Навигация
Кошница

Нуклеокапсин грижа за периферните нерви 30 таблетки

Нуклеокапсин е първият препарат с комбинация от жълт кантарион, нуклеотиди, витамини и магнезий. Той е най-богатият нуклеотиден комплекс досега и допринася за нормалното функциониране на периферните нерви, чието увреждане е честа причина за дискомфорт, болезненост, мравучкане и изтръпване в тялото и крайниците.

Полинуклеотидният и поливитаминен бленд с жълт кантарион в Нуклеокапсин също така допринася за нормалната функция на мускулите, за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия както и за намаляване чувството на отпадналост и умора.

 

Състав (в 1 таблетка):

Магнезиев цитрат (мин. 14,5% магнезий): 450 мг

Уридин 5'-монофосфат: 320 мг

Цитидин 5'-монофосфат: 110 мг

Жълт кантарион (Hypericum perforatum L.) екстракт от цвят с 0,3% хиперицин: 100 мг, доставящи 0,3 мг хиперицин

Инозин 5'-монофосфат: 30 мг

Гуанозин 5'-монофосфат: 10 мг

Холекалциферол (0,25% витамин D3): 10 мг

Цианокобаламин (0,7% витамин В12): 10 мг

Пиридоксин хидрохлорид (82,27% витамин В6): 9,73 мг

Тиамин хидрохлорид (78,745% витамин В1): 8,93 мг

Рибофлавин (100% витамин В2): 6 мг

Фолиева киселина (птероилглутаминова киселина, 100% Витамин В9): 0,4 мг

 

Други съставки (помощни вещества): микрокристална целулоза и дикалциев фосфат – пълнители, силициев диоксид и магнезиева сол на мастна киселина – антислепващи агенти, изомалт, калциев карбонат, хипромелоза, рибофлавин, средноверижни триглицериди, екстракт от спирулина – глазиращи агенти.

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 таблетка Нуклеокапсин дневно за период от 1 до 6 месеца.

 

Опаковка:

30 таблетки, достатъчни за 30-дневен прием

 

Какво знаем за действието на активните съставки в Нуклеокапсин?

Полинуклеотиден комплекс

Нуклеотидите уридин монофосфат, цитидин монофосфат, гуанозин монофосфат и инозин монофосфат подпомагат възстановяването на невроните и облекчаването на симптомите поради изразения си регенеративен, протективен и противовъзпалителен ефект върху нервната система. Нуклеокапсин е формулата с най-богат състав и най-висока доза нуклеотиди!

Жълт кантарион

Жълтият кантарион е едно от най-добре проучените растения през последните десетилетия с противовъзпалително, аналгетично, невропротективно и антиоксидантно действие. Той съдържа над 10 съединения, от които 3 са ключови за болкоуспокояващия му ефект (хиперицин, кверцетин и хиперфорин).

Жълтият кантарион води до облекчаване на невропатните симптоми и болката чрез взаимодействие с ензими, свързани с усещането за болка, неутрализиране на свободни радикали, както и потискане на възпалителните процеси.

Магнезий

Магнезият участва в ключов механизъм за потискане на болката, свързан с блокиране на един специфичен рецептор и предотвратяване протичането на нежелани сигнали между невроните.

В-витамини

Витамините В1, В2, В6, В9 и В12 участват в редица важни реакции в организма като поддържане на миелиновата обвивка на невроните, тяхната регенерация, подобряване на невромускулната функция и намаляване риска от развитие на периферни невропатии.

Витамин D

Витамин D има противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект, намалява болковите сигнали и подобрява невромускулната функция.

 

Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждения: Таблетките не трябва да се чупят или дъвчат, а да се приемат цели. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Условия на съхранение: На сухо място, при температура под 25°С градуса.

 

Производител: Plantapol - Spain, C/G 18, PolMalpica - Alfinden, La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain

Дистрибутор: Натурфарма България" ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. +35929633399