Навигация
Кошница

FLORADIX / ФЛОРАДИКС за здрави стави сироп 250 мл

FLORADIX / ФЛОРАДИКС за здрави стави сироп 250 мл
FLORADIX / ФЛОРАДИКС за здрави стави сироп 250 мл
  27,69 лв.
  Купи

  ФЛОРАДИКС ЗА ЗДРАВИ СТАВИ сироп 250 мл

  Floradix „Здрави стави“ е течна хранителна добавка под формата на сироп. Съдържа калций, магнезий, цинк и витамин Д. Формулата е допълнена с лечебни фитоекстракти и плодови концентрати. Калцият и магнезият са комбинирани с нужните за тяхното усвояване в тялото цинк и витамин D. Всички компоненти са разтворени в течна форма. Това улеснява допълнително абсорбцията им в организма.

  За кого е подходяща хранителната добавка?

  Продуктът ще се отрази отлично на хората, страдащи от проблеми с костната плътност. Друга група, която се нуждае от допълнителна подкрепа, са спортистите и активно спортуващите. Добавката задоволява изискването за прием на повече минерали заради по-голямото натоварване на костната система. Продуктът е подходящ за подрастващи, за потребители в напреднала възраст, както и за всеки с незадоволителен баланс на нутриенти в своята диета. Може да се приема и от вегетарианци. Поддържа доброто здраве и на бременните и кърмещи жени.

  Факторът, който прави хранителната добавка единствена по рода си, е съчетанието на фитоекстракти и сокове от плодове. Те стимулират храносмилането, гарантирайки максимална усвоимост.

  Калцият и магнезият влияят благоприятно върху здравето на костите и зъбите. В сиропа, те са под формата на соли, за да се постигне максимално насищане на организма. Вече разтворени, минералите се усвояват много по-лесно и по-бързо. Добавката съдържа и витамин D, който е много важен за усвояване на калция в тялото. Цинкът също влияе благоприятно върху здравето на зъбите и костите.

  Floradix „Здрави стави“ помага за качествената абсорбция на калция и складирането му в костите (за сметка на отлагането му в кръвта, сърцето и бъбреците). Плодовите концентрати съдействат за усвояването на минералите, а билковите водни екстракти се грижат за доброто храносмилане.

  Добре е да знаете и да имате предвид

  За да не се възпрепятства усвояването на минералите, добре е да избягвате приема на кисели храни и такива, съдържащи кофеин, газирани напитки и голямо количество захар и сол. Освен това, ако приемате добавки с желязо, "оставете" си двучасов времеви толеранс между тях и сиропа Floradix, за да не компрометирате неговото усвояване.

  Състав: Водни екстракти (50%) от: цветове на каркаде (Hibiscus sabdariffa); цветове на лайка (Matricaria recutita); копър (Foeniculum vulgare); листа на спанак (Spinacia oleracea); фруктоза; комплекс от концентрати от плодови сокове (12%): портокал, манго, грозде, рожков, ябълка, лимон; вода; магнезиев глюконат; калциев глюконат; магнезиев цитрат; калциев лактат, сгъстител: брашно от рожков, цинков цитрат, естествени аромати, витамин D (под формата на холекалциферол).

  Съдържание:

  За 100 ml

  За 4mlЗа 2ml

  За 1ml

  Енергия

  120 kcal

  48 kcal24 kcal

  18 kcal

  Въглехидрати

  29 g

  11.6 g5.8 g

  4.35 g

  Витамин D

  17 µg

  6.8 µg

  3.4 µg

  2.55 µg

  Калций

  515 mg

  206 mg

  103 mg

  77.25 mg

  Магнезий

  1120 mg

  248 mg224 mg

  168 mg

  Цинк

  11.7 mg

  4.68 mg2.34 mg

  1.75 mg

  Продуктът е без:

  • изкуствени подсладители; 
  • добавена захар;
  • химически консерванти;
  • втвърдители;
  • овкусители;
  • оцветители;
  • алкохол;
  • ядки;
  • лактоза;
  • млечни продукти;
  • животински компоненти;
  • глутен.

  Начин на употреба:

  Препоръчва се прием на сиропа на гладно, преди основните хранения.

  • Деца от 3 до 5 години – давайте по 5 ml, 3 пъти дневно.
  • Деца от 5 до 12 години – приемайте по 10 ml, 2 пъти на ден.
  • Възрастни и деца над 12 години – вземайте по 20 ml 2 пъти дневно

  Внимание: Хранителните добавки не са предназначени за лечение или предотвратяване на някакво заболяване. Препоръчва се да потърсите медицинска помощ от квалифициран специалист преди прием на каквито и да било продукти, особено ако сте бременна, кърмите, страдате от определено заболяване или в момента приемате някакви лекарства. Винаги четете указанията преди употреба. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Хранителните добавки не трябва да се приемат като алтернатива на балансираната диета. Дръжте ги далече от деца.

  Опаковка: 250 мл.

  Производител: Salus Haus, Германия.