Навигация
Кошница

BIOVEA Vinpocetine 10 mg 90 Гел капсули

BIOVEA Vinpocetine 10 mg 90 Гел капсули
Очаква доставка
BIOVEA Vinpocetine 10 mg 90 Гел капсули
  44,30 лв.
  VINPOCETINE 10mg 90 софтгел капсули

  Притежава мозъчно-протективно действие и подобрява обменните процеси в мозъка. Подобрява мозъчната микроциркулация и кислородния транспорт към тъканите. Спомага при световъртеж, подобрява зрението и слуха, стимулира мозъчната дейност, подобрява паметта.

  Съставки: Винпоцетин 10mg,. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула три пъти дневно, за предпочитане с храна или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 90 софтгел капсули в контейнер

  Какво е винпоцетин?

  Винпоцетин е екстракт от семена на растението зимзелен (Vinca minor) – широко разпространено, подобно на лоза, пълзящо растение. Корените пълзят навсякъде, цъфтейки изобилно през пролетта и от време на време през останалия вегетационен период. Известен с типичния си виолетов цвят, зимзеленът расте в градините от стотици години.

  Фармакологично действие: винпоцетинът подобрява мозъчното кръвообращение; активира мозъчния метаболизъм като подобрява снабдяването на мозъка с кислород и глюкоза; увеличава регионалния кръвоток; понижава налягането в кръвоносните съдове.

  Защо да приемаме винпоцетин?

  Винпоцетин осигурява няколко предимства за човешкия мозък, сред които усилване на паметта, нарастване на познавателната дейност, подобряване на кръвообращението в мозъка и повишавана на остротата и яснотата на мисълта. Винпоцетин помага за усилване на кръвоносния поток към мозъка и така стимулира мозъчната активност. Той притежава също неврозащитни ефекти и се използва при церебралносъдови проблеми, а също и при проблеми с паметта. Доказано е, че винпоцетин помага за подобряване на мозъчната активност, като стимулира церебралната активност и подобрява концентрацията и паметта. Ефектите се постигат чрез редица механизми, които не са свързани само с разширяването на кръвоносните съдове.

  След колко време настъпват ефектите от винпоцетин?

  Времето за настъпване на ефектите е изключително индивидуално и зависи от индивидуалната химия на организма. Някои хора съобщават, че забелязват подобрение само след часове. Подобрението може да е неуловимо и по-често се забелязва след седмици или месеци. Някои хора съобщават за усещане на лека възбуда, подобряване на способността за запаметяване неща, свързани с ежедневния живот, и по-добро представяне при умствени задачи и игри.

  Има ли странични ефекти?

  • Неблагоприятните реакции включват гадене, замаяност, безсъние, сънливост, сухота в устата, краткотрайна хипотензия, главоболие заради кръвното налягане и почервеняване на лицето
  • Съобщава се за леко намаляване на систоличното, диастоличното налягане и на концентрациите на кръвта.
  • Бременни или кърмачки трябва да избягват добавките с винпоцетин.
  • Хора с алергични реакции или със свръхчувствителност към другите алкалоиди на зимзелена като винбластин и винкристин трябва да избягват винпоцетин.
  • Хора с хипотензия или ортостатична хипотензия може да имат слабо намаление в систоличното и диастоличното налягане и трябва да се наблюдават от лекар, когато ползват винпоцетин.

  Лекарствени взаимодействия: винпоцетинът може да взаимодейства с антихипертензивни, антиаритмични и антикоагулантни средства.