Навигация
Кошница

Artesania Agricola Исландски лишей тинктура при кашлица и болно гърло 50 мл

Liquen Plantis® е хранителна добавка с екстракт от исландски лишей – познат още от древността с изключителните си свойства на естествен антибиотик. От векове той се използва като билка против всякаква кашлица – бронхиална, магарешка (коклюш). Има изключително благотворно въздействие върху фаринкса, ларинкса и симптомите на болно гърло. Едно от най-характерните му действия върху дихателната система е биоадхезивният ефект – образува филм върху лигавицата на горните дихателни пътища, предпазвайки ги от външни влияния. Притежава силно антибактериално и антивирусно действие, като подсилва имунната система.

Кога се препоръчва

Liquen Plantis® осигурява бързо облекчаване на състоянието при симптоми на грип и настинка. Тъй като образува защитен слой върху лигавицата на дихателните пътища, той я предпазва и бързо възстановява от сух и замърсен въздух. С това си свойство помага при:

 • Суха кашлица и дрезгав глас.
 • Преумора на гласните връзки (певци, говорители).
 • Сух въздух (нагревателни уреди или климатици).
 • Сухота в устата.
 • Ограничено дишане през носа.

Как действа

Сред основните активни съставки на исландския лицей са вид влакнести съединения, подобни на нишесте – лихенин и изолихенин. Теимат способността да се превръщат във вещество, наподобяващо слуз, което е особено успокояващо за раздразнените лигавици, които покриват дихателните пътища и носните проходи. В същото време активират интерлевкин 10 - противовъзпалителен цитокин, за да поддържат имунната система в борбата с инфекциите.

Билката съдържа и сложни полизахариди, които имат имуностимулиращ ефект и са особено полезни за успокояване на суха кашлица.

Усниновата киселина е друго полезно вещество в състава на това северно лечебно природно средство. Тя е ефективна като инхибитор на грамположителните бактерии, включително туберкулоза, стафилокок, стрептокок и пневмокок. Усниновата киселина функционира като антибиотик, като блокира окислителното фосфорилиране, съществена част от бактериалния метаболизъм. Счита се за потенциално ценен терапевтичен агент с широки антибиотични свойства срещу бактерии, гъбички, амеби и вируси. Също така има противовъзпалително и аналгетично действие.

Основни действия

 • Отхрачващо
 • Омекчаващо
 • Успокояващо
 • Лубрикиращо
 • Антибиотично
 • Противовъзпалително
 • Болкоуспокояващо
 • Антибактериално
 • Противовирусно
 • Имуностимулиращо

За какво помага

Liquen Plantis®, тинктура, е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа ароматен концентрат от исландски лишей (CetrariaislandicaL .), хидроалкохолен екстракт от тяло на исландски лишей (30% съдържание на алкохол).

Помага при:

 • Суха и дразнеща кашлица

Слузните вещества в исландския лишей са ефективни при възпаление на дихателните пътища, бронхити. Те имат свойството да образуват защитен филм върху възпалената лигавица, предпазвайки нервните окончания от дразнещи вещества. По този начин се намалява рефлекса за кашляне и се ускорява оздравяването.

В народната медицина исландския лишей се използва при коклюш и туберкулоза.

 • Има успокояващо действие при възпалено гърло

Със силното си антимикробно действие исландският лишей намалява възпалението при болно гърло, следствие на атаките на бактерии и гъбички. Притежава естествено свойство да се бори с патогените.

Образува защитен слой, който облекчава раздразнената мукоза. Има омекотяващо и лубрикиращо действие при всички признаци, свързани с възпалението, като усещане за чуждо тяло в гърлото, сухота, затруднен преглъщане, сърбеж и гъделичкане.

 • Повишава имунитета

Укрепва организма, особено в сезоните на грип и настинка, тъй като има имуномодулиращ, антибактериален, антивирусен и противовъзпалителен ефект.

 • Подобрява храносмилането

Исландският мъх е класифициран като „горчива билка“ – той стимулира храносмилателните ензими, подобрява стомашната секреция и подобрява способността на тялото да абсорбира хранителни вещества, докато сам по себе си е много питателна храна. Слузните му вещества имат успокояващо действие върху храносмилателния тракт и червата, което помага за облекчаване на симптомите на гастрит, стомашни язви и хронични храносмилателни разстройства, диспепсия. Полезен е и при лечение на храносмилателни разстройства, причинени от паразити, поради способността си да елиминира чревни паразити. Едновременно успокояващ и горчив, има тонизиращ ефект в червата – комбинация, почти уникална сред лечебните билки.

Горчивото му органично тонизиращо действие може да стимулира апетита.

Смята се, че е полезно билково лечение, когато се използва вътрешно при лечение на дизентерия, синдром на раздразнените черва и хранително отравяне.

Традиционно се използва за облекчаване на повръщане, причинено от дразнене и възпаление на стомаха.

Съставки:Ароматен концентрат от исландски лишей /Cetraria islandica L . /, хидроалкохолен екстракт от тяло на ислански лишей /30% съдържание на алкохол/

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Хранителна добавка 50 ml

Приложение: Допринася за нормалното състояние на имунната и дихателната системи, както и нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода.Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Нето тегло: 50 ml

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания