Навигация
Кошница

Artesania Agricola Чага 45 капсули

Artesania Agricola Чага 45 капсули
Безплатна
Доставка
Artesania Agricola Чага 45 капсули
  69,27 лв.
  Купи

  Chagа Eco Plantis® е високоефективна хранителна добавка с екстракт от гъба чага – един от най-силните имуностимулатори и имуномодулатори, известни в природата. Богата на полизахариди и бета глюкани, тя стимулира имунитета и подобрява общото благосъстояние на организма. В периоди на повишена заболеваемост приемът й осигурява активна имунна защита на тялото, скъсява периода на боледуване, намалява опасността от последващи усложнения и улеснява възстановяването след грип, настинки и бактериални инфекции. 

  Гъбата чага се използва за поддържане на общото здраве от хилядолетия. Заради уникалния си състав и свойството си да поддържа всички системи в организма, тя е наричана „гъба на безсмъртието“ и „дар от боговете“, като се радва на огромна популярност и е списъка на „суперхраните“. Изключително силен адаптоген, тя помага на тялото да се справи със стреса и болестите. Освен това чагата има най-високото ниво на антиоксидантна активност от всички суперхрани (ORAC).

  Chagа Eco Plantis® е препоръчва при отслабен имунитет, нездравословен режим на хранене, стрес и признаци на отпадналост и умора.

  За какво помага

  Chagа Eco Plantis®, капсули, е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа екстракт от гъба чага (Inonotusobliquus) - 71%, осигуряващ 30% полизахариди и 15% бета-глюкани.

  Гъбата чага е дървесен паразит, който обикновено расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове, изключително богати на антимикробни вещества. За да оцелее в суровия северен климат, където вирее, чагатаизвлича от брезата и концентрира големи количества полезни вещества в себе си: бета глюкани, феноли, ензими и стероли. С тях тя подсилва и лекува брезата. Същите тези горски фитохимични съставки са изключително полезни и за хората. Като много силен био стимулатор, може да увеличи защитните свойства на човешкия организъм. Притежава следните свойства:

  • Като един от най-мощните адаптогени се използва като средство за предотвратяване на преждевременното стареене и за подобряване на физическата работоспособност и умствената дейност.
  • Стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата.
  • Активизира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини.
  • Регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имуномодулатор.
  • Има изключителни антимикробни и антисептични свойства. Прилага се при различни инфекциозни заболявания.
  • Има спазмолитично, диуретично и слабително действие.
  • Нормализира дейността на стомашно-чревния тракт и подпомага успешното лечение на язви на стомаха, гастрит.
  • Помага при астма, кашлица и туберкулоза.
  • Помага за понижаването на холестерола.
  • Подобрява кръвообращението.
  • Детоксикира черния дроб.
  • Намалява нивата на кръвната захар, кръвното налягане и честотата на пулса. 
  • Намалява нивата на стреса.
  • Оптимизира работата на нервната система.
  • Успешно може да се ползва и в комплексното лечение на псориазис.

  Как работи

  • Гъбата чага има най-високото ниво на антиоксидантна активност от всички суперхрани.
  • Тя е богата на силния ензим супероксиддисмутаза, спиращ окисляването на токсичните свободни радикали в кислорода.
  • Дивата гъба чага е един от най-мощните адаптогени и се използва като средство за предотвратяване на преждевременното стареене на клетките.

  Гъбата чага е мощно средство за подобряване на здравето заради високото й съдържание на биологично активни съставки. Тя е богата на витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, минералите калий, манган, цинк, мед, желязо. Отличен източник е на пантотенова киселина (витамин В5), така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи.

  Научни изследвания, проведени в Япония, Китай, Южна Корея, Финландия и Русия, успяват да изолират химическите вещества, отговорни за лечебните й свойства, като инотодиол, бетулинова киселина, бетаглюкани (вид полизахариди), птерини и други биологично-активни вещества, които подпомагат лечението на редица заболявания и повишават защитните сили на организма. Специално внимание заслужават полизахаридите и бета глюканите, пряко свързани с повишаване на имунитета.

  • Бета глюкани – това са основните активни вещества в гъбата чага. Тези гъбни въглехидрати повишават енергийните нива и са изключително ефективен и популярен имуностимулатор, който подпомага както естествения, така и придобития имунитет. Бета глюканите подсилват естествените защитни механизми на човешкото тяло като активират ключови имунни клетки в организма, наречени макрофаги. Тяхната роля е да прихванат и „погълнат“ опасните за човека бактерии, вируси и паразити. След комуникация с Т-клетките, тези патогени могат да бъдат атакувани по подходящ начин от имунната система.
  • Бетулин/ бетулинова киселина – това е химическото вещество, което може да потиска растежа на туморните клетки.
  • Фитостероли, ланостероли и инотодиоли – фитохимикали и феноли, които спират растежа на вредните микроби.
  • Меланин – химическото вещество, което дава на чага най-високите антиоксидантни нива сред всичките лечебни гъби и сред другите естествени вещества.

  Съставки:

  В 1 капс.

  Дн. доза (2 капс.)

  Чага
  Екстракт от гъба, осигуряващ 30% полизахариди и 15% бета-глюкани

  400 mg

  800 mg

  Екстракт от гъба Чага /Inonotus obliquus (71%)/, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза, малтодекстрин, силициев диоксид)

  Хранителна добавка, 45 капсули

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната сисмтема.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, по време на основните хранения.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Нето тегло: 23.3 g

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания