Навигация
Кошница

ФЕМОВИТА при пременопауза и менопауза

Фемовита е решението, което все повече активни жени в пременопауза и менопауза избират като натурална алтернатива на хормонозаместителната терапия. Сега с изцяло обновена и подсилена формула, тя снабдява организма ви с 9 ценни активни съставки, сред които 5 потентни източника на фитоестрогени.

Фемовита спомага за нормалното функциониране на женския организъм във всички етапи на менопаузата. Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите, подпомага нормалната функция на имунната система и допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора.

Синергията между растителните екстракти и хранителните вещества в новата формула на Фемовита допринася за бързо и максимално повлияване на всички симптоми при пременопауза и менопауза, в това число:

 • Безсъние
 • Топли вълни
 • Вагинална сухота
 • Промени в настроението
 • Напълняване
 • Загуба на либидо

Една опаковка Фемовита е достатъчна за едномесечен прием, като повлияването на симптомите започва до десетия ден. Продуктът може да се приема постоянно и не оказва негативно влияние върху теглото. Ежедневният прием допринася за:

 • Облекчаване на напрежението, горещите вълни, изпотяването, световъртежа и лесната уморяемост;
 • Подобряване на настроението, съня и самочувствието;
 • Редуциране на риска от сърдечно-съдови усложнения и остеопороза


Характеристики:

 • 5 натурални източника на фитоестрогени
 • 9 активни съставки
 • природен продукт
 • по 1 капсула на ден
 • произведен в Испания


Състав (в 1 капсула)

Екстракт от семена на соя (Glycine max): 120 mg, доставящи 48 mg изофлавони, 24 mg даидзеин, 12 mg генистеин

Прах от черупки на стриди: 100 mg, доставящи 38 mg калций

Екстракт от корен на японска фалопия (Polygonum cuspidatum): 52,64 mg, доставящи 50 mg ресвератрол

Бамбукови фибри: 45 mg          

Екстракт от корен на кудзу (Pueraria lobata): 30 mg, доставящи 3 mg изофлавони

Екстракт от семена на лен (Linum usitatissimun): 30 mg, доставящи 6 mg лигнан секоизоларицирезинол диглюкозид

Екстракт от рейши гъби (Ganoderma lucidum): 15 mg, доставящи 3 mg полизахариди

Витамин D (холекалциферол): 10 µg

Фолиева киселина (птероилмоноглутаминова киселина): 200 µg


Други съставки: микрокристална целулоза (пълнител), магнезиев стеарат (антиагломерант).

Алергени: Соя и соеви деривати

Не съдържа ГМО

 

*Този продукт съдържа натурални съставки, поради което може да има вариация или промяна в цвета на капсулите, което не бива да бъде повод за безпокойство.

 

Препоръчителна дозировка: 

Приемайте по 1 капсула Фемовита сутрин. За оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема минимум 3-6 месеца. Може да се приема дългосрочно без прекъсване.

 

Опаковка: 30 капсули, достатъчни за 30-дневен прием

 

Менопаузата и ти…

Всяка жена индивидуално преминава през периода на пременопауза и менопауза. Обичайно менопаузата настъпва между 40 и 58-годишна възраст, като средната възраст е 51 години. В последно време обаче се наблюдава зачестяване на т.нар. преждевременна менопауза, настъпваща преди навършването на 40 години. Причините за това са комплексни и включват повишаващия се брой хистеректомии, асистирани репродукции и др.

Хормоналните изменения, свързани с менопаузата, са причина не само за редица неприятни симптоми, но и за повишаване на риска от някои състояния, в т.ч. сърдечно-съдови заболявания, напълняване, остеопороза и преканцерози (предракови състояния). Този риск се покачва, дори когато менопаузата протича много леко или безсимптомно.

На фигурата е демонстриран основният спектър от симптоми, които е възможно да се проявят, ако не бъдат взети своевременни мерки.

Доскоро за овладяването на симптомите на менопауза се препоръчваше хормонозаместителна терапия (ХЗТ). През последните години нейното системно приложение при жени в менопауза драстично намаля на база установените клинични данни за повишаване на риска от неоплазии (най-често на гърдата и яйчниците), както и завишаване на риска от развитие на тромбози и сърдечно-съдови инциденти. Всяка жена трябва сама да вземе решение спрямо съотношението полза-риск за нейното здраве дали да пристъпи към прием на медикаменти от тази група или да избере алтернативни и не по-малко ефективни продукти с липса на страничните ефекти на ХЗТ и подходящи за дълготрайна употреба.

Фемовита съдържа 5 растителни екстракта (от соя, японска фалопия, кудзу, лен и рейши), богати на фитоестрогени. Установено е, че приемът на фитоестрогенни препарати в контекста на един здравословен начин на живот допринася за:

 • Значително преодоляване на дискомфорта и неприятните усещания, свързани с пременопаузата и менопаузата.
 • Понижаване на риска от влошено здраве, свързан с пременопаузата и менопаузата – понижаване на риска от сърдечно-съдови (Lissin & Cooke, 2000), невродегенеративни (Shi & Yew, 2006), метаболитни (Behloul & Wu, 2013) и ракови заболявания (Cassidy, 2003; Branca & Lorenzetti, 2005; McKay & Blumberg, 2007; Rietjensetal, 2013).
 • Забавяне на процесите на стареене – съхраняване на когнитивните функции (Bedell et al., 2012) и младостта на кожата (Thornton, 2013).

Направените до момента проучвания демонстрират, че фитоестрогените повлияват благоприятно широк спектър от физиологични и патологични процеси, свързани с репродукцията, състоянието на кожата, сърдечно-съдовата, нервната и костната системи, метаболизма и раковите заболявания.

Това се дължи на способността им да оказват редица ефекти в тялото – те не са просто растителни аналози на естрогена, но също така могат да стимулират секрецията на серотонин, да свързват свободни радикали, да предизвикват благоприятни промени във функцията на ДНК, да регулират жизнения цикъл на клетката и да потискат възпалението (Sirotkin & Harrath, 2014). По този начин фитоестрогените могат да изиграят важна роля в поддържането на нормалните физиологични процеси и да противодействат на множество възрастово-обусловени проблеми.  

 

Излъчвайте самочувствие, увереност и красота с грижата на Фемовита!

 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: Plantapol, Polígono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain

Дистрибутор: „Натурфарма България“ ЕООД гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел: +35929633359