Навигация
Кошница

BIOVEA Vitamin E 400 IU 60 Гел капсули

BIOVEA Vitamin E 400 IU 60 Гел капсули
Очаква доставка
BIOVEA Vitamin E 400 IU 60 Гел капсули
  41,70 лв.
  VITAMIN E 400 IU 60 софтгел капсули  Мощен антиоксидант и имуностимулатор. Съдейства за образуването на червените кръвни телца. Подобрява снабдяването с кислород на тъканите. Спомага при възстановяване от изгаряния, екземи и други кожни проблеми. Подпомага сърдечната функция и здравето на косата и очите. Защитава мастните киселини в организма. Допринася за оптималното усвояване на витамин А и желязо. Оказва превенция на клетъчните мембрани. Подпомага хормоните, необходими за нормален цикъл при жените.  Съставки: Витамин Е (с естествени D-токофероли) 400 IU. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер.

  Какво представлява витамин E?

  Витамин Е е открит преди около 80 години, но през последните 20 години се установи, че той е мощен антиоксидант. Витамин Е е мастноразтворим и трудно се усвоява. Той се съхранява в мастните тъкани и черния дроб. Заради изключителните си антиоксидантни свойства витамин Е има многобройни здравословни ползи, особено що се отнася до превенцията на болести.

  Витамин Е е термин за група свързани помежду си съединения, наречени токофероли и токотриеноли, които се срещат в четири основни форми: алфа, бета, делта и гама. Алфа-токоферолите са най-разпространената и най-биологично активната форма на витамин Е. Съвременни изследвания разкриват, че различните компоненти на витамин Е имат различни действия. Например, учените смятат, че алфа-токоферолите спират образуването на свободните радикали, а гама-токоферолите неутрализират съществуващите свободни радикали. Тъй като витамин Е представлява семейство от хранителни вещества, има смисъл да се приема във форма, която включва всички членове на това семейството на токоферолите. Витамин Е на BIOVEA представлява микс от токофероли, 100% естествен е и съдържа всичките четири члена на семейството на токоферолите, което го прави по-пълноценен. Естествената форма на витамин Е е най-мощният и ефективен антиоксидант, тъй като е най-лесната форма за усвояване от вашия организъм. Витамин Е на BIOVEA е извлечен от соево масло и е значително по-силен от синтетичния витамин Е.

  Как действа витамин Е?

  От витамин Е зависят репродуктивните способности на организма. При авитаминоза настъпва инфертилитет, т.е. дори да настъпи бременност, което е изключение, тя се губи. Витаминът участва в процесите на овулация и зачатие. Той има отношение и към мъжкия инфертилитет, тъй като променя епителните тъкани на тестисите.
  Витамин Е подобрява цикрулацията на кръвта, необходим е за регенерация на тъканите, има положителен ефект при предменструалния синдром и се използва при фиброзни заболявания на гърдите.
  Осигурява нормалното кръвосъсирване и зарастване на раните, като намалява вероятността от оформянето на белег. Понижава кръвното налягане. Предпазва от катаракта.
  Повишава атлетическите постижения, понижава конвулсиите на краката, поддържа здравето на нервите и мускулите, укрепва стените на капилярите и предотвратява анемията.
  Витамин Е е признат за най-мощният антиоксидант. Предпазва клетките от увреждане, забавя окисляването на липидите и образуването на свободни радикали в организма. Той предпазва другите мастноразтворими витамини от окисляване, като спомага усвояването на витамин А.
  Витаминът забавя стареенето и предотвратява появата на пигментация на кожата с възрастта.
  Витамин Е влиза в състава на колагеновите и еластичните влакна на междуклетъчното вещество. Токоферолът предпазва от повишена кръвосъсирваемост и действа благоприятно на периферното кръвообращение. Участва в биосинтеза на белтъците, пролиферацията на клетките, образуването на гонадотропините и плацентата.
  Трябва да се отбележи, че витаминът не лекува вече наличните заболявания, а има предотвратяващ появата на такива ефект, т.е. той може да се взима като профилактично средство. 400 МЕ могат да предотвратят превръщането на нитритите (вещества, които се намират в пушените и маринованите продукти) в канцерогенни нитрозамини.
  Витамин Е е необходим за повишаване на присъствието и активността на другите антиоксиданти, което особено силно важи за витамин С.

  Защо да приемате витамин E?

  Витамин Е прочиства организма от вредните свободни радикали и ги неутрализира. Унищожавайки клетъчната мембрана, свободните радикали причиняват редица здравословни проблеми, сред които болестта на Алцхаймер, атеросклероза, рак, диабет, мускулна дистрофия, болест на Паркинсон и ревматоиден артрит. Витамин Е защитава всички клетъчни мембрани от увреждания, осигурявайки добро здраве и имунитет срещу болести, като в същото време повишава енергичността.

  В контролирано изследване 1200mg витамин Е на ден се вземат преди активни тренировки в продължение на две седмици. Интензивните мускулни упражнения обикновено причиняват увреждане на белите кръвни телца, но чрез допълнителен прием на витамин Е участниците в проучването показват, че увреждането в структурата на белите кръвни клетки се намалява до минимум. Друго изследване тества действието на витамин Е при инсулинова чувствителност. Инсулинът е важна субстанция за изграждането на мускулите. Десет души приемат по 1350 IU на ден витамин Е в продължение на 4 месеца. При тях настъпва огромно подобрение в стойностите на глюкозата и инсулиновата чувствителност.

  Кой се нуждае от витамин E?

  Всеки, който иска да подсили имунитета си и да се предпази от свободните радикали, трябва да приема хранителни добавки с витамин Е. Допълнителният прием на витамин Е може да увеличи силата на вашата имунна система и да подобри цялостното ви здравословно състояние. Витамин Е може също да облекчи болката и възпалението в мускулите. Витамин Е е есенциално хранително вещество.

  Предупреждение:

  • Витамин Е не е токсичен, когато се приема в дози, по-малки от 1200 IU на ден.
  • Дози, по-големи от 1200 IU на ден, могат да предизвикат гадене, газове в стомаха, диария и сърцебиене.
  • Високите дози витамин Е могат да попречат на действието на витамин К.
  • Ако страдате от хипотиреоидизъм, диабет, хипертензия, ревматична болест, засягаща сърцето, приемате противосъсирващи лекарствени средства, аспирин или сте бременна или кърмачка, консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате витамин Е.