Навигация
Кошница

NUTRI-MAG / НУТРИ-МАГ при недостиг на магнезий

Nutri-Mag / Нутри-Маг е хранителна добавка с магнезиев цитрат, подходяща за профилактика на магнезиев недостиг и дефицит по време на бременност. Използва се и при мускулни схващания.


Полезна информация:

Недостигът на магнезий е вторият най-често срещан хранителен недоимък в развития свят след дефицита на витамин D. Това състояние се свързва с повишаване на кръвното налягане, намаляване на инсулиновата чувствителност, схващания на краката по време на сън, безсъние и усложнения по време на бременност. Бременните жени са особено податливи, тъй като е установено, че серумните им нива на магнезий са по-ниски. Затова във физиологичните норми за хранене препоръчителният хранителен прием на минерала е значително завишен в периода на бременността и много АГ специалисти препоръчват набавянето му под формата на добавка.

Магнезиевият цитрат е една от най-предпочитаните форми за добавъчен прием на магнезий поради отличната поносимост, профилът на безопасност и високата бионаличност. Често приемът на минерала е съпроводен с неблагоприятни стомашно-чревни симптоми (подуване, газове, къркорене, диария) – ефект, който се наблюдава сравнително по-рядко при цитрата.  

Бионаличност във фармацията е понятие за количеството от едно вещество, което ефективно постъпва в кръвообращението след прием. Има храни с високо съдържание, но сравнително ниска бионаличност на магнезий като зърнените. При тях минералът е свързан с фитинова киселина, което пречи на постъпването му в циркулацията.

Когато магнезият е свързан с цитрат, както е в добавката Нутри-Маг, тогава неговата водоразтворимост значително се увеличава, а с това се наблюдава и значително повишаване на бионаличността. Магнезиевият цитрат има около три пъти по-добра бионаличност в сравнение със значително по-евтиния магнезиев оксид и е значително по-бионаличен от повечето комерсиално достъпни форми на магнезий.

Усвояването на магнезия в червата варира според нуждите на тялото и поради тази причина не са известни множество нежелани ефекти в резултат от допълнителния му прием. Ако в организма постъпи повече от необходимия магнезий, то излишъкът се елиминира. В отделни случаи са възможни храносмилателни смущения и диария. 


Състав (в 1 капсула):

Магнезий 
140 мг
Цитрат 
597 мг
Левцин 
25 мг
Силиций 
5 мг


Препоръчителна дозировка: 


Бременни
Кърмачки
14–18 години      
3 капсули дневно
2 до 3 капсули дневно
19–30 години
2 до 3 капсули дневно  
2 до 3 капсули дневно
31–50 години     
3 капсули дневно
3 капсули дневно 

 Опаковка: 30 капсули


Да не се използва при кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: Goerlich Pharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany 

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com