Навигация
Кошница

Artesania Agricola Био етерично масло от Чаено дърво 10 мл

Artesania Agricola Био етерично масло от Чаено дърво 10 мл
Artesania Agricola Био етерично масло от Чаено дърво 10 мл
  17,34 лв.
  Купи

  Aceite Esencial Eco Tea Tree Oil Plantis® е Био Етерично масло от Чаено дърво. Има благоприятно действие върху кожата при редица дерматологични състояния. Маслото притежава антибактериални, противовъзпалителни, антивирусни и противогъбични свойства.

  Маслото от чаено дърво се дестилира от листата на растението Melaleuca alternifolia, което расте в Австралия. Етеричното масло с жълто-зелен цвят и характерен аромат, се прилага при различни състояния, които засягат здравето на кожата, ноктите и косата. Може да се използва и като дезодорант, репелент за насекоми или вода за уста. То е алтернатива на голям брой конвенционални лечения в областта на дерматологията.

  Маслото от чаено дърво съдържа редица съединения, включително terpinen-4-ol. Това химично съединение доказано неутрализира бактерии, вируси и гъбички. Освен това повишава активността на белите кръвни клетки, които помагат в борбата с различни микроби и патогени.


  Основни действия

  • противогъбично
  • антибактериално
  • антибиотично
  • антисептично
  • антипротозойно

  За какво помага


  Маслото от чаено дърво е ефективно средство за поддържане на здравето на кожата. То успокоява и действа лечебно върху широк спектър от кожни проблеми. Когато се използва локално, маслото от чаено дърво може да лекува определени кожни състояния или да подобри цялостния вид на кожата.

  • Дезинфекцира кожата

  Използването на масло от дърво като естествен дезинфектант за ръце може да помогне за унищожаването на редица микроби, отговорни за настинки, грип и други заболявания. Сред тях са бактерии като E. coli, S. pneumoniae и H. influenzae.

  • Натурален репелент

  Доказано е, че маслото от чаено дърво отблъсква насекомите - комари, мухи, мравки. В някои случаи то е също толкова ефективно или по-ефективно от стандартните инсектициди и репеленти.

  • Натурален дезодорант

  Маслото от чаено дърво съдържа съединения, които се борят с бактериите, отговорни за миризмата на тялото. Може да се използва за направата на безопасен и ефективен дезодорант.

  • Вода за уста

  Изследванията показват, че маслото от чаено дърво може да се бори с микробите, които причиняват кариес и лош дъх. Често се използва като активна съставка в пастите за зъби и водите за уста.

  • Суха кожа и екзема

  Маслото от чаено дърво може да помогне за успокояване на сухата кожа, като намали сърбежа и дразненето. Освен това е доказано, че е по-ефективен от кремовете с цинков оксид при лечение на екзема.

  • Възпаление

  Противовъзпалителният ефект на маслото от чаено дърво помага за успокояване и облекчаване на болезнената и раздразнена кожа. Може също да помогне за намаляване на зачервяването и подуването.

  • Инфекции, порязвания и заздравяване на рани

  Антибактериалните свойства на маслото от чаено дърво го правят ефективен заздравител на рани.

  • Лечение на косата и скалпа

  Масло от чаено дърво често се използва при пърхот и за премахване на мъртвите кожни клетки от скалпа. Поддържа косата здрава, овлажнена и насърчава нейния оптимален растеж.

  • Акне

  Маслото от чаено дърво е популярен избор за лечение на акне поради неговите противовъзпалителни и антимикробни свойства. Смята се, че успокоява зачервяване, подуване и възпаление. Може дори да помогне за предотвратяване и намаляване на белезите от акне.

  • Псориазис

  Маслото от чаено дърво може да бъде полезно за лечение на симптоми на псориазис, като инфекция и възпаление, като същевременно повишава имунитета.

  Употреба

  • Използвайте масло от чаено дърво, спазвайки няколко предпазни мерки:
  • Не трябва да нанасяте масло от чаено дърво директно върху кожата. Важно е маслото да се разрежда с базово масло като зехтин, кокосово масло или бадемово масло. За всеки 1 до 2 капки масло от чаено дърво добавете 12 капки базово масло.
  • Бъдете внимателни, когато използвате масло от чаено дърво в областта около очите. Може да причини зачервяване и дразнене.
  • Преди да използвате масло от чаено дърво, направете тест, за да се уверите, че кожата ви не реагира на маслото от чаено дърво.

  Съставки: Eтерично масло от чаено дърво* /Melaleuca alternifolia./

  *от контролирано био земеделие

  Нето тегло: 10 ml

  Приложение: Оказва противогъбично, успокояващо, противовирусно, обезболяващо действие.

  Начин на приложение: По 2-4 капки. Може да използвате самостоятелно, за гаргага и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа. При вътрешен прием се консултирайте с лекар!

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания