Навигация
Кошница

Artesania Agricola Aromax Eco 13 Билкова тинктура за имунната система 50 мл

Aromax Eco 13 Plantis® е растителна хранителна добавка с богата формула, която има свойството да подсилва имунитета при вирусни и бактериални инфекции и да се насочва директно към инфекцията и възпалението. Тя регулира имунния отговор чрез екстракти от мащерка, ехинацея, тинтява и прополис с активно антиоксидантно действие, които подсилват съпротивителните сили на организма, а в случай на заболяване – скъсяват времето за излекуване.

Ефективното й действие се дължи на комбинацията от:

 • Ехинацея - има имуностимулиращо действие, повишава устойчивостта към инфекции. Влияе осезателно на процеса на фагоцитоза – процес, в който специални фагоцитни клетки улавят и поглъщат вредните частици, които са попаднали в тялото, главно инфекции, потенциални патогени, токсини и т.н.
 • Прополис – действа активно в комбинация с ехинацеята. Познат е от древността като "природен антибиотик” с мощно антивирусно, антибактериално, противовъзпалително и противогъбично действие.
 • Тинтява – има антисептично действие като убива микробите, спира растежа на болестотворни организми, предотвратява заболяването. В същото време действа противовъзпалително, особено на горните дихателни пътища.
 • Мащерка - има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. Тимолът в мащерката може да засили имунната система на тялото и да спре инфекцията, преди тя да се е развила.

За какво помага

Aromax Eco13 Plantis® е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Съдържа глицериран ароматен концентрат от мащерка, ехинацея, тинтява, прополис, отгледани от биологично земеделие.

 • Предпазва от вируси и настинки
 • Намалява нивата на възпаление
 • Допринася за синтеза на ДНК
 • Намалява честотата и продължителността на боледуване от инфекции на горните и долните дихателни пътища
 • Подобрява работата на сърдечно-съдовата система
 • Подсилва здравината на костите
 • Подобрява работата на мозъка и стимулира когнитивните функции
 • Съдейства за по-бързата регенерация на клетките
 • Подобрява метаболизма и усвояването на хранителни вещества
 • Действа превантивно срещу често повтарящи се пикочо-полови инфекции
 • Подобрява репродуктивните функции
 • Оптимизира работата на стомашно-чревния тракт
 • Повишава енергията

Действие на основните съставки

· Ехинацея

Ехинацеята има следните терапевтични свойства: имуностимулиращи, бактерицидни, антивирусни и противовъзпалителни. Имуностимулиращото действие се дължи на съдържанието на биологично активни вещества в ехинацеята – гликопротеини. В хода на научните изследвания е доказано, че екстрактът от ехинацея повишава активността на фагоцитите и лимфокините, докато производните на кафеената киселина имат изразен антиоксидантен ефект.

Поради антивирусните, антибактериалните, имуностимулиращи и антимикробни ефекти на съдържащите се в ехинацеятаалхиламиди, полизахариди, гликопротеини и производни на кафеената киселина, използването на това растение е ефективно при лечението и профилактиката на вирусни инфекции и респираторни заболявания като бронхит и настинка.

· Мащерка

Етеричното масло на мащерката има силно изразени антисептични (унищожаващи и предпазващи от микробите) свойства, което обяснява много от приложенията на билката. Тя може да бъде използвана външно за лечение на рани, но също и вътрешно за дихателни и стомашни инфекции. Мащерката е отлична лечебна билка при кашлица, имаща отхрачващефект, като в същото време успокоява честите спазми. Използва се при бронхити, спастична кашлица и астма.

Мащерката е богата на витамини и други хранителни вещества, включително витамин С, витамин А, витамин В-6, желязо, калций, магнезий и манган, които помагат за укрепване на имунната система и предотвратяване на настинки, грип и други заболявания. Активната й съставка тимол, която има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, може да спре потенциалните инфекции, преди те да се задържат, и така да даде възможност на антителата в тялото да елиминират болестотворните патогени.

· Тинтява

Тинтявата е билка, която е била ценена още в Древен Египет заради безспорните си ползи за храносмилането. С днешна дата растението влиза в състава на много хранителни добавки с общоукрепващо действие, респираторни проблеми, заболявания на жлъчката и черния дроб, полови разстройства, ревматоиден артрит, подагра, жълтеница, киселини алергии и др. В коренана билката се съдържат особени горчиви гликозиди – гентианоза и гентиобиоза, чиято основна задача се свързва с повишаване на апетита, стимулиране на стомашната секреция и подобреното усвояване на хранителни вещества. Гликозидътгенцианин способства за потискане на кашлица, гърчове, за понижаване на температура, а също така оказва седативно действие.

· Прополис

Прополисъте определян като природен антибиотик, тъй като съдържа повече от 50 уникални полезни компоненти - смола, восък, различни етерични масла, дъбилни вещества. Това не е изненадващо, тъй като пчелите използват прополис като защита срещу вредители, паразити и болести и все още няма вирус или бактерия, който да е оцелял след попадане на пчелен клей. Пчелният клей не само повишава резистентността към вирусни, бактериални и гъбични атаки, но и е в състояние да пречисти клетките от различни токсини.

Прополисът съдържа голямо количество летливи етерични масла, които имат силни антимикробни свойства. Той притежава силна противогъбична активност, особено срещу кандида албиканс, микроспориум, епидермоитум (Epidermophytom), ахорион (Ahorion). Освен това този пчелен продукт е един от малкото естествени продукти, които притежават и противовирусна активност. Антимикробното действие на прополиса е много добре проучено по отношение на голям брой бактерии - стафилококи, салмонела, стрептококи, хемофилус и други. Флавоноидите в прополиса са едни от най-лечебните му вещества, които се препоръчват при над 40 заболявания. Основният им терапевтичен ефект се отнася до капилярната и съдовата система. Прополисът се намира приложение и при терапията на респираторни заболявания, плексит, радикулит, неврит и невралгия, кожни заболявания, ишиас.

Съставки: Глицериран ароматен концентрат от растения: мащерка*, ехинацея*, тинтява*, прополис*.

*Отгледани от биологично земеделие

Не съдържа: Алкохол!

Хранителна добавка, 50 ml

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Нето тегло: 50 ml

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания