Навигация
Кошница

BIOVEA Vitamin B-1 500 mg 50 Таблетки

BIOVEA Vitamin B-1 500 mg 50 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Vitamin B-1 500 mg 50 Таблетки
  37,99 лв.
  VITAMIN B1 100mg 100Capsules - подобрява циркулацията на кръвта

  Подпомага правилното функциониране на всички клетки в организма. Важен за мозъка, сърцето, мускулите и нервните клетки. Съдейства за преобразуването на въглехидратите и липидите, доставя енергия. Предпазва от нарушения в обмяната на веществата, причинени от алкохол. Подобрява на храносмилането и циркулацията на кръвта.

  Съставки:Thiamin (Vitamin B1) 100mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Как действа витамин B1?

  Витамин B1 е жизненоважен водоразтворим витамин за превръщането на въглехидратите в енергия. Той е ключов фактор за здравословната функция на всички клетки в организма, особено на нервите. Витамин В1 помага на клетките в организма да преобразуват въглехидратите в енергия. Важен е също за функцията на сърцето, мускулите и нервната система. Като коензим витамин В1 има ключова роля в производството на енергия, в превръщането на глюкозата в мазнина. Всяка клетка на организма се нуждае от витамин В1, за да образува гориво, което движи тялото. Нервните клетки изискват витамин В1, за да функционират правилно.Витамин В1 като хранителна добавка предпазва от някои нарушения в обмяната на веществата, причинени от голямата консумация на алкохол. Витамин В1 може да намали толерантността към глюкозата и да предотврати атеросклероза, особено при диабетиците.

  Кой се нуждае от витамин В1 и какви са симптомите на недостиг?

  Дефицитът на витамин В1 е резултат от много фактори, включително драстични диети, злоупотреба с алкохол, чернодробна дисфункция, бъбречна диализа и продължителни периоди на интравенозно хранене. В риск са и хората, които консумират повече сладки неща, газирани напитки и преработени храни. Недостигът на витамин В1 в храната може да предизвика депресия, лоша памет, слабост и скованост на мускулите, изтръпване на нервите, парещи усещания и скованост, умора, главоболие, загуба на апетит и гадене, лошо храносмилане, хроничен запек, загуба на тегло, нервно изтощение и безсъние. Може да доведе до мускулна слабост, схващане на краката, забавен пулс, раздразнителност и нарушение в производството на солна киселина в стомаха и храносмилателни нарушения. В случай на недостатъчно набавяне на витамин В1 в организма сърдечният мускул става мързелив и лесно се изморява, сърдечните уши или горните камери на сърцето губят своята сила и постепенно се уголемяват. Дефицитът на витамин В1 е често срещан при алкохолиците, тъй като хроничната консумация на алкохол намалява усвояването на витамин В1 в организма. Алкохолът не само блокира усвояването на витамин В1, но също така уврежда тънките черва, което затруднява усвояването на хранителните вещества. Съществуват две основни проявления на дефицита на витамин В1: сърдечносъдово заболяване и заболяване на нервната. Двата вида най-често са причинявани от прекалена консумация на алкохол. Диета, богата на въглехидрати, увеличава необходимостта от витамин В1. Употребата на антибиотици, сулфамидни лекарства и оралните противозачатъчни средства могат да намалят нивото на тиамин в организма.