Навигация
Кошница

Докотрол за поддържане нормалната функция на мозъка и сърцето

Докотрол е иновативен комбиниран препарат, който допринася за поддържане нормалната функция и здравето на мозъка и сърцето, както и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Формулата му представлява синергична комбинация от четири активни съставки в меки желатинови капсули, които са лесни за поглъщане и спомагат за по-бързото им освобождаване и усвояване от организма.

 

Състав (в 1 капсула):

Рибено масло: 400 мг (от които DHA мин. 200 мг и EPA мин. 40 мг)

Транс-ресвератрол от корен от Японска фалопия (Polygonum curspidatum): 100 мг

Фолиева киселина: 100 мкг

Витамин В12 (цианокобаламин): 2 мкг

 

Препоръчителна дозировка:

  • За профилактика: Приемайте по 1 капсула Докотрол дневно, сутрин след хранене.
  • За превенция на повторен инцидент: Приемайте по 2 капсули Docotrol дневно, разделени в 2 приема сутрин и вечер след хранене.

 

Опаковка: 30 желатинови капсули

 

Натурални съставки в помощ на сърдечното и мозъчното здраве

Мозъчният инсулт и сърдечният инфаркт са съдови инциденти, които най често се предизвикват от запушване на склерозирал кръвоносен съд в мозъка или сърцето, а резултат на което настъпва преходна или трайно увреда на тези органи. Рискови фактори за появата на такива инциденти са някои сърдечносъдови и метаболитни заболявания като хипертония (високо кръвно), висок холестерол, захарен диабет (високи нива на кръвна захар), затлъстяване, атеросклероза, исхемична болест на сърцето. След преживян инсулт често остават дълготрайни увреждания като нарушение в зрението, говора, съзнанието, двигателните и сетивните функции, което значително влошава качеството на живот.

Преживеният миокарден инфаркт пък често води до слабост, лесна уморяемост и трудности в ежедневните дейности както и до необходимостта от продължителна рехабилитация.

Основна задача на лечението след мозъчен или сърдечен удар е да се намали увредата, да се ускори възстановяването и да се предпази пациентът от появата на нови инциденти. В този контекст няма как да бъде игнорирано влиянието на някои натурални вещества:

Докозахексаеноевата киселина (DHA) съставлява 90% от омега-3 мастните киселини в мозъка. Намира се в голямо количество в клетъчните мембрани и е важна за сетивната, поведенческата и познавателната (когнитивната) функция. DHA участва в синтеза на сигнални молекули, активирани в отговор на тъканна увреда. Те участват в предпазване от клетъчна смърт, намаляване на възпалението и възстановяването на засегнатата тъкан. DHA спомага за регулиране нивата на липидите в кръвта и предпазва от развитието на атеросклероза, която е предпоставка за развитие на инфаркт и инсулт.

Ейкозапентаеновата киселина (EPA) e омега-3 мастна киселина жизненоважна за всяка клетка в човешкото тяло Нейните метаболити, наречени ресолвини, имат противовъзпалително и антиагрегантно действие и предпазват от развитието на атеросклероза По тази причина те играят ключова роля за предпазването от инфаркт и инсулт, а така също и за по-бързото възстановяване след прекарани съдови инциденти.

Ресвератролът е полифенол, който има терапевтични свойства при невродегенеративни увреждания, тъй като е мощен антиоксидант, има противовъзпалителни свойства и предпазва от клетъчна смърт. Приемът му подобрява възстановяването на структурата и функцията на мозъка и сърцето след инсулт или инфаркт. Освен това ресвератролът повлиява благоприятно заболяванията, които са рискови за развитието на съдови инциденти като понижава високото кръвно налягане, контролира дислипидемията и диабета и намалява затлъстяването и развитието на атеросклероза и исхемична болест на сърцето.

Фолиевата киселина и витамин В12 са важни за намаляването на хомоцистеина, който от своя страна е рисков фактор за развитието на атеросклероза и атеротромботични инциденти. Приемът на фолиева киселина и витамин В12 може значително да намали серумната концентрация на хомоцистеин и по този начин да намали риска от инсулт, исхемична болест на сърцето и инфаркт.

 

Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Хранителната добавка съдържа рибен продукт, който може да бъде алерген.

Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Хранителната добапка да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

Условия за съхранение: Да се съхранява на сухо място при температура под 25°С

 

Производител: Plantapol - Spain, C/G 18, PolMalpica - Alfinden. La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain

Дистрибутор: „Натурфарма България“ ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тeл. +35929633359, info@naturpharmabg.com, www.moeto-zdrave.com