Навигация
Кошница

Artesania Agricola Канела Комплекс с цинк и хром 90 капсули

Canela Complex на Artesania Agricola е хранителна добавка, която комбинира екстракта от канела с микроелементите хром и цинк.Канелата оказва изключителен ефект при хора, които страдат от диабет. Тя намалява нивата на кръвната захар и подобрява инсулиновата чувствителност. Засилва глюкозния метаболизъм и поддържа нормалните нива на кръвното налягане.

Канела Комплекс от серия Plantis®оказва силен антиоксидантен ефект върху организма. Предпазва клетките от уврежданията, причинени от оксидативния стрес и повишава имунитета.

Хранителната добавка съдържа хром и цинк, които също оказват благотворно влияние върху организма при диабет. Хромът помага за регулиране на нормални нива на кръвната захар Цинкът поддържа правилния метаболизъм на въглехидратите и е полезен за зрението.

Действие на основните съставки

· Канела

Канелата с научно наименование Cinnamomum, е едно от най-старите растения в света. Ароматният екстракт, който се добива от кората на канеленото дърво, притежава редица лечебни свойства. Счита се, че високото съдържание на канелен дехид е отговорно за повечето ползи за здравето, които канелата притежава.

Канелата е една от най-вкусните и най-здравословни подправки на планетата. Може да понижи нивата на кръвната захар, да намали рисковите фактори за сърдечни заболявания и има множество други впечатляващи ползи за здравето.

· Съдържа антиоксиданти

Антиоксидантите предпазват тялото от окислително увреждане, причинено от свободните радикали. Канелата съдържа големи количества силно мощни полифенолни антиоксиданти.

· Има противовъзпалителни свойства

Екстрактът от канела помага на тялото да се бори с инфекциите и предотвратява увреждането на тъканите.

· Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Канелата се свързва с намален риск от сърдечни заболявания - най-честата причина за преждевременна смърт в световен мащаб. Тя може да подобри някои ключови рискови фактори за развитието на сърдечно-съдови заболявания. Понижава нивата на холестерола, триглицеридите и кръвното налягане.

· Подобрява чувствителността към хормона инсулин

Инсулинът е един от ключовите хормони, които регулират метаболизма и използването на енергия в организма. Канелата може драстично да намали инсулиновата резистентност.

· Понижава нивата на кръвната захар

Многобройни проучвания при хора потвърждават антидиабетните ефекти на канелата, като показват, че тя може да понижи нивата на кръвната захар на гладно с 10–29%.

· Благоприятен ефект върху невродегенеративните заболявания

Невродегенеративните заболявания се характеризират с прогресивно намаляване на функцията на мозъчните клетки. Канелата помага за защита на невроните, нормализира нивата на невротрансмитерите и подобрява двигателната функция.

· Бори се с бактериални и гъбични инфекции

Канеленият дехид - един от основните активни компоненти на канелата, може да помогне в борбата с различни видове инфекции. Химичното съединение има противогъбични и антибактериални свойства.

· Цинк

Цинкът е основно хранително вещество. Човешкото тяло не може да го произвежда или съхранява цинк, за това си го набавя чрез храната. Този микроелемент е необходим за множество процеси в тялото ви, включително:

 • Генната експресия
 • Ензимни реакции
 • Имунна функция
 • Синтез на протеини
 • ДНК синтез
 • Заздравяване на рани
 • Растеж и развитие

Цинкът се намира естествено в голямо разнообразие от растителни и животински храни.

Кои хора имат повишена нужда от цинк?

 • Хора със стомашно-чревни заболявания като болестта на Крон
 • Вегетарианци и вегани
 • Бременни и кърмещи жени
 • Хора със сърповидно-клетъчна анемия
 • Хора с хронично бъбречно заболяване
 • Хора, които злоупотребяват с алкохол

· Хром

Хромът е основен микроелемент, който може да подобри инсулиновата чувствителност и подпомага протеиновия, въглехидратния и липидния метаболизъм.

Хромът може да подобри инсулиновата чувствителност, като помага на тялото да обработва правилно кръвната глюкоза.

Дефицитът на хром в организма може да бъде свързан с някои здравословни проблеми, сред които:

 • нарушен глюкозен толеранс, което води до намален контрол на кръвната захар при хора с диабет тип 2
 • по-малко ефективен контрол на холестерола, което води до по-висок риск от атеросклероза и сърдечни заболявания

Съставки:

В 1 капс.:

Дн.доза / 3 капс.

Канела (екстракт)

112 mg

336 mg

Цинк

3.33 mg

10 mg

Хром

13.33 µg

40 µg

Микрокристална целулоза, екстракт от кора на канела /Cinnamomum cassia/32%, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза, оцветители [железни оксиди и хидроксиди]), цинк глюконат, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид, хром пиколинат.

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Хранителна добавка, 90 капсули

Нето тегло: 40 g

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на кръвната захар.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула 3 пъти дневно, по време на хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания