Навигация
Кошница

BIOZIN MAMA / БИОЗИН МАМА за имунитет 30 таблетки

БИОЗИН МАМА таблетки * 30

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ИМУНИТЕТА И ПОДОБРЯВАНЕ БИОНАЛИЧНОСТТА НА ЖЕЛЯЗО В ОРГАНИЗМА ПРИ БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ

Прочетете тази листовка внимателно. Преди да започнете прием на Биозин Мама се консултирайте с Вашия лекар!

Една таблетка Биозин Мама съдържа: Lactoferrin - 100 mg

Не е лекарствен продукт! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Една опаковка Биозин Мама съдържа 30 таблетки.

Съдържание на листовката:

I.       Какво е Биозин Мама?
II.      Предназначение
III.     Как трябва да се приема Биозин Мама?
IV.     Кой не трябва да приема Биозин Мама?
V.      Съхранение на Биозин Мама

I.      Какво е Биозин Мама

Биозин Мама съдържа биологично активната съставка: Lactoferrin (Лактоферин)- 100 mg.

Лактоферинът е Желязо пренасящ гликопротеин, който принадлежи към групата на трансферините. Отговаря за имунната защита на лигавиците на дихателната, храносмилателна и пикочо-полова система, и се съдържа в различни телесни течности и секрети (сълзи, бронхиален секрет, слюнка, Жлъчка, панкреатичен сок, чребни секрети, полоби секрети).

Главните функции на лактоферина са следните:

•    Антибактериално действие: Лактоферинът действа бактериостатично като свързва свободното желязо и вит. В12 и ги прави недостъпни за бактериите, което спира тяхното  размножаване, а  така  също  и бактерицидно (разрушава клетъчните стени на много микроби и гъбички). Лактоферинът е особено важен  за  бебетата  и  хората с отслабена имунна система. Ефективен е срещу Е. coli, Salmonella, Staphylococcus, Listeria, Candida и т.н.

•    Антивирусно действие: Лактоферинът е ключова молекула за имунната система, и може да се използВа В борбата с различни  Вирусни  инфеКции. Той пречи  на Вирусите да се приКрепят Върху клетъчните стени и да проникнат в клетките ни - например цитомегалобирусите и вирусите, причиняващи херпес и СПИН. Рецептори за лактоферин са открити върху имунокомпетентни клетки - Т-лимфоцити (т.нар. клетки-убийци), моноцити, макрофаги. Лактоферинът, съдържащ се в устната кухина и стомашно-чревния тракт, спира развитието на микробите или ги унищожава.

•    Подобрено усвояване на желязото: Поради високия си афинитет към желязото лактоферинът го свързва и пренася до всички клетки, които се нуждаят от него (подобряВа бионаличността на желязото в организма), което  помага  за  по-бързото  справяне с желязодефицитни анемии.

•    Противовъзпалително действие: Лактоферинът свързва някои полизахариди (екзотоксини, секретирани от микробите) и активира някои  имунни  клетки, от които зависи имунния отговор. В резултат на всичко това се облекчават възпалителните процеси.

•    Пробиотично действие: Лактоферинът  подтиска  развитието  на вредни  бавтерии  в червата и  подпомага развитието на бифидобактериите, допринасяйки за оздравяването на нормалната микрофлора.

•    Антиоксидантно действие: Свързвайки свободното желязо  в кръвта, лактоферинът  намалява образуването  на свободни радикали и предпазва липидите от окисляване, а клетките - от разрушаВане. От друга страна, лактоферинът отдава желязо там и тогава, където и когато то е необходимо за клетките. Това Води до забавяне на остаряването и понижаване на податливостта към дегенеративни и ракови заболявания.

•    Стомашно-чреВен тракт: Лактоферинът  намалява  възпалителните процеси в червата, например при ХУХК (болест на Крон) и други автоимунни, алергични  и инфекциозни заболявания, при които се засягат червата - при условие, че се приема редовно и в достатъчни количества.

•    Противораково действие: Има достатъчно опити in-vitro и in-vivo, доказващи антиканцерогенния ефект на лактоферина. Доказано е също мощното потискащо действие на лактоферина специално върху рака на панкреаса при човека - той се препоръчва като част от терапията на това заболяване.

II.     Предназначение

•    За повишаВане на имунитета и подобрябане бионаличността на желязо в организма при бременни и кърмачки.
•    Намалява риска от инфекции и усложнения по време на бремеността.

Препоръчва се приема на Биозин Мама при следните състояния:

•  Вирусни инфекции
•  Бактериални инфекции
•  Гъбични инфекции
•  ЖДА (Желязодефицитна анемия)
•  Изгражда бърз имунен отговор при първите симптоми на грип и бактериални инфекции.

•  Подпомага бързото възстановяване след боледуване.

III.    Как трябва да се приема Биозин Мама?

Преди да започнете прием на Биозин Мама се консултирайте с Вашия лекар!

 

 

ПредназначениеДневна доза Биозин МамаПрепоръчителна продължителност на приема
При нормално протичаща бременност1 таблетка преди хранене90 дни
Болестни състояния:2 х 1 таблетка преди хранене90 дни
Вирусни инфекции  
Бактериални инфекции  
Гъбични инфекции  
ЖДА ( Желязодефицитна анемия)  

 
IV.   Кой не трябва да приема Биозин Мама 

Не приемайте Биозин Мама ако сте получавали алергична реакция към лактоферина или към някои от помощните съставки на таблетката.

Най-честите симптоми на алергична реакция:

Включват: обриви, сърбеж, подуВане на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

V.     Съхранение на Биозин Мама 

Препарата се съхранява при стайна температура на недостъпни за деца места. Препарата не се използва след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Производител: LABORATORIOS VIRENS S.L., Испания.