Навигация
Кошница

Total Body Collagen говежди протеин с хиалуронова киселина 500 g прах

Total Body Collagen говежди протеин с хиалуронова киселина 500 g прах
Безплатна
Доставка
Total Body Collagen говежди протеин с хиалуронова киселина 500 g прах
  147,85 лв.
  Купи

  Прахообразен неовкусен колаген от тип I и III (Verisol®), подходящ за смесване с протеинови напитки, шейкове и подобни напитки, понеже не променя вкуса им. Отличен избор за спорт и фитнес. Намалява околоочните бръчки за 4 седмици. Високи дози на хиалуроновата киселина (50 мг в дневна доза), L-глутамина и L-триптофана. Подобрява здравината на косата и ноктите. Подходящ при още по-екстремни условия на работа и живот.


  Колагенът е най-разпространения протеин в тялото и причината за това е ключовото му значение за редица аспекти на човешкото здраве. За съжаление съществуват множество фактори, поради които нивата му в организма спадат, поради което е добре той да бъде приеман редовно под формата на хранителна добавка. В този продукт на марката Natural Factors здравословните му ефекти са подсилени от три други полезни биохимикала - хиалуронова киселина, глутамин и биотин.

  Какво представлява говеждият колаген?

  Този протеин се съдържа естествено в хрущялите, костите и кожата на говедата и силно наподобява по състав този в човешкото тяло. Той включва основно колаген тип 1 и тип 3, които са основни структурни компоненти на кожата, косата, ноктите, мускулите, сухожилията, лигаментите, костите, венците, зъбите, очите и кръвоносните съдове. Двата типа съставляват над 90 процента от всичкия колаген в тялото.

  Говеждият колаген е богат на аминокиселината глицин, необходима за изграждането на здрави ДНК и РНК нишки – основните генетични градивни елементи на клетките в тялото. Глицинът е и една от трите аминокиселини, които формират съединението креатин, което подпомага растежа на мускулната тъкан и производството на енергия при физически натоварвания. Не на последно място говеждият колаген осигурява на тялото аминокиселината пролин, която позволява на тялото да произвежда собствен колаген.

  С годините нивата на колаген в тялото намаляват, средно с около процент на година. Други фактори, които намаляват количеството на протеина са хормоналните промени, алкохола, полуфабрикатите, бялата захар, хидрогенизираните масла, преумората, слънчевата разиация, дехидратацията, стреса и други. 

  Какви са ползите за здравето от приемането на говежди колаген?

  • Допринася за поддържане на кожното здраве – Приет като хранителна добавка говеждият колаген съдейства за подобряване на общото състояние на кожата. Той стимулира производството на друг протеин, наречен еластин и на още някои сложни органични съединения, важни за поддържане на гладка, стегната и красива кожа. Установено е, че колагенът помага за намаляване на бръчките и провисването, както и на някои други признаци на стареенето. Той е полезен и в борбата с целулита, който се дължи на липсата на съединителна тъкан.
  • Стимулира метаболизма и изграждането на мускулна тъкан – Приемът на говежди колаген подпомага усвояването на хранителните вещества и превръщането им в енергия. Една от основните роли на съдържащия се в него глицин е във формирането на мускулна тъкан посредством превръщането на глюкозата в необходимата за мускулните клетки енергия. Запазването на мускулната маса е особено важно с напредване на възрастта, тъй като тя съдейства за поддържане на тонуса, костното здраве и оптималното изгаряне на приетите калории. 
  • Заздравява ноктите, косата и зъбите – Една от основните причини за чупенето и цепенето на ноктите е липсата на колаген. Протеинът е основната градивна единица в тях и осигуряването на достатъчни количества от него чрез приема на храна или добавки е от решаващо значение за здрави нокти и предотвратяване на косопад. В рамките на двойно сляпо плацебо контролирано научно изследване е установено, че при жените приемащи колаген се наблюдава подобрение на обема на косата, покритието на скалпа и дебелината на косъма.

  Колагенът също така допринася за поддържане на чернодробното здраве, за ограничаване на болките в ставите, за подобряване на сърдечно-съдовата и нервната функция.

  Съдържащата се в добавката хиалуронова киселина подобрява хидратацията на кожата и ставите, с което съдейства за поддържане на тяхното здраве и ускорява възстановяването на увредената съединителна тъкан. Глутаминът, важен фактор в синтеза на протеини, подпомага формирането на мускулна тъкан и енергийния метаболизъм, за което допринася и биотинът, по-известен като витамин В7.

  Съставки:

  в 1 лъжица / 13 g:

  Дн. доза:

  Хидролизиран колаген (говежди)

  10 g

  10 g

  Хиалуронова киселина

  50 mg

  50 mg

  Л-Триптофан

  100 mg

  100 mg

  Л-Глутамин

  500 mg

  500 mg

  Витамин С
  (калциев аскорбат, дихидрат)

  60 mg

  60 mg

  Биотин

  500 mg

  500 mg

  Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

  Хранителна добавка, 500 g.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г. По 1 мерителна лъжичка (13 g) разтоврена във вода или сок.

  *мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Total Body Collagen Inc, част от Natural Factors, Canada