Навигация
Кошница

Бутирект ректални свещички със защитен и възстановяващ ефект

Бутирект супозитории са медицинско изделие, което подпомага регенерацията на ректалната лигавица. Поставен в ректума, Бутирект създава покритие, което предпазва и овлажнява ректума и създава среда, благоприятна за възстановяване на естественото физиологично състояние на лигавицата.

Продуктът действа върху ректалните тъкани по физичен начин, като осигурява механична защита. Свещичката има способността да набъбва бързо и да запазва структурата си, благодарение на което подобрява хидратацията на ректалната лигавица.

Бутирект е подходящ за употреба при следните индикации:

  • Възпалителни заболявания на червата.
  • Анални или ректални операции.
  • Радиационни лечения.
  • Хемороиди.

 

Характеристики:

  • Възстановява естественото състояние на ректалната лигавица.
  • Лекува ерозии, пукнатини и други дефекти в ректалната лигавица.
  • Облекчава болката при увреждане и възпаление на епитела.
  • Регенерира тъканите след операция или лъчетерапия.
  • Поддържа подходяща влажност в ректалните тъкани.

 

Състав:

Една ректална супозитория (свещичка) ButiRect® с тегло 2g съдържа: натриев бутират, натриев алгинат, карбоксиметилцелулоза, триглицериди на наситените мастни киселини с добавка на моно- и диглицериди.

Супозиториите имат специфична миризма, дължаща се на съдържанието на натриев бутират.

 

Начин на употреба:

Препоръчва се да се използва една супозитория Бутирект през нощта. Интервалът между първото и поредното поставяне на супозитория не трябва да бъде по-кратък от 24 часа. Трябва да се постави внимателно в аналния канал, само след дефекация.

Препоръчителен терапевтичен курс: от 5 до 10 дни (1 до 2 опаковки Бутирект).

 

Опаковка: 5 супозитории х 2 г.

 

Механизми на действие на ключовите съставки в Бутирект

Бутират

Бутиратът води до образуването на бутирова киселина, която представлява основен източник на енергия за чревните клетки. Изпълнява и редица други важни функции: стимулира деленето на здравите чревни клетки, контролира различни патогени, причиняващи заболявания, представлява съставна част на слузта и по този начин подобрява защитните свойства на червата.

Натриев алгинат

Натриевият алгинат се извлича от морски водорасли и се използва широко при стомашно-чревни състояния, тъй като има способността да създава защитен гел. Той е ключова съставка, допринасяща за запазване на температурата и влажността в ректалната лигавица, има кръвоспиращо и антиоксидантно действие.

 

Противопоказания: Преди да използвате продукта, прочетете листовката. Свръхчувствителност към някое от веществата, съдържащи се в супозиториите. Неопластични промени на ректума. Силна, остра болка в аналната област. Кървене от ректума, спонтанно или по време на изхождане като яркочервена кръв по изпражненията.

Предупреждения и предпазни мерки: Не се препоръчва употребата на медицинското изделие Бутирект ректални супозитории при деца и юноши под 18 години, както и при бременни жени и кърмачки, без консултация с лекар. Не използвайте през устата.

Съхранение: Съхранявайте в оригиналната опаковка, при стайна температура: 15-25°C. Пазете продукта от пряка слънчева светлина и влага.

 

Производител: LABORATOIRE L'IDEAL Parisien Ltd. 8 Ogrodowa Str. 32-064 Негошовице, Полша, тел./факс: +48122838860

Дистрибутор: Натурфарма България” ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. +35929633359