Навигация
Кошница

BIOVEA Vitamin C Sustained Release 1000 mg 100 Таблетки

BIOVEA Vitamin C Sustained Release 1000 mg 100 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Vitamin C Sustained Release 1000 mg 100 Таблетки
  34,90 лв.
  VITAMIN C Sustained Release 1000mg 100 Tablets - мощен антиоксид, имуностимулатор

  Витамин С със забавено освобождаване.Мощно антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Влияе благоприятно върху зъби, венци, кости, коса. Подкрепя здравословната функция на мозъка и сърдечно-съдовата система. Укрепва кръвоносните съдове. Спомага за зарастването на рани, натъртвания и изгаряния. Важен за правилното функциониране на надбъбречната жлеза и производството на колаген. Подпомага усвояването на витамин Е и желязо. Забавя процесите на стареене и спомага за добро настроение.

  Съставки:Vitamin C (ascorbic acid) 1000mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 или повече таблетки дневно, като се държи под езика до пълната и абсорбция или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100сублингвални таблетки в контейнер

  Какво представлява витамин С?

  Благодарение на формулата за продължително освобождаване вие получавате постоянен ефективен поток от хранителни вещества за максимална защита срещу свободните радикали. Тази формула също така щади вашия стомах.

  Витамин С е изключително многостранно хранително вещество, укрепващо здравето, което въздейства на целия организъм. Той е още познат като аскорбинова киселина. Витамин C е водноразтворим и е незаменим, защото тялото не може да го произведе и трябва да се приема ежедневно. Известен е с това, че защитава клетките, стимулира имунната система и е силен антиоксидант.

  Витамин С е необходим за нормалния растеж и развитие на организма. Укрепва костите и съединителната тъкан, подпомагане заздравяването на рани и подобряване на работата на имунната система. Навярно едно от най-ценните му качества е невероятната му антиоксиданта способност. Той защитава флуидите на тялото, като кръвта, от свободните радикали. Чрез укрепване на артериалните стени, изпълнява важна роля в поддържането на нормално кръвно налягане, както и за ограничаване на уврежданията на тъканите. Изгражда устойчивост при инфекции, спомага при абсорбирането на желязото. Важен за синтезата на колаген, който поддържа устойчивостта на тъканите

  Витамин С може да предпази клетките в организма от уврежданията, причинявани от напредването на възрастта и артрита. Изследвания, публикувани в Journal of Strength and Conditioning Research сочат, че приемането на витамин С в дози по 1000mg на ден намалява отделянето на кортизол, позволявайки на мускулите да растат и да бъдат по-силни. Съществуват множество клинични изследвания, които доказват мощните ефекти на витамин С. Някои изследвания дори сочат, че витамин С намалява нивото на стреса.

  Защо трябва да приемате витамин C?

  • Холестерол: Действайки като антиоксидант, витамин С защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. (Само когато LDL е увреден, холестеролът води до развитието на сърдечни болести. Витамин С може да се окаже един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL.) Витамин С предпазва също от сърдечни заболявания, като намалява нееластичността на артериите и склонността на плаките да се свързват помежду си.
  • Антиоксидант: Смята се, че антиоксидантните свойства на витамин С предпазват пушачите, както и хората, пасивни пушачи, от вредите от свободните радикали. Контролиран опит показва способността на 3000mg витамин С, приеман от пушачи 2 часа преди да бъдат изложени на цигарен дим, да намали вредите от свободните радикали и окисляването на LDL холестерола, свързвано с излагането на цигарен дим. Спадът в антиоксидантната защита, причинен от цигарения дим също намалява.
  • Алергии и противовирусни свойства: Витамин С е необходим за производството на колаген, „лепилото”, което укрепва много части на тялото - като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С изпълнява важна роля в заздравяването на рани и действа като естествен антихистамин. Този витамин подпомага образуването на чернодробната жлъчка, борбата с вирусите и детоксикацията от алкохол и други субстанции.
  • Здрава коса: Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния оксид. Азотният оксид е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което е потенциално важно за понижаване на кръвното налягане и за предпазване от спазми на артериите в сърцето. Такива спазми биха могли да доведат до сърдечна атака. Витамин С се справя с дисфункцията на клетките, които подплатяват кръвоносните съдове. Нормализирането на функцията на тези клетки допринася за предпазването от сърдечни заболявания.
  • Здрави очи: Има сведения, че нивата на витамин С в очите спадат с възрастта и че допълнителният прием на витамин С може да предотврати това намаляване и да намали риска от развитието на катаракта. Според някои изследвания здравите хора вземат по-често витамин С и витамин Е от хора с катаракта.
  • Диабет: Съобщава се, че витамин С намалява активността на ензима алдозоредуктаза при хората. Алдозоредуктазата отговаря за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците при хора с диабет. Смята се, че това натрупване е отговорно за влошаването на състоянието на тези органи. Следователно възпрепятстването на действието на алдозоредукатазата защитава хората с диабет.
  • Детоксикация: Витамин С може да помогне за предпазване на организма от натрупване или задържане на токсично олово. Според едно предварително изследване хора с високи нива на витамин С са в по-малка опасност от натрупване на прекалено високи нива на олово в кръвта. В контролирано изпитание мъже пушачи с умерени до високи нива на олово в организма приемат хранителни добавки витамин С по 1000mg, 200mg на ден и плацебо. Само при онези, които вземат по 1000mg на ден витамин С се установява спад в нивата на олово в кръвта, при това значителен.