Навигация
Кошница

Karl Minck Био Хлорела 400 mg 200 таблетки

Karl Minck Био Хлорела 400 mg 200 таблетки
Karl Minck Био Хлорела 400 mg 200 таблетки
  24,83 лв.
  Купи

  Chlorella BIO

  Био Хлорела

  Хранителна добавка, 200 таблетки

   

  Подобрява работата на щитовидната жлеза и подпомага детоксикацията на организма.

  Chlorella BIO / Био Хлорела на Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа хлорела на прах. Предлага се под формата на капсули в удобна опаковка от 200 броя. Продуктът допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и подпомага процесите на детоксикация на организма.

   

  Chlorella е едноклетъчно зелено сладководно водорасло. Има над 30 различни вида, но само два от тях - Chlorella vulgaris и Chlorella pyrenoidosa, са толкова разпространени. Тъй като хлорела има твърда клетъчна стена, която хората не могат да усвоят, тя трябва да се приема като хранителна добавка, за да се извлекат ползите от нея. Предлага се под формата на капсули, таблетки, прах и екстракт.

  Хлорела съдържа 10% хлорофил, 50% протеин, минерали (като калций и желязо) и незаменими мастни киселини. Тя е изключително богата на хранителни вещества и има широкообхватни ползи за здравето - от контрол на кръвната захар до детоксикация.

  Здравословни ползи от приема на хлорела:

  • Богата е на витамини и минерали

  Антиоксидантите помагат в борбата с оксидативния стрес, предизвикан от свободните радикали, а хлорела е богата на антиоксидантни витамини и минерали. Със своя яркозелен цвят, тя е източник на антиоксиданти, включително витамин К, витамин С и лутеин. Хлорела съдържа витамини от група В, които често могат да бъдат трудни за набавяне чрез растителна диета. Също така има високо минерално съдържание на желязо, калций, калий и магнезий и ниски нива на мед и цинк.

  • Има противовъзпалителни свойства

  Хлорела работи чрез модулация на възпалителните процеси в тялото. Тя има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за балансирането на възпалителния отговор, който е от решаващо значение за имунната устойчивост, сърдечно-съдовото и метаболитното здраве и т.н.

  • Богат източник на растителен протеин

  Не всички източници на протеини са еднакви – някои са пълни протеини, които съдържат всичките девет незаменими аминокиселини, които тялото не може да произведе самостоятелно, а непълните протеини имат само някои от тези аминокиселини. Тъй като хлорела е вид пълноценен протеин, тя съдържа онези аминокиселини, които създават градивните елементи при процеса на образуването на кости, тъкани и мускули.

  • Поддържа имунната система

  Това микроводорасло, съдържащо алфа-глюкани (вещества, подобни на бета-глюканите), открити и в някои видове гъби, има имуномодулиращи свойства благодарение на тях.

  • Може да подпомогне естествената детоксикация на организма

  Хлорела е естествена съставка, която може да подпомогне процеса на детоксикация на организма, тъй като се свързва с тежките метали в тялото. Водораслите, включително хлорела, отслабват токсичността на тежките метали в черния дроб, мозъка и бъбреците, като по този начин подобряват естествената способност на тялото да изчиства токсините.

  Способността на Chlorella да се свързва с тежки метали я прави вероятен източник на замърсители на околната среда, така че е важно да се спрете на био продукт, когато избирате хранителни добавки от този вид.

  • Може да насърчи дълголетието

  Хлорела съдържа значителни количества астаксантин - червеният пигмент в каротеноидите, намиращи се във водораслите; веществото, определящо розово-червения цвят в сьомгата. Астаксантинът е антиоксидант, за който е доказано, че поддържа дълголетието.

  Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (9 табл.):
  Хлорела на прах400 mg3600 mg

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, както и за поддържане процесите на детоксикация.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 3 таблетки, от 1-ин до 3 пъти дневно, преди или по време на хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия