Навигация
Кошница

ЛУВАЛИК капсули с лутеин и ликопен за очи

Лувалик e комплексно решение с 6 активни съставки, разработено с грижа за най-важното сетиво – зрението.

То е базирано на ключовите за очното здраве пигменти лутеин и ликопен, към които са добавени висококачествени екстракти от боровинка и арония, гроздови семки и витамин Е.

Биоактивните вещества в Luvalyc взаимно допълват и подсилват своето действие, допринасяйки за антиоксидантната защита на очите и тяхната нормална физиологична функция.

Съхранете зрението си с Лувалик!

 

Характеристики:

  • 6 активни съставки в 1 мощна формула за очно здраве
  • Захранва очите с оптимална комбинация от присъщи за строежа на окото каротиноиди и растителни антиоксиданти
  • Допринася за набавянето на важни вещества, които не се произвеждат от тялото
  • Базиран на органичен лутеин FloraGLO® от цветове на невен, осигуряващ високо усвояване, бионаличност и концентрация
  • Добавеният към лутеина ликопен увеличава защитата на очите от оксидативен стрес с повече от 51%
  • Само по 1 капсула дневно
  • Произведен в Германия


Състав (в 1 капсула):

Лутеин (VG TabGrade FloraGLO®) 

10 мг

Ликопен 10% 

5 мг

Екстракт от арония на прах 

375 мг

Екстракт от боровинка на прах 

90 мг

Екстракт от гроздови семки на прах (със съдържание на полифеноли 4,8 мг) 

5 мг

DL-алфа токоферил ацетат на прах (със съдържание на витамин Е (антиоксидант) 3,9 мг)

15 мг

Помощни вещества: магнезиев стеарат (емулгатор)

 

Препоръчителна дозировка: приемайте по 1 капсула Лувалик дневно по време на или след хранене.

 

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва Luvalyc да се приема 3-6 месеца. 

 

Опаковка: 30 капсули 


Каротeноиди + Антоциани = Лувалик

Лутеинът е един от основните каротеноидни пигменти в окото, концентрирани предимно в областта на макулата и ретината. Той е от изключително значение, защото представлява своеобразен филтър за UV лъчи и синята светлина, които са токсични за ретината и я увреждат. Лутеинът намалява нежеланото разпръскване на светлина, постъпваща в окото. Благодарение на това свойство човек може да вижда предметите съвсем отчетливо и ясно.

Лутеинът в Лувалик FloraGLO® е кристализиран органичен продукт, добит от цветовете на невен и произведен по патентована технология, осигуряваща максимална концентрация, абсорбция и бионаличност (NSF/ANSI Standard 173, section 8; одобрен от FDA/US Food and Drug Administration).

Ликопенът e необходим за синтеза на всички необходими за окото пигменти (лутеин, зеаксантин и бета–каротен) и допринася за антиоксидантната защита на ретината и останалите очни структури.

Ликопенът е каротеноидът с най-силно изразени антиоксидантни свойства. Той намалява възпалителната реакция от UV лъчите чрез неутрализиране на вредните свободни радикали. Установено е, че добавянето на ликопен към приема на лутеин увеличава антиоксидантната защита на очните тъкани с над 51%.

Ликопенът е и най-разпространеният каротеноид в кръвния серум. През 1995 година учени откриват, че хората с намалени серумни нива на ликопен страдат от двойно по-висок риск от възрастово-обусловена макулна дегенерация (Mares-Perlman et al., 1995). Възможно обяснение за това откритие е, че намаленото количество на серумния ликопен води до изчерпване на специфичната му антиоксидантна защита върху лутеина и зеаксантина, което от своя страна е причина за по-нататъшното им изчерпване и в тъканите на окото и предпоставка за дегенеративни изменения.

Антоцианите са основните активни съставки в екстрактите от боровинка, арония и гроздови семки, вложени във формулата на Luvalyc. Те имат силно изразено противовъзпалително и антиалергично действие. Антоцианите намаляват пропускливостта на клетъчните мембрани и чупливостта на капилярите, което обяснява мощния им протективен ефект върху малките съдове.

Антоцианите проявяват особен афинитет към възпалените тъкани и селективно се натрупват в тях. Увеличават запасите на витамин С в организма, като по този начин допринасят за имунната функция и антиоксидантната защита на тъканите.

  

Предупреждения: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany 

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com