Навигация
Кошница

Karl Minck Хитозан за нормално телесно тегло 120 капсули

Karl Minck Хитозан за нормално телесно тегло 120 капсули
Karl Minck Хитозан за нормално телесно тегло 120 капсули
  30,46 лв.
  Купи

  Chitosan

  Хитозан

  Хранителна добавка, 120 капсули

   

  Подпомага отслабването и регулира нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

  Chitosan / Хитозан на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа хитозан от миди под формата на прах. Продуктът допринася за поддържането на нормалното телесно тегло. Хитозанът е влакнесто вещество, което може да намали количеството мазнини и холестерол, които тялото абсорбира от храните.

   

  Мидите могат да бъдат чудесно допълнение към диета за отслабване. Ракообразните са с високо съдържание на здравословни мазнини като омега-3 мастни киселини и хранителни вещества, например витамин B12 и цинк.

  Хитозанът се извлича от хитин - влакнесто съединение, намиращо се главно върху твърдите външни скелети на ракообразни като скариди, омари и раци.

  Благоприятният ефект на хитозан като хранителна добавка се открива в намаляването на плазмения холестерол и триглицеридите поради способността му да свързва диетичните липиди, като по този начин намалява чревната им абсорбция. Хиполипидемичният ефект на хитозана се дължи и на прекъсване на ентерохепаталната циркулация на жлъчните киселини. Когато се използва като хранителна добавка, той понижава плазмения холестерол и триглицеридите и подобрява съотношението HDL-холестерол/общ холестерол.

  Хитозанът действа чрез образуване на специфичен гел в чревния тракт, които улавят липиди и други хранителни вещества и по този начин пречи на тяхното усвояване.

  Хитозанът инхибира растежа на микроорганизми, включително Candida, и има защитен ефект при инфекции с патогенни бактерии. Той има антибактериални и противогнойни свойства и  насърчава заздравяването на рани, подобрява имунния отговор и притежава антитуморна активност.

  Здравословни ползи:

  • Отслабване

  Добавките с хитозан лесно спомагат за намаляването на телесното тегло и индекса на телесна маса (ИТМ), когато са съчетани с диета с ограничен прием на калории и повишена физическа активност.

  • Намалени нива на холестерол

  Хитозанът има влияние върху нивата на холестерола. Той понижава както общия холестерол, така и LDL (лошия) холестерол. Въпреки че HDL (добрият) холестерол не се повлиява, добавките с хитозан могат да бъдат ефективна част от плана за управление на холестерола.

  • Може да намали стойностите на артериалното кръвно налягане

  Приемът на хитозан значително намалява диастолното кръвно налягане при по-високи дози, но няма ефект върху систоличното кръвно налягане.

  • Подпомага заздравяването на рани

  Изследванията показват, че съединенията на базата на хитозан могат да бъдат полезни за заздравяването на рани. Те имат антимикробна активност, борейки се с грам-отрицателни и грам-положителни бактерии.

  • Може да има антитуморни ефекти

  Последните изследвания показват, че хитозанът и неговите производни проявяват антитуморна активност. Доказано е, както при in vitro, така и при in vivo модели, че повишава производството на Т-лимфоцитите. Изследователите също така установяват, че хитоолигозахаридите, които са продукти от метаболизма на хитозана, потискат растежа на туморни образувания при мишки с рак на белия дроб.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (6 капс.):
  Хитозан на прах500 mg3000 mg  Хитозан от миди, желатин (капсулна обвивка).      

  Приложение: Допринася за поддържане на нормално телесно тегло.

  Забележка: Продукт с високо съдържание на фибри, препоръчително е да се приемат около 2-3 литра течности на ден. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: 2 пъти по  3 капсули дневно, с голямо количество вода 250 ml.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия