Навигация
Кошница

Калоидон Плюс гел за белези 30 мл

Калоидон Плюс е технологично иновативен медицински гел за хипертрофични и келоидни белези. Благодарение на бариерния ефект на пулулана (натурален силикон) и активния комплекс с екстракт от лук, алантоин и гликозаминогликани, Калоидон Плюс:

 • Създава тънък защитен и влагоабсорбиращ слой върху целевата зона.
 • Осигурява благоприятна среда за протичането на физиологичните оздравителни процеси и подобрява комфорта.
 • Поддържа кожата хидратирана и еластична и по този начин осигурява бързо омекотяване и изравняване на белезите.

При стари белези и келоиди Калоидон Плюс улеснява хидратацията на втвърдената тъкан и така подобрява външния ѝ вид.

 

Характеристики:

 • Иновативно медицинско изделие, в което природата среща технологиите.
 • Специална формула, комбинираща защитния ефект на пулулана (натурален силикон) и активното действие на комплекса от биофлавоноиди от лук, алантоин и пентагликан.
 • Подпомага производството на кератин в кожата, действа противовъзпалително, допринася за подобряване на комфорта, естетиката, еластичността и хидратацията.

 

Резултати:

 • Намалява зачервяването.
 • Допринася за изглаждане и изравняване на белега.
 • Облекчава сърбежа, възпалението и дискомфорта в зоната.
 • Подпомага нормалната функция на кожата.
 • Стимулира хидратацията и еластичността.

 

Активни съставки:

 • Пулулан (натурален силикон): натурален водоразтворим полизахарид със свързващи и филмиращи свойства, който предпазва белега и активните съставки от окисляване и има мигновен стягащ ефект.
 • Екстракт от лук (Allium Cepa): богат на биоактивни вещества като кверцетин, тиосулфинати и фенолни киселини с противовъзпалителни, антимикробни и антипролиферативни свойства. Редица проучвания потвърждават способността му да подобрява външния вид на хипертрофични белези и келоиди (Beuth et al., 2006; Campanati et al., 2010; Cosio et al., 2023)
 • Алантоин: омекотяващ и успокояващ агент, който стимулира възстановяването на тъканите, контролира възпалението, дразненето и сърбежа.
 • Гликозаминогликани: изолирани от естествена съединителна тъкан, основно състоящи се от хондроитин сулфат и хиалуронова киселина. Подпомагат снабдяването с вода и електролити на съединителната тъкан и оказват значително влияние върху хидратацията, еластичността и тонуса на кожата.

 

Състав:

Пречистена вода, алантоин, алкохолен екстракт от лук, пулулан, EDTA, натриев бензоат, пропилен гликол, феноксиетанол, карбомер, триетаноламин, гликозаминогликани, бензоена киселина, дехидрооцетна киселина, натриев хиалуронат.

 

Начин на употреба:

Калоидон Плюс може да се използва:

 • След нараняване и отстраняване на шевове с профилактична цел. Когато се прилага веднага след затваряне на раната или върху лезии от различно естество, продуктът предотвратява появата на кожни дефекти.
 • При вече реепителизирана кожа и изгаряния.
 • За третиране на вече съществуващи белези.

Нанасяйте Калоидон Плюс на чиста и суха кожа 3–4 пъти на ден с лек масаж до пълното му абсорбиране. В случай на удебелени и твърди белези, след намазване с гела може да се направи превръзка. Избягвайте триене на третираната зона от тесни дрехи, бижута и др.

За постигане на най-добри естетични резултати употребявайте в продължение на поне 8–10 седмици. Лечението може да продължи повече от 6 месеца, което е стандартното време на оздравяване.

 

Опаковка: 30 мл

 

Предупреждения: Да не се използва върху наранена кожа. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. Да не се използва при наличие на дерматологични патологии, които нарушават целостта на кожата. Нанесете продукта с чисти ръце. Да не се използва едновременно с други продукти за локално приложение. Не използвайте, ако опаковката е отворена или повредена. Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от пряка светлина, далеч от топлина и при температура под 30°С. Да се пази далеч от деца. Затворете плътно капачката след всяка употреба. Да не се използва след изтичане срока на годност върху опаковката. След първото отваряне продуктът е стабилен шест месеца. Само за външна употреба. Изхвърлете контейнера след употреба на определените за това места. Не са известни странични ефекти на продукта; да не се използва при свръхчувствителност или алергия към някое от веществата, съдържащи се в продукта. В случай на нежелани реакции, незабавно спрете лечението и се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

 

Производител: LFM srl, Via Monterosso, 273 21042 Caronno Pertusella (VA) – Italy

Дистрибутор: Натурфарма България" ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. +35929633359

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 21.08.2024 г. или до изчерпване на количествата