Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS Бял Трън Фитозоми (Патентован екстракт от бял трън) 160 mg x 60 V капсули

Силифос фитозоми® (Патентован екстракт от бял трън) – естествен продукт за нормалното състояние на черния дроб.

Съдържа Siliphos® – клинично тестван, патентован екстракт от бял трън (млечен бодил), стандартизиран до 29–36% силибин (силибинин). В някои европейски държави силибин се предлага като лекарство срещу хроничен хепатит, цироза и токсично увреждане на черния дроб.

Как действа Siliphos®:

  • поддържа здравословната чернодробна функция;
  • защитава чернодробните клетки и спомага за възстановяването и замяната на техните мембрани;
  • съдейства за поддържане нормалните нива на глутатион – жизненоважен антиоксидант с основна роля за изхвърлянето на токсичните вещества от организма;
  • подпомага нормалното състояние на черния дроб при прием на алкохол, нездравословно хранене, лечение с тежки лекарства, живот в замърсена среда.

При диагностицирани чернодробни заболявания и след консултация със специалист, може да се комбинира с конвенционалната терапия. Съчетава се добре с диети за редукция на теглото.

Siliphos® е висок клас екстракт от семена на бял трън, стандартизиран до силибин – основната, активна съставка в силимарина. Силимаринът е стандартизираният екстракт от семена на бял трън. Представлява смес флавонолигнани, състояща се от силибин, изосилибин, силикристин и др.

Повечето екстракти от млечен бодил са стандартизирани до общата фракция – силимарин, която обаче лесно се разрушава в процеса на храносмилане и има слаба разтворимост и ниска степен на абсорбция. Установено е, че Siliphos® – уникалният, стандартизиран до силибин екстракт от семена на млечен бодил, е около 10 пъти по-бионаличен от обикновените екстракти.

Siliphos® е създаден посредством патентована технология – Phytosome®, която комбинира извлека от бял трън с фосфатидилхолин (лецитин) и спомага за оптималното усвояване на силибина.

Phytosome® технологията не позволява ценните компоненти на билковия екстракт да бъдат унищожени по време на храносмилането, и увеличава усвоимостта и бионаличността на екстракта. 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Siliphos® бял трън Phytosome® /Silybum marianum/ (семена) & Glycine max (не-ГМО соеви зърна)
(29-36% силибин)
Phytosome® - процес, свързващ екстракта от бял трън с  фосфатидилхолин.

160 mg480 mg

Siliphos Phytosome Clinical Strength Milk Thistle съдържа най-бионаличната форма на антиоксидант силибин.

Двуосновен калциев фосфат дихидрат, растителна капсула (въглехидратнагума [целулоза], пречистена вода), силициев диоксид, кроскармелоза натрий,растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: изкуствени консерванти, оцветители , подсладители, млечни продукти, нишесте, пшеница, глутен , дрожди, царевица, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 60 V- капсули.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: При бременност и кърмене  се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение:  По 1-3 капсули дневно.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител

Производител: , Canada

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48