Навигация
Кошница

Karl Minck Хитозан за нормално телесно тегло 120 капсули

Chitosan

Хитозан

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Подпомага отслабването и регулира нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Chitosan / Хитозан на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа хитозан от миди под формата на прах. Продуктът допринася за поддържането на нормалното телесно тегло. Хитозанът е влакнесто вещество, което може да намали количеството мазнини и холестерол, които тялото абсорбира от храните.

 

Мидите могат да бъдат чудесно допълнение към диета за отслабване. Ракообразните са с високо съдържание на здравословни мазнини като омега-3 мастни киселини и хранителни вещества, например витамин B12 и цинк.

Хитозанът се извлича от хитин - влакнесто съединение, намиращо се главно върху твърдите външни скелети на ракообразни като скариди, омари и раци.

Благоприятният ефект на хитозан като хранителна добавка се открива в намаляването на плазмения холестерол и триглицеридите поради способността му да свързва диетичните липиди, като по този начин намалява чревната им абсорбция. Хиполипидемичният ефект на хитозана се дължи и на прекъсване на ентерохепаталната циркулация на жлъчните киселини. Когато се използва като хранителна добавка, той понижава плазмения холестерол и триглицеридите и подобрява съотношението HDL-холестерол/общ холестерол.

Хитозанът действа чрез образуване на специфичен гел в чревния тракт, които улавят липиди и други хранителни вещества и по този начин пречи на тяхното усвояване.

Хитозанът инхибира растежа на микроорганизми, включително Candida, и има защитен ефект при инфекции с патогенни бактерии. Той има антибактериални и противогнойни свойства и  насърчава заздравяването на рани, подобрява имунния отговор и притежава антитуморна активност.

Здравословни ползи:

  • Отслабване

Добавките с хитозан лесно спомагат за намаляването на телесното тегло и индекса на телесна маса (ИТМ), когато са съчетани с диета с ограничен прием на калории и повишена физическа активност.

  • Намалени нива на холестерол

Хитозанът има влияние върху нивата на холестерола. Той понижава както общия холестерол, така и LDL (лошия) холестерол. Въпреки че HDL (добрият) холестерол не се повлиява, добавките с хитозан могат да бъдат ефективна част от плана за управление на холестерола.

  • Може да намали стойностите на артериалното кръвно налягане

Приемът на хитозан значително намалява диастолното кръвно налягане при по-високи дози, но няма ефект върху систоличното кръвно налягане.

  • Подпомага заздравяването на рани

Изследванията показват, че съединенията на базата на хитозан могат да бъдат полезни за заздравяването на рани. Те имат антимикробна активност, борейки се с грам-отрицателни и грам-положителни бактерии.

  • Може да има антитуморни ефекти

Последните изследвания показват, че хитозанът и неговите производни проявяват антитуморна активност. Доказано е, както при in vitro, така и при in vivo модели, че повишава производството на Т-лимфоцитите. Изследователите също така установяват, че хитоолигозахаридите, които са продукти от метаболизма на хитозана, потискат растежа на туморни образувания при мишки с рак на белия дроб.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (6 капс.):
Хитозан на прах500 mg3000 mgХитозан от миди, желатин (капсулна обвивка).      

Приложение: Допринася за поддържане на нормално телесно тегло.

Забележка: Продукт с високо съдържание на фибри, препоръчително е да се приемат около 2-3 литра течности на ден. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: 2 пъти по  3 капсули дневно, с голямо количество вода 250 ml.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия