Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Билкова формула за бъбреците и уринарния тракт 100 мл

Doctor's Formulas Билкова формула за бъбреците и уринарния тракт 100 мл
Doctor's Formulas Билкова формула за бъбреците и уринарния тракт 100 мл
  38,07 лв.
  Купи

  Nefrolin Kidney Health Formula на гръцката марка Doctor’s Formulas е билкова формула в подкрепа на уринарния тракт и бъбреците.

  Основни ползи:

  • Спомага за правилното функциониране на пикочо-половата система.
  • Насърчава изхвърлянето на бактериите посредством урината.
  • Подпомага противовъзпалителния и антимикробния процес.
  • Притежава мощен антиоксидантен ефект и допринася за защитата на организма от вредното въздействие на свободните радикали.

  Nefrolin Kidney Health Formula съдържа екстракти от котешки мустачки, мечо грозде, златна пръчица, златиста папрат, хвойна, лечебен росопас, червена боровинка и американска червена боровинка.

  Действие на основните съставки

  · Котешки мустачки

  Билката котешките мустачки се среща в Югоизточна Азия и някои райони на тропическа Австралия. Това тревисто храстовидно растение расте на височина до 1,5 метра. Името му произлиза от цветовете му, които са бели и синкави с нишки, наподобяващи мустаците на котка. Теченият екстракт от листа на котешки мустачки /Orthosiphon stamineus Benth/ притежава диуретичен ефект и мощни противовъзпалителни свойства. Допринася за облекчаване на симптомите при камъни в бъбреците, успокояване на пикочните пътища и нефрит.

  · Мечо грозде 

  Билката мечо грозде се среща почти в цяла Европа по сухи каменливи места и горски поляни в иглолистни гори. Това дребно до 30 см високо, вечно зелено растение е известно от векове със способността си да облекчава симптомите при уринарни инфекции. Теченият екстракт от мечо грозде /Arctostaphylo Uva-Ursi L.Spreng/ спомага за нормалното състояние на бъбреците, пикочния мехур, уретрата и пикочопроводите. Влияе благоприятно за намаляване на симптомите при възпаление на пикочния мехур и цистит, уретрит, камъни в бъбреците, пиелонефрит. Съдейства за редуциране натрупването на пикочна киселина и облекчаване на болката при камъни в пикочния мехур.

  · Златна пръчица

  Билката златна пръчица е широко разпространена в по-голямата част от Европа, както и в Северна Африка и Северна, Централна и Югозападна Азия. Това лечебно растение е използвано още в древността при възпалителни състояния на пикочната система. Теченият екстракт от цвят на златна пръчица /Solitago vigra-ayrea L./ притежава диуретичен, противовъзпалителен, аналгетичен, спазмолитичен, антимикробен ефект при уровъзпаления. Диуретичният му ефект не позволява на урината да се задържи в пикочния мехур и да предизвика инфекции.

  · Златиста папрат

  Билката златиста папрат се среща по сенчести и влажни места. Това многогодишно тревисто растение намира широко приложение в традиционната медицина при проблеми с пикочо-половата система. Теченият екстракт от златиста папрат /Ceterach officinarum DC/ насърчава изхвърлянето на бактериите посредством урината.

  · Хвойна

  Иглолистното растение хвойна се използва, като естествено средство срещу уроинфекции. Теченият екстракт от хвойна /Juniperus communis L./ влияе положително върху оздравителния процес при остри и хронични инфекции на горните и долните пикочни пътища. Притежава отводняващ ефект и спомага за детоксикацията на организма.

  · Росопас

  Росопасът е едногодишно тревисто растение, което се среща в Централна и Западна Европа. С лечебна цел се прилагат цъфтящите му части, които са богати на алкалоиди (фумарин, протопин), флавоноиди (рутин), органични киселини (хлорогенова, фумарова, кафеена), танини, горчиви вещества. Теченият екстракт от лечебен росопас /Fumaria officinalis L.благоприятства при затруднено уриниране, жлъчни колики, язви на стомаха, мигрена и др.

  · Червена боровинка

  Теченият екстракт от червена боровинка /Vaccinium vitis idaea L./ съдейства за намаляване на паренето и дискомфорт при уриниране, недостатъчното отделяне на урина и усещането за недоизпразнен пикочен мехур. Спомага за отделянето на пикочна киселина, като по този начин се намалява рискът от натрупване на уратни кристали в ставите и образуването на камъни в бъбреците.

  · Американска червена боровинка

  Теченият екстракт от Американска червена боровинка /Vaccinium macrocarpum Aiton/ осигурява 30% проантоцианидини. Проантоцианидините са група химични съединения с мощна антиоксидантна активност: 50 пъти е по-активни от витамин Е и 20 пъти по-мощни в сравнение с ви­тамин С. Допринася за защитата на организма от вредното въздействие на свободните радикали.

  Течната формула на Nefrolin Kidney Health Formula на Doctor’s Formulas е лесна и приятна за прием и е подходяща за вегани и вегетарианци.

  Съставки:

  в 1 доза / 5 ml

  дн. дозa /15 ml

  Котешки мустачки  Течен екстракт от листа /Orthosiphon stamineus Benth/

  0.15 g

  0.45 g

  Мечо грозде
  Течен екстракт / Arctostaphylo Uva-Ursi L.Spreng/

  0.75 g

  2.25 g

  Златна пръчица
  Течен екстракт от цвят /Solitago vigra-ayrea L./

  0.35 g

  1.05 g

  Златиста папрат 
  Течен екстракт /Ceterach officinarum DC/

  0.25 g

  0.75 g

  Хвойна
  Течен екстракт /Juniperus communis L./

  0.25 g

  0.75 g

  Лечебен росопас
  Течен екстракт /Fumaria officinalis L./

  0.25 g

  0.75 g

  Червена боровинка Течен екстракт /Vaccinium vitis idaea L./

  0.15 g

  0.45 g

  Американска червена боровинка
  Течен екстракт, осигуряващ 30% проантоцианидини /Vaccinium macrocarpum Aiton/

  0.05 g

  0.15 g

  Вода, натриев хидроксид, трикалциев фосфат, калиев сорбат.

  Подходящо за вегани/ вегетарианци

  Съдържа: 
  Подсладители

  Хранителна добавка, 100 ml

  Нето тегло: 100 ml

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на бъбреците и уринарния тракт.

  Забележка: Разклатете добре преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 5 ml 1-3 път дневно, разторени в чаша вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

  Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция