Навигация
Кошница

CITIOPTIC FORTE 30 КАПСУЛИ

Ситиоптик Форте e НОВ комбиниран препарат с цитиколин, ниацин и тиамин, които спомагат за доброто функциониране на зрителния нерв и за поддържане на нормална психична функция. Благодарение на подобрената си формула с увеличена концентрация на цитиколин и тиамин (в сравнение със Ситиоптик), продуктът допринася за поддържане и съхранение на функционалното зрение. Сега в по-голяма опаковка от 30 капсули, достатъчна за 30-дневен курс на прием.  

 

Състав (в 1 капсула):

Цитиколин: 500 мг

Витамин В3  (ниацин, никотинамид): 30 мг NE

Витамин В1 (тиамин хидрохлорид): 14 мг

Други съставки: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид – емулгатори.

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 капсула Citioptic Forte на ден.

 

Опаковка: 30 капсули по 720 мг

 

Глаукома: обща информация

Глаукомата е хронично прогресивно дегенеративно заболяване, характеризиращо се с увреждане на зрителния нерв и зрителното поле. Все още много от причините за развитието на това заболяване не са известни. Част от предполагаемите фактори са повишеното вътреочно налягане, съдова дисфункция и невротоксична увреда.

Целта на лечението при глаукома е спирането или поне забавянето на прогресията на патологичните структурни промени и съхранение на останалото функционално зрение. В последните години, предвид подмладяването на заболяването, все повече навлизат допълващи продукти за невропротекция. При наличие на рискови фактори за глаукома те могат да се приемат от по-ранна възраст. Необходимо е да имат мощно антиоксидантно действие, съдово- и невропротективно действие, да възстановяват и поддържат пигментния епител на ретината и да преминават хемато-ретиналната бариера.

Освен това, когато глаукомата се докаже, невропротекцията е основна цел за съхранение функцията на зрителния нерв и респективно зрението.

Цитиколинът е фармацевтично вещество, идентично с естественото съединение и има важна роля в синтеза на фосфолипиди. Той е предшественик на фосфатидилхолин – един от най-важните фосфолипиди на невронните мембрани. Увеличава синтеза на холин и ацетилхолин и така спомага за възстановяването на мембранните фосфолипидни запаси след изчерпването им.

Витамин В1 (тиамин) участва в реакции на окислително разграждане на въглехидрати, при което се доставя енергия за клетките. Добре установена е връзката между дефицит на витамин В1 и зрителни невропатии.

Витамин В3 (ниацин) участва в образуване на коензимите НАД и НАДФ. Подпомага функцията на нервната система и комуникацията между отделните нервни клетки.

 

Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждение: Хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане срока на трайност.

Условия за съхранение: Да се съхранява на сухо място на стайна температура.

 

Производител: Polígono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain, Tel: 97608010 /Fax 976108188

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21, тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com