Навигация
Кошница

DIH LIPOGEL / ДИХ ЛИПОГЕЛ грижа за краката със съдови проблеми

ДИХ Липогел е НОВ гел, специализиран в пълноценната грижа за краката с чувствителна кожа, склонни към разширени вени, подуване, спукани капиляри и паякообразни вени. Това е първата за българския пазар комбинация от хепарин, левоментол и диосмин в липозомен гел за локално приложение.

Трите активни съставки в DIH Lipogel имат взаимнодопълващо се действие, спомагайки за намаляване на тежестта и умората в краката и възстановяване на чувството за лекота и свежест. Това го прави подходящ за употреба при болки в краката, опъната, суха кожа с разширени капиляри, при уморени, подути и тежки крака. Предимствата му са особено осезаеми при хора, които стоят или седят неподвижно за дълъг период, по време на пътуване и при горещо време. Може да се използва при деликатна и чувствителна кожа.

Активните вещества в ДИХ Липогел са вложени в липозомен гел, което осигурява по-добра абсорбция и по-висока ефективност. Липозомите представляват са фосфолипидни микрочастици, които улесняват транспорта на активни съставки през кожата. Това е иновативна технология, благодарение на която гелът се характеризира с висока проникваща способност и траен ефект.

Доверете се на опита и мнението на клиентите за ДИХ Липогел!

Качествата на DIH Lipogel бяха оценени в собствено пост-маркетингово проучване от потребители на възраст 25–77 години. Резултатите са показателни с високия процент от клиенти, склонни да подкрепят следните твърдения:

  • Дава чувство за свежест и лекота в краката (100%)
  • Отлична грижа за кожата на краката с капилярна „чупливост“ (92%)
  • Намалява усещането за тежест и умора в краката (100%)
  • Намалява зачервяването и разширяването на мрежовидните кръвоносни съдове (80%)
  • Прониква бързо и дълбоко в кожата (96%)
  • Безопасен е за кожата (100%)
  • Има приятен аромат (80%)

Доверете се на науката зад формулата на ДИХ Липогел!

Липозоми

Външните слоеве на кожата се отличават с афинитета си към мастни вещества. Поради тази причина проникването на много водноразтворими съединения през тях е много трудно, понякога дори невъзможно. Липозомите са миниатюрни фосфолипиди, които осигуряват абсорбцията на активните водноразтворими субстанции на DIH Lipogel в дълбокия слой на кожата. Те спомагат да се увеличи концентрацията на терапевтични молекули в кожата и позволяват постигането на силен биологичен ефект.

Хепарин

Хепаринът е съединение от естествен произход, което е най-известно с влиянието си върху каскадата на съсирване на кръвта. Установено е, че дори в ниски дози може да играе важна роля в профилактиката на тромбоемболизма.

Той повлиява и функцията на тромбоцитите, като оказва съществен противосъсирващ ефект, подобрявайки кръвообращението. Добре проучени са неговите противовъзпалителни свойства, благодарение на които може да облекчи симптоми като дразнене и болка. Освен това хепаринът помага за намаляване на излива от възпалените вени и това може да редуцира отока.

Диосмин

Диосминът има добре изследвани антиоксидантни свойства. Той предпазва стените на кръвоносните съдове и модулира тяхната пропускливост, като по този начин понижава „чупливостта“ им. Повишава тонуса на венозната стена и повишава устойчивостта на капилярите. Успоредно с това подобрява лимфния дренаж и намалява отока, като кумулативният резултат се изразява в понижено усещане за тежки крака и чувствителност при допир. 

Добре известно е, че хроничната венозна недостатъчност се свързва с повишен вискозитет на кръвта и в този смисъл диосминът има важна роля за управлението на заболяването, тъй като доказано понижава вискозитета на кръвта.

Няколко проучвания са документирали UV-предпазните и противовъзпалителните му свойства. Така например изпитване на Sylvie Boisnic et al. показва, че приложеният локално диосмин предпазва кожата от множество външни и вътрешни стресори, в това число UV-радиация и провъзпалителната субстанция P.

Ментол

Ментолът е натурално съединение, което придава на растенията от вида Ментови типична миризма и вкус. За целите на козметиката и фармацията се получава чрез дестилация – изпаряване на ментолово масло, при което то кристализира.

Един от основните му ефекти, когато се прилага върху кожата или лигавицата, е да стимулира терморецепторите, предизвиквайки усещане за прохлада.

Ментолът също така активира опиоидни рецептори в тялото, което е механизмът зад изразените му аналгетични свойства. Локално прилаганият ментол може да активира и централните аналгетични пътища.

Веществото действа директно върху ендотела и гладката мускулатура на съдовете, като може да доведе до тяхното свиване и понижаване на периферния кръвен ток.


Състав:

Вода, пропилен гликол, лецитин, диосмин, карбомер, ментол, натриев хидроксид, парфюм, натриев хепарин, метилпарабен, пропилпарабен, динатриев EDTA, лимонен, цитрал.

 

Начин на употреба:

Нанесете малко количество от ДИХ Липогел върху кожата на краката. Прилагайте толкова често, колкото е необходимо – 3–4 пъти на ден.

Успоредно с употребата на DIH Lipogel можете да приемате и по 1 таблетка DIH MAX 1000 дневно. DIH MAX 1000 съдържа 1000 мг микронизиран диосмин във филмирана таблетка. Двата препарата действат синергично, осигурявайки по-бърз и дълготраен ефект.

 

Опаковка: 100 млПроизводител: Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej HASCO-LEK S.A. ul. Żmigrodzka 242 E, Wrocław, 51-131 Poland

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. 02/ 963 33 59, info@naturpharmabg.com.