Навигация
Кошница

BIOVEA Vitamin A 10000 IU 100 Гел капсули 100 Дози

BIOVEA Vitamin A 10000 IU 100 Гел капсули 100 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Vitamin A 10000 IU 100 Гел капсули 100 Дози
  17,30 лв.
  VITAMIN A 10,000 IU 100 Softgels - за здравето на очите

  Жизненоважен за здравето на очите. Може да намали риска от развитие на някои видове рак. Спомага за балансиране на кръвната захар и при ПМС. Поддържа здравето на зъбите, кожата, косата и меките тъкани. Важен за репродуктивната функция. Подсилва имунитета и антиоксидантната защита на организма.

  Съставки: Vitamin A (от масло от треска) 10000 IU
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 софтгел капсули в контейнер

  Как действа витамин А?

  При достатъчен прием на витамин А се намалява опасността от определени видове рак. Витамин А помага за формирането и поддържането здравината на зъбите, скелетните и меките тъкани, лигавицата, баланса на кръвната захар и кожата. Той е известен още като ретинол, тъй като произвежда пигмента в ретината на окото. Витамин А подпомага доброто зрение, особено при слаба светлина. Той е необходим още за репродукцията и кърменето, като участва в образуването на полови хормони. Подпомага възстановяването на тъканите и е изключително важен за спортуващите хора. Подобрява имунната система като подпомага действието на лимфоцитите.

  Кой се нуждае от витамин А и какви са симптомите на дефицит?

  Нощната слепота е един от първите знаци за дефицит на витамин А. Дефицитът на витамин А може да причини слепота, тъй като роговицата изсъхва и това уврежда както нея, така и ретината.Дефицитът на витамин А намалява способността за справяне с инфекциите. При хората с недостиг на витамин А, клетките, които изграждат белите дробове изгубват своята способност да отстраняват болестотворните организми. Това може да доведе до пневмония и други усложнения. Ранните форми на дефицит на витамин А, описани като ниски запаси на витамин А не предизвикат очевидни симптоми на дефицит. Тази умерена форма на дефицит увеличава опасността от развитие на инфекции на дихателните пътища и диария при децата, забавя скоростта на растеж и развитието на костите, увеличава времето за възстановяване при сериозни болести.