпалителните процеси в панкреаса.

       Хлорела Biovea притежава силни детоксикиращи свойства, дължащи се на особения строеж на стените на нейните клетки. Микроводораслото помага при ендогенни и екзогенни интоксикации, махмурлук, констипация, язви, алергии, артритни състояния, стесняване на кръвоносните съдове, висок холестерол и кръвно налягане, предпазва от сърдечно-съдови проблеми и забавя процесите на стареене.

       Почистване на кръвта и снабдяване с кислород: Благодарение на съдържанието на фибри, които се свързват с тежките метали и пестицидите, хлорелата служи за изхвърляне на метаболичните отпадъци от организма. За правилното функциониране на тялото ни е нужно чисто кръвообръщение, богато на червени кръвни телца, които служат за пренос на кислород. Хлорелата, също така, е богата на хлорофил, който от своя страна е много подобен на хемоглобина. Хемоглобинът е протеин в червените кръвни телца, който пренася кислород до важни органи на тялото ни. Единствената разлика между хлорофила и хемоглобина е магнезиевата молекула в ядрото на хлорфила, за разлика от молекулата желязо в това на хемоглобина. Съдържанието на Магнезий е изключително важно за сърдечния ритъм. Също така, хлорофилът помага за образуването на червени кръвни телца и се препоръчва при анемии.

  Подобряване на храносмилането: Поради съдържанието на храносмилателни ензими хлорофилаза и пепсин, Хлорелата подобрява храносмилането и спомага при запек.

  Балансиране на киселинността: Хлорелата също е алкална храна, която подпомага балансирането на рН в организма. За тялото ни е изключително важно да бъде поддържан неутрален PH баланс (около 7.2-7.4). За жалост повечето хора се хранят ежедневно и основно с топлинно обработена храна, fast food и безалкохолни напитки (с PH около 2.7) като това води до дисбаланс в стойностите на PH. Киселинната среда води до редица проблеми, неприсъщи за алкалната.

  Може ли хлорела Biovea да се дава на деца?

  Абсолютно. Доказано е, че хлорелата спомага за бързото израстване на децата, както и за изграждането на силна имунна система. В проучвания с еднояйчни близнаци едното дете, на което се дава хлорела, израства доста по-бързо и е по-здраво - при него се наблюдават по-редки случаи на настинка, грип и др. заболявания - в сравнение с неговия близнак, който не приема хлорела. Децата могат да вземат по половин или една четвърт от дозата на възрастните, посочена по-горе.