Навигация
Кошница

Artesania Agricola Спрей против насекоми - естествен репелент 20 мл

Repuls PIC Eco е натурален репелент на испанската компания Artesania Agricola. Спреят съдържа комбинация от натурални масла с доказани репелентни и успокояващи свойства: масло от семена на Макадамия (Macadamia ternifolia), масло от Цитронела (Citronella de Ceylan), масло от Атласки Кедър (Cedrus atlántica), етерично масло от Невен (Tagetes) и маслото от Лимонова трева (Cymbopogon citratus). Маслата са произведени по методите на биологичното земеделие. Репелентът прогонва насекомите и предпазва от ухапване. Съдържа само натурални съставки и се грижи за здравето на кожата.

Голям брой етерични масла имат репелентни свойства. Те могат да се използват за:

  • отблъскване на летящи насекоми (например комари)
  • отблъскване на пълзящи насекоми (например мравки, паяци и други)
  • успокояване на кожата ви, ако все пак бъдете ухапани

Като цяло маслата от лимонова трева и цитронела са най-добрите репеленти, които помагат за отблъскване на комари, мухи и други летящи насекоми. Други възможности са етеричното масло от лавандула или евкалипт. Сред маслата, които имат способността да успокояват кожата като неутрализират сърбежа и зачервяването са маслата от макадамия, лайка, лавандула или невен.

Действие на основните съставки

· Масло от макадамия

Маслото от макадамия съдържа фитостероли, които го правят ефективно за намаляване на възпалението при ухапвания от насекоми. Известно е, че това масло намалява образуването на обриви, намалява зачервяването и облекчава сърбежа.

· Масло от цитронела

Цитронела е често срещано естествено и ефективно етерично масло, което има доказано действие срещу комари и други насекоми. Маслото от цитронела е активна съставка в много натурални репеленти.Разреденото масло от цитронела предотвратява ухапванията от комари за кратък период от време, но може да се нанася многократно, тъй като неговата употреба е напълно безопасна.

· Кедровото масло

Свойствата за отблъскване на насекоми на кедровото дърво са известни от векове. Има инсектицидни свойства срещу голям брой насекоми, включително бълхи, кърлежи, мравки, комари и акари. Маслото от кедрово дърво има отлична биоактивност и срещу много членестоноги.

· Маслото от лимонова трева

Маслото от лимонова трева е ефективен репелент срещу комари и домашни мухи. Лимоновият евкалипт (Eucalyptus citriodora или Corymbia citriodora) е вид евкалиптово дърво. Той има естествено високи количества от съединението цитронелал, което има способността да отблъсква насекомите.

· Масло от невен

Етеричното масло от невен е мощен инсектицид. То притежава също антипаразитни и антисептични свойства. Това масло ефективно отблъсква комари, бълхи, въшки, дървеници и много други насекоми. Маслото от невен има и успокояващ ефект върху кожата. То неутрализира зачервяването и успокоява сърбежа при ухапвания и възпаления по кожата.

Съставки: Масло от ядки на макадамия /Macadamia temifolia/, масло от цейлонска цитронела /Citronella de Ceylan/, масло от атлантически кедър /Cedro de Atlantis/, масло от невен /Tagetes/, масло от лимонова трева /Lemongrass/.

Спрей , 20 ml

Нето тегло: 20 ml

Забележка: Само за външна употреба. Да не се използва от бременни жени и деца под 3 годишна възраст. Да не се прилага върху рани или наранена лигавица.

Приложение: Нанесете върху кожата при нужда.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания