Навигация
Кошница

Artesania Agricola Мацерирано масло от дезодориран чесън 60 капсули

Аginol - Мацерирано масло от дезодориран чесън от серията Plantis® на испанската компания Artesania Agricola е хранителна добавка под формата на меки перли, направена от дезодориран чесън. Тя насърчава доброто кръвообращение и здравето на сърдечно-съдовата система. Помага за намаляване на симптомите на храносмилателни проблеми като гастрит или метеоризъм. Облекчава работата на дихателните пътища и подпомага имунитета. Има благоприятно въздействие върху кожата и помага на организма да се бори със стреса и умората.

Чесънът произвежда химикал, наречен алицин. Алицинът е отговорен за натрапчивата и неприятна за много хора, миризма на чесъна. Някои хранителни добавки, съдържащи чесън или масло от чесън се произвеждат "без мирис" или са без мирис. Такъв е случаят с мацерираното масло от дезодориран чесън на Plantis®. Хранителната добавка съдържа всички здравословни ползи на маслото от чесън и няма неприятен мирис.

Основни действия

 • диуретик
 • отхрачващо
 • стимулиращо
 • потогонно средство
 • антипаразитно
 • антибактериално
 • противогъбично
 • инсектицидно действие

Чесънът се използва като лечебно средство при много заболявания, свързани със сърцето и кръвоносната система. Тези състояния включват високо кръвно налягане, висок холестерол, коронарна болест на сърцето, намален приток на кръв поради стеснени артерии и атеросклероза.

Има благотворен ефект при увеличена простата, чернодробни и храносмилателни заболявания, кистозна фиброза, диабет, остеоартрит, сенна хрема, гъбични инфекции и грип. Използва се също за предотвратяване на ухапвания от кърлежи и като репелент срещу комари. Използва се и за борба със стреса и умората.

Някои хора прилагат чесново масло върху кожата или ноктите си за лечение на гъбични инфекции, брадавици и мазоли. Прилага се и върху кожата на глава при косопад.

Здравословни ползи

 • Подпомага здравето на кожата

Противовъзпалителните и антимикробните свойства на маслото от чесън подпомагат лечението на кожни заболявания като атопичен дерматит, псориазис, акне, белези, бръчки и тъмни кръгове около очите. Маслото съдържа серни съединения, които засилват образуването на нови кожни клетки и спомагат за кръвоснабдяването на раните.

 • Подпомага функцията на сърцето

Маслото от чесън съдържа диалил дисулфид - съединение, което проявява анти-атеросклеротични свойства и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци в артериите, които са предпоставка за инсулт или инфаркт на миокарда. Чесновото масло повишава еластичността на кръвоносните съдове като по този начин подобрява кръвообращението.

 • Подобрява здравето на мозъка

Маслото от чесън може да помогне за предотвратяване на невродегенеративни заболявания като загуба на памет и деменция. Маслото съдържа серни съединения като диалил дисулфид и диалил трисулфид, които предотвратяват окисляването и натрупването на холестерол - при окисляване той може да доведе до съсиреци в мозъка.

 • Мощно антивирусно средство

Маслото от чесън се използва като антивирусно средство. Много вируси като грип, човешки цитомегаловирус и човешки риновирус са чувствителни към екстракти от чесън.

 • Повишава имунитета и намалява възпалението

Маслото от чесън има имуномодулиращи ефекти. Повишава имунитета като намалява възпалението. Има два вида клетки - Th1 и Tp. Th1 клетките са отговорни за производството на възпалителни съединения, докато Tp клетките задействат имунния отговор за справяне с възпалението. Маслените екстракти от чесън изместват баланса на Th1 клетките към Tp клетките, като по този начин повишават функциите на имунната система.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн.доза /4 капс.

Мацерирано масло от дезодориран чесън

500 mg

2000 mg

Maцерирано масло от дезодориран чесън (луковици), /Allium sativum L./ 71%, желатин, глицерин, антиоксиданти (екстракт богат на токофероли).

Не съдържа: Глутен и лактоза.

Хранителна добавка, 60 капсули

Нето тегло: 77 g

Приложение: Допринася за нормалното състояние на имунната и сърдечно-съдовата система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула 1-4 пъти дневно,след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания