Навигация
Кошница

Total Body Marine Collagen Рибен колаген на прах с хиалуронова киселина 135 g прах

Total Body Marine Collagen Рибен колаген на прах с хиалуронова киселина 135 g прах
Безплатна
Доставка
Total Body Marine Collagen Рибен колаген на прах с хиалуронова киселина 135 g прах
  115,11 лв.
  Купи

  Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той е основен градивен елемент на кожата, ставите, сухожилията, мускулите, костите и кръвоносните съдове и играе жизненоважна роля за поддържането на структурната цялост на организма. За съжаление с всяка изминала година тялото произвежда с около 1% по-малко колаген, а поради особеностите на хранителния режим в развитите страни приемът му прогресивно намалява. Хранителната добавка Total Body Marine Collagen™ с добавени хиалуронова киселина, глутамин и биотин на марката Natural Factors е предназначена да компенсира този дефицит, за да съдейства за забавяне на стареенето и поддържане на здравето на кожата, костите и мускулите.


  Рибеният колаген на прах от серия Total Body Collagen притежава същия състав и свойства на колагена Collactive®, но с добавени „екстри“ – хиалуронова киселина, L-глутамин, L-триптофан, витамин С и биотин, чиито ползи са посочени при 3664WN. Тук биотинът е в голяма доза, което предполага добър ефект и върху ноктите и косата. Най-богатият на биоактивни нутриенти за кожата, ноктите, косата, мускулите и ставите продукт от серията Total Body Collagen™.

  Какво представлява колагена?

  Този протеин е изгражда различните видове съединителна тъкан в човешкото тяло, което определя и ключовата му роля за нормалното функциониране на организма. Той осигурява структурната цялост на кожата, ставите, сухожилията, мускулите, костите, кръвоносните съдове и червата. Изграден е от множество есенциални и неесенциални аминокиселини, свързани в колагенни тройни спирали.

  В човешкото тяло има 28 вида колаген, като най-разпространен – около 2/3 от общото съдържание, е тип 1. Той осигурява структурата на сухожилията, ставните връзки, кожата и някои от вътрешните органи. Именно такъв е и рибният колаген, който е основната съставка в тази хранителна добавка.

  Защо рибен колаген?

  Причината рибният колаген да бъде предпочитан пред останалите видове, предлагани под формата на хранителни добавки са няколко. На първо място е неговата бионаличност, която надвишава значително на свинския, говеждия и птичия. Тя се дължи на неговите по-ниски молекулни размери и тегло, които улесняват преодоляването на чревната бариера и постъпването му в кръвообращението.

  Рибният колаген се добива основно от кожата, люспите и кожата на рибата, които рядко намират приложение като хранителни продукти, което прави произхода му значително по-устойчив от тези на неговите аналози. Освен това той е подходящ за хора, които имат проблеми с приемането на алтернативните форми, например религиозни ограничения или притеснения от заболявания при домашните животни.

  Какви са ползите от приемането на рибен колаген?

  • Подпомага кожното здраве – С възрастта съдържанието на колаген тип 1 в дермата намалява, което води до видими признаци на стареене, включително набръчкана и провиснала кожа. Клинични проучвания сочат, че приемът на рибен колаген съдейства за възстановяване на колагеновите и еластиновите фибрили, в резултат на което дебелината на епидермиса се увеличава. Това води до подобряване на хидратацията на кожата, стягане и изглаждане на бръчките.
  • Осигурява антиоксидантна защита – Рибният протеин съдържа няколко аминокиселини – лизин, хидроксипролин, пролин и глицин. Последните две играят важна роля в неутрализирането на активните кислородни форми, които предизвикват увреждания на клетъчно ниво. Хидроксипролинът се преработва в глицин, което също допринася за регулиране на оксидативното състояние на клетките. Установено е, че рибният протеин допринася и за ограничаване на оксидативните увреждания на кожата, предизвикани от UV лъчите.
  • Подобрява протеиновия прием и телесния състав – Оптималният протеинов прием оказва благоприятно въздействие върху контрола на теглото, чистата телесна маса, възстановяването на мускулите и имунната функция. Той играе важна роля и за подобряване на спортните постижения чрез стимулиране на изграждането на мускули и подпомагане на възстановителните процеси. Рибният протеин е чист белтък, без мазнини и въглехидрати, които да намаляват ефекта, а освен това осигурява пролин – аминокиселината с най-съществен принос в синтеза на протеини в тялото.

  Здравословните ефекти на рибния колаген се допълват и от останалите съставки в тази хранителна добавка Total Body Marine Collagen™:

  • Хиалуроновата киселина изпълнява ключова роля за задържането на вода в тялото, с което допринася за поддържане на здравето на ставите, за запазване на здравината и еластичността на кожата, за по-бързото заздравяване на рани и за облекчаване на редица кожни симптоми и състояния.
  • Глутаминът е една от основните аминокиселини, участващи в синтеза на протеини в човешкото тяло. Той допринася за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт и на имунната функция, подпомага мускулния растеж, ефективността при физически натоварвания и възстановяването, стимулира метаболизма и сърдечната функция.
  • Биотинът, или както още е известен – витамин В7, е важен фактор в енергийния метаболизъм и играе съществена роля за клетъчния растеж и синтеза на протеини. Той съдейства поддържане на здравето на косата, ноктите и кожата и подпомага освобождаването от излишните килограми.

  Съставки:

  в 1 лъжица / 2.9 g:

  Дн. доза:

  Collactive®
  Комплекс от морски колагенови пептиди

  2000 mg

  2000 mg

  Хидролизиран колаген (рибешки), от дива бяла риба

  1880 mg

  1880 mg

  Хидролизиран еластин

  120 mg

  120 mg

  Хиалуронова киселина

  50 mg

  50 mg

  Л-Триптофан

  100 mg

  100 mg

  Л-Глутамин

  500 mg

  500 mg

  Витамин С
  (калциев аскорбат, дихидрат)

  60 mg

  60 mg

  Биотин

  500 mg

  500 mg

  Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

  Хранителна добавка, 135 g.

  Приложение : Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г. По 1 мерителна лъжичка (2.9 g) разтворена във вода или сок.

  *мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Total Body Collagen Inc, част от Natural Factors, Canada