Навигация
Кошница

BIOZIN / БИОЗИН за имунитет 30 таблетки

БИОЗИН таблетки * 30

Благодарение на мощния си комплекс от коластра (обогатена с 40% igG, лактоферин), екстракт от Ехинацея, Цинк, бета-глюкан и инозитол, хранителната добавка Биозин ефективно повишава имунитета.
Повишавайки защитните сили на организма, Биозин спомага за предпазването от болести, за тяхното по-леко преминаване и по-бързото възстановяване след боледуване. Хранителната добавка има ефективно действие при остри и хронични заболявания, вирусни инфекции като хепатити, грип, херпес зостер или симплекс, човешка папилома вирус, паротит, рубеола, гъбични и бактериални инфекции.
За да действа ефективно многокомпонентната имунна система е необходимо всички нейни елементи да работят в пълно взаимодействие. При липса или нарушена функция на някой от елементите може да се стигне до имунен дефицит и болестно състояние.

Действие на активните съставки:

  • Коластра, обогатена с 40% igG - коластрата е течност, отделяща се от млечните жлези на женските бозайници, преди появата на кърмата. Тя съдържа 3 основни групи съставки, които осигуряват висока концентрация на жизненоважни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори: биоактивни съставки и хранителни вещества, поддържащи физиологичната функция на имунната система (широкоспектърни антитела, лактоферин, цитокини, олигозахариди, полипептид пролин, Normal CG globulin, лакталбумини) и растежни фактори, стимулиращи нормалния растеж и подпомагащи регенерацията. Лактоферинът, съдържащ се в коластрата има антивирусно, антибактериално и антиоксидантно действие. Подпомага усвояването на желязото. Действа пробиотично като потиска вредните бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите.
  • Бета Глюкан 1,3 Д - той е силен имуностимулатор и активира най-важните имунни клетки в тялото - макрофаги, отговорни за борбата с вирусите. Стимулирайки реакцията ан макрофагите, Бета Глюкан 1,3 Д подпомага производството на антитела. Според проучвания, бета-глюкан оказва положително действие и върху Т-клетките и В-лимфоцитите - естествените клетки, борещи се с злокачествени образувания и чужди агенти. В допълнение, бета-глюкан е и ефективен антиоксидант.
  • Инозитол - компонент на клетъчните мембрани и градивен елемент в синтеза на фосфолипидите. Важен е за развитието на белите дробове.
  • Ехинацея - в световен мащаб Ехинацеята е най-използваният фотоимуномодулатор. Тя се препоръчва за стимулиране защитните сили на организма при грип и инфекциозни заболявания. Би могла да намали тежестта на заболяването и неговата продължителност. Ехинацеята дължи действието си на съдържащите се в нея ехинацин и ехинакозид.
  • Цинк - има активно влияние върху имунитета, участвайки в синтеза на имуноглобулините.

Дневен прием:

  • Деца над 6 годишна възраст - 1 таблетка дневно, 30 минути преди хранене;
  • Възрастни и деца над 12 години - 2 таблетки дневно, 30 минути преди хранене.

Състав: Коластра /обогатена с 40% IgG, лактоферин/, Инозитол, Бета глюкан 1,3Д, Цинк /цинков глюконат/, Ехинацея.

Внимание: При наличие на свръхчувствителност към някоя от съставките, преустановете приема на продукта. По време на бременност и кърмене, консултирайте се с лекар, преди да започнете употреба на продукта. Не се препоръчва приема при наличие на автоимунни заболявания.

Съхранение: На сухо и проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина. Пазете от деца.

Опаковка: 30 таблетки.

Производител: LABORATORIOS VIRENS S.L., Испания.