Навигация
Кошница

Бутирин постбиотик за чревно здраве 30 капс.

Бутирин от Натурфарма e комбиниран постбиотичен препарат, който допринася за нормалната функция и лигавица на червата, за нормалната функция на имунната система, както и за намаляване чувството на отпадналост и умора.

 

Активни съставки (в 1 капсула):

Микрокапсулиран бутират, като триглицерид (30% трибутирин): 500 мг, доставящи 150 мг трибутирин

Lactobacillus acidophilus, тиндализиран постбиотик (1*1011 CFU/g): 100 мг, доставящи 10 милиона CFU

Цианокобаламин (0,1% витамин В12): 15 мг, доставящи 15 мкг витамин В12, 600% NRV*

Холекалциферол (0,25% витамин D3): 12 мг, доставящи 30 мкг витамин D3, 600% NRV*

Bifidobacterium bifidum, тиндализиран постбиотик (1*1011 CFU/g): 10 мг, доставящи 1 милион CFU

Никотинамид (ниацин, 100% витамин В3): 8 мг NE витамин В3, 50% NRV*

Ретинил ацетат (15% ретинол, витамин А): 3,334 мг, доставящи 500 мг RE витамин А, 62,5% NRV*

D-биотин (биотин, 100% витамин В7): 0,1 мг, доставящи 100 мкг витамин В7, 200% NRV*

*NRV = Референтни хранителни стойности

 

Състав:

Микрокапсулиран бутират, като триглицерид (30% трибутирин), Lactobacillus acidophilus, тиндализиран постбиотик (1*1011 CFU/g), Bifidobacterium bifidum, тиндализиран постбиотик (1*1011 CFU/g), цианокобаламин (0,1% Витамин В12), холекалциферол (0,25% Витамин D3), никотинамид (ниацин, 100% Витамин В3), ретинил ацетат (15% ретинол, Витамин А), D-биотин (биотин, 100% витамин В7), дикалциев фосфат - пълнител, силициев диоксид и магнезиева сол на мастна киселина – антислепващи агенти, желатин – капсула.

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 капсула Бутирин дневно за период от 1 до 6 месеца.

 

Постбиотици и твоето чревно здраве 

Чревната микробиота се състои от над 100 трилиона бактерии, които живеят в червата и изпълняват различни важни функции в тялото. C течение на времето, многократната употреба на антибиотици и лошата диета могат да окажат отрицателни последици върху разнообразието на микробиотата, което от своя страна води до различни здравословни проблеми, включително храносмилателни разстройства, диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и др.

Постбиотиците представляват термично обработени инактивирани пробиотици, които отделят вещества, синтезирани от тяхната жизнена дейност: клетъчни компоненти и късоверижни мастни киселини. Предимствата им пред пробиотиците са, че постбиотиците запазват и дори надграждат благоприятните ефекти на пробиотиците, но са устойчиви на антибиотици, избягват риска от прилагане на пробиотици с живи микроорганизми при пациенти със съпътстващи заболявания и компрометирана имунна система и се съхраняват лесно и продължително Без специален режим.

Бутирин съдържа висококачествени съставки, които подпомагат нормалната функция на червата и имунната система.

Трибутирин

Трибутиринът е източник на бутирова киселина, която представлява основният източник на енергия за чревните клетки. Изпълнява и редица други ключови функции: има противовъзпалително действие, поддържа функцията на чревната бариера, стимулира благоприятния бактериален баланс, подобрява перисталтиката на червата и регулира имунния отговор.

Lactobacillus acidophilus (постбиотuк)

Лактобацилите принадлежат към групата на млечнокиселите бактерии u са свързани с производството на млечна киселина от Въглехидрати, което ги прави важни за ферментацията на храните. Приложението на постбиотик L. acidophilus е показало ефективност при лечение на остра диария, хронична диария, диария причинена от антибиотици, както и подобрява- не на състоянието при пациенти със синдром на раздразненото черво (IBS).

Bifidobacterium bifidum (постбиотик)

Бифидобактериите са едни от най-разпространените бактерии в червата. Най-важните ефекти на постбиотик Bifidobacterium bifidum в човешкия организъм са свързани с антибактериалната активност срещу патогени кaтo Helicobacter pylori, модулиране на имунната система u облекчаване на Възпалението, свързано с някои хронични дисфункции на дебелото черво.

Витамин А

Витамин А има редица положителни ефекти върху здравето на гастроинтестиналния тракт. Той спомага за регулиране на растежа и диференциацията на епителните клетки, които образуват защитната бариера на червата. Витамин А е от съществено значение и за регулацията на имунните реакции със своя противовъзпалителен и антимикробен ефект.

Витамини от група В

Витамините В3, В7 и В12 изпълняват Важни роли за нормалната функция на червата. Те са необходими за метаболизма на всички полезни микроорганизми, предпазват клетките на чревния епител, участват в регулацията на чревната пропускливост и имат противовъзпалителен ефект.

Витамин D

Витамин D има ключова роля в поддържането на балансирана микробиота. модулира имунния отговор и предпазва от възпаление, стимулира растежа на полезни бактерии защитава от патогени и спомага за абсорбцията на ключови нутриенти.

 

Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

 

Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Условия на съхранение: На сухо място, при температура под 25°С.

 

Производител: Plantapol – Spain, C/G 18, Pol.Malpica – Alfinden, La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain

Дистрибутор: „Натурфарма България” ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. +35929633359