Навигация
Кошница

БОНГЕН МЕГА за здрави стави и енергия

Бонген Мега е НОВО решение за здрави стави и енергия, чиято иновативна формула усъвършенства и надгражда състава на фаворита в грижата за ставното здраве Bongen.

Това е уникален за българския пазар коктейл от 15 природни съставки, които участват в образуването на колаген, нормалното функциониране на костите и ставния хрущял и подпомагат образуването на енергия в организма. Витамин C, Селенът и Витамин Е имат мощен антиоксидантен ефект и защитават клетките от оксидативен стрес който е един от водещите механизми за увреда на хрущяла. Съдържащите се във формулата витамини от група В и магнезий допринасят за нормалното протичане на метаболизма, за нормалната функция на нервната система и за намаляване чувството на отпадналост и умора.

Бонген Мега е в течна форма с отлична усвояемост и е прецизно дозиран в удобни ампули за директен прием.


Състав (в 1 ампула)

 • Хидролизиран колаген тип II: 1000 мг
 • Екстракт от шипка (Rosa canina): 500 мг
 • Хиалуронова киселина: 50 мг
 • Витамин C: 250 мг
 • Магнезиев цитрат (Мg): 400 мг
 • Витамин D3: 10 мкг
 • Сух екстракт от бамбук, съдържащ силиций (Si) 11,25 мг. 15 мг
 • Витамин B1: 3 мг
 • Витамин B2: 3 мг
 • Витамин B3: 10 мг
 • Витамин B6: 4 мг
 • Витамин B9: 300 мкг
 • Витамин B12: 6 мкг
 • Селен (Se): 15 мкг
 • Витамин E (α-TE): 15 мг

Помощни вещества: вода, сукралоза (изкуствен подсладител), калиев сорбат (консервант), портокалов аромат, карамел (оцветител).

 

Как Бонген Мега се грижи за твоите стави и тонус?

Остеоартритът е най-честото хронично заболяване на ставите, като рискови фактори за появата му са напредване на възрастта, захарният диабет, повишеното тегло, постоянното физическото натоварване, оксидативният стрес и някои генетични фактори. Всички те водят до развитието на слабо хронично възпаление, което уврежда структурата на хрущяла и той може лесно да бъде разрушен.

Най-често се засягат колянната става, тазобедрената става, малките стави на ръката, а също врата и кръста съпроводено с болка, скованост и затруднено движение, което влошава значително качеството на живот. Активното физическо натоварване или продължителното боледуване от множество заболявания води до изтощаване на организма и чувство на отпадналост и умора.

Съставките в Бонген Мега взаимно подпомагат ефектите си и така допринасят за нормалното функциониране на ставите, както и за енергизиране на организма.

Хидролизираният колаген (1000 мг/ амп.) се натрупва в хрущялната тъкан и стимулира собствения синтез на колаген в хрущяла, намалява възпалението в ставите и стимулира секрецията на хиалуронова киселина. Приемът на колаген от пациенти с остеоартрит води до намаляване на подуването и болката в ставите и подобряване на тяхната подвижност (Prawitt et al., 2014).

Екстрактът от шипка (500 мг/амп.) е богат на витамини, минерали и други биоактивни вещества. Пресните шипки съдържат многократно повече витамин C, отколкото цитрусовите плодове. Съдържа също полифеноли (проантоцианиди и флавоноиди), които имат антиоксидантни свойства. Основната му активна съставка е специфичен галактолипид (GОPO) имащ изразен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект.

Клинични проучвания показват, че приемът на екстракт от шипка значително намалява болката и сковаността, а също качеството на живот, настроението и съня при пациенти с остеоартрит, ревматоиден артрит и хронична болка в гърба. За разлика от нестероидните противовъзпалителни средства не повишава риска от язва (Cohen, 2012).

Хиалуроновата киселина (50 мг/ амп.) се натрупва в ставите и води до намаляване на възпалението в тях (Mariko et al., 2012). Предпазва ставния хрущял, редуцирайки темпа на клетъчна смърт на неговите клетки и стимулирайки тяхното размножаване. Действа механично като смазващо вещество в ставата и намалява болката в нея, подобрявайки комфорта и свободата при натоварване и движение (Bhandari et al, 2017).

Витамин C (250 мг/амп.) участва в образуването на колагена, важен е за нормалната функция на костите и хрущяла. Участва в поддържането на нормалната пропускливост на съдовите стени. Той предпазва от оксидативен стрес и има противовъзпалителен ефект. Участва в синтеза на естествени вещества в тялото, които допринасят за намаляване на усещането за болка (Carr, 2017)

Магнезият (400 мг/ амп.) участва в над 300 реакции в организма. Голяма част от запасите от този минерал се намират в костите, където той е комплексно свързан с калция и фосфора и има ключово значение за нормалното им състояние и функция.

Магнезият участва в множество ензимни реакции, като играе важна роля за синтеза на протеини. Освен това е важен на съкращаването на мускулите, нервната сигнализация и нервно-мускулната проводимост. Подсилва антиоксидантния ефект на витамин Е. Установено е, че магнезият блокира специфични рецептори на клетъчните мембрани, като по този начин намалява болката (Seok Na et al., 2011).

Витамин D3 (10 мкг/амп.) участва в обмяната на калция и фосфора в организма, има имуномодулираща роля и е важен за нормалната функция на нервните клетки.

Дефицитът му се свързва с повишен риск от развитие на остеоартрит и влошаване на състоянието (Rossini et al., 2014; Vaidya&Nakarmi, 2019). Ниските нива на витамин D3 се свързват с повече болка и затруднена подвижност в ставите (Rossini et al., 2014).

Сухият екстракт от бамбук е богат на силиций (15 мг/амп.). Той играе роля в синтеза на колаген и стабилизирането му. Участва в костния метаболизъм, като по-високият прием на силиций е фактор за по-висока костна плътност (Jugdaohsingh, 2007).

Витамините от група B (B1, B2, B3, B6, B9, B12) са част от множество метаболитни реакции в организма, участват в разграждането на храната и образуването на енергия за организма. Полезни са при умствено и физическо натоварване и взаимно подсилват ефектите си. При пациенти с остеоартрит имат изключително важно значение за овладяването на възпалението и намаляване на болката (Amani, 2015; Dehghan, 2015). . Витамин B6, B9 и B12 намаляват нивата на хомоцистеина, предпазват от оксидативен стрес и допринасят за намаляване на риска от костни фрактури (Dai et al., 2015)

Селенът (15 мкг/амп.) има мощен антиоксидантен ефект, като предпазва тъканите от увреда. Хроничното възпаление води до изчерпването му от организма, а недостигът му може да бъде фактор в развитието на остеоартрит (Kurz et al., 2002). Заедно с витамин Е взаимно допълват и усилват ефектите си.

Витамин Е (15мг/амп.) има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, благодарение на които може да предотврати дегенерацията на хрущяла и да забави прогресията на остеоартрита (Chin et al, 2018). Участва в обмяната на сяросъдържащите аминикиселини, глутатиона, нуклеиновите киселини

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по една ампула Bongen MEGA дневно сутрин преди хранене за период от 3 до 6 месеца.

 

Опаковка: 16 ампули

 

Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждение: Само за пиене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на трайност.

Съхранение: На сухо място, при температура от 15 до 25 градуса. Да не се замразява.

 

Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com


Потребителите търсят още: бон ген, бон ген ампули, ампули за стави бон ген

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 21.08.2024 г. или до изчерпване на количествата