Навигация
Кошница

BEPANTHEN / БЕПАНТЕН против подсичане унгвент 100 г

БЕПАНТЕН УНГВЕНТ 5% 100 г BAYER

ПОДАРЪК Bepanthen Baby душ-гел за бебе!

Bepanthen Унгвент е специално създаден, за да осигури защита срещу причините за подсичане, по-конкретно, като образува бариерен филм срещу външни фактори, за да запази кожата на бебешкото дупе без усещане за дискомфорт.
Без парфюм, консерванти, оцветители или антисептици, Bepanthen®Унгвент е деликатен към чувствителното бебешко дупе и може да се използва при всяка смяна на пелените.

Описание:

Bepanthen® Унгвент е специална формула за най-нежната бебешка кожа и осигурява защита срещу причините за подсичане (обрив, причинен от пелени). Подходящ е и за грижа за гърдите на кърмещи жени.

  • Предпазва кожата от агресията на външни дразнители. Създава прозрачен филм, позволяващ на кожата да "диша".
  • За да се гарантира грижата и защитата на дупето на бебето е добре да се използва при всяка смяна на пелените.
  • Без парфюм, оцветители, консерванти и антисептици. Грижи се дори за най-чувствителната кожа, включително за тази на недоносените бебета.
  • Съдържа провитамин В5 (пантенол) за подпомагане на естествения процес на възстановяване на кожата, като я поддържа хидратирана и мека.

Подсичането може да бъде причинено или утежнено от стегнати или ненавреме сменени пелени. Без нужната грижа могат да се развият инфекции, в това число гъбични инфекции. Някои продукти за грижа за бебешката кожа съдържат алкохол, парфюм и други вещества, които е възможно да причинят раздразнения на чувствителната кожа.

Състав:

Вода, ланолин, течен парафин, вазелин, пантенол, масло от сладък бадем, пчелен восък, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, озокерит, глицерил олеат, ланолинов алкохол.

(Aqua, lanolin, paraffinum liquidum, petrolatum, panthenol, prunus amygdalus dulcis oil, cera alba, cetyl alcohol, stearyl alcohol, ozokerite, glyceryl oleate, lanolin alcohol).

Действие на Bepanthen Унгвент?

Специалната формула защитава кожата като образува прозрачен филм, който предотвратява дехидратацията и предпазва кожата от агресивните външни фактори (триене, дразнене). В същото време й позволява да "диша".
провитамин В5 (пантенол) благоприятства естествения процес на регенерация и заедно с ланолина засилва защитната бариера на кожата, като осигурява хидратация за по-дълго време.

Начин на употреба:

Използвайте продукта тогава, когато е необходимо, на чиста и суха кожа.
Нанасяйте на тънък слой върху бебешкото дупе при всяка смяна на пелените. Bepanthen® Унгвент предлага допълнителен комфорт като не полепва по пелените и се отстранява лесно.
Ако се използва за грижа за гърдите на кърмещи жени, е необходимо следите от унгвента да се отстранят преди кърмене.

Грижа за дупето на вашето бебе

Най-доброто средство е превенцията. Ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите появата на подсичане:

  • Много е важно времето на контакт между чувствителната кожа на бебето и урината/изпражненията да е възможно най-кратко. Препоръчва се честата смяна на пелените за еднократна употреба. Ако използвате платнени пелени, подплатата за еднократна употреба може да помогне при защитата на кожата на вашето бебе.
  • Използвайте защитен продукт. Покрийте дупето на вашето бебе с тънък слой защитен продукт като Bepanthen® при всяка смяна на пелените и най-вече преди лягане. Bepanthen® Унгвент укрепва естествената защитна бариера на кожата и предпазва от проникване на дразнители от урината и изпражненията, като създава прозрачен защитен филм.
  • Оставете кожата да диша. Нека бебето Ви остане без пелени възможно най-дълго време. Уверете се предварително, че стайната температура е подходяща и че имате удобна кърпа или пелена под ръка при евентуално "случайно протичане".
  • Използвайте правилния размер пелени за вашето бебе. Не ги стягайте прекалено много. Пелените за еднократна употреба могат да поддържат кожата суха, но трябва да се уверите, че позволяват циркулирането на въздух.
  • Грижа всеки ден. Много продукти съдържат антисептици и други съставки, които не са подходящи за ежедневна употреба върху чувствителната бебешка кожа. За ежедневна защита използвайте нежен продукт, предназначен специално за бебешка кожа като Bepanthen Унгвент.
  • Почиствайте внимателно дупето на вашето бебе при всяка смяна на пелените. Цялата област трябва да бъде старателно почистена и подсушена.

Важно!

Продукт за външна употреба. Избягвайте контакт с очите. Не използвайте продукта, ако сте алергични към някоя от съставките му. Да се съхранява при температура под 25?C, далеч от влага. Да се съхранява на място недостъпно за деца.
Прочетете внимателно информацията за продукта.

Опаковка:

Кутия с тубичка от 100 g унгвент

Производител: Bayer, Германия


L.BG.COM.09.2020.1467