Навигация
Кошница

BIOVEA Ultimate B-Complex + Vitamin C 90 Таблетки

BIOVEA Ultimate B-Complex + Vitamin C 90 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Ultimate B-Complex + Vitamin C 90 Таблетки
  39,50 лв.
  ULTIMATE B COMPLEX 500 + Vitamin C 90 Tablets -забавя стареенето

  Комплекс за намаляване на стреса и умората. Успокоява и забавя дегенерациятана нервната система. Забавя процесите на стареене. Поддържа здравето на сърцето, доброто кръвообращение и баланса на холестерола. Подпомага кожата, храносмилателната с-ма, мозъка и ПМС.

  Съставки в дневна доза:Vitamin C (ascorbic acid) 750mg; Thiamin (Vitamin B1)50mg; Riboflavin (Vitamin B2) 50mg; Niacin (Vitamin B3) 200mg; Choline (Vitamin B4) 100mg; Pantothenic Acid (Vitamin B5) 200mg; Vitamin B6 (as pyridoxine HCI) 100mg; Biotin (Vitamin B7) 150mcg; Inositol (Vitamin B8) 100mg; Folic acid (Vitamin B9) 400mcg; Vitamin B12 (cyanocobalamin) 125mcg; Calcium 117mg; Magnesium100mg; Phosphorus 77mg; Chromium 50mcg; PABA 30mg; Proprietary blend (Passionflower (часовниче); Skullcap(шлемник); Valerian (валериана)) 50mg.
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.Продуктът е подходящ за вегетарианци.

  Употреба: Да се приемат 2 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 90 таблетки в контейнер

  Какво представляват витамините B-комплекс?

  Витамините B-комплекс са коензими, участващи в производството на енергия. Те са важен фактор в процеса на преобразуване на въглехидратите до глюкоза, а също участват в обмяната на мазнините и протеините. Витамините от група B могат да облекчат симптомите на депресия и безпокойство. Особено важно е за възрастните хора да получават достатъчно B-витамини, защото способността за усвояване на тези вещества намалява с възрастта.
  В-витамините са крайно необходими за нормалното функциониране на нервната система и помагат на хора, страдащи от стрес и умора, като ги успокояват и в същото време ги зареждат с енергия. В-витамините трябва да се приемат заедно, въпреки че могат да се вземат и поотделно при определени заболявания. Всички В-витамини са водоразтворими и всеки излишък се елиминира чрез урината, следователно те трябва да се приемат ежедневно.

  Защо да приемаме Ultimate B-Complex на Biovea?

  Формулата B-Complex е с висока потенция и предоставя високи дози от витамините от група B. Към тях са добавени и витамин С за антиоксидация, минералите калций, магнезий, фосфор и хром, които също се включват в борбата с последиците от стреса, умората и безпокойството. Нещо повече – тази формула съдържа билките часовниче, шлемник и валериана, за които се знае, че намаляват стреса и тревожността.Стресът оказва негативно влияние върху здравето по безброй начини. Симптомите на стреса включват раздразнителност и емоционална потиснатост и многообразие от привидно несвързани физически симптоми. Съвременният начин на живот става все по-напрегнат и някои хора живеят в постоянен стрес. Този продукт е отлична възможност за хората, които водят напрегнат живот, да си набавят допълнителни хранителни вещества за противодействие на негативните ефекти от стреса и умората. Комбинацията от витамини от група В, минерали и билки в тази формула увеличава съпротивителните сили на вашия организъм срещу стреса, облекчавайки напрежението и подкрепяйки надбъбречните жлези и имунната система.

  Основни функции на витамините от В групата:

  • Тиамин(B1) - подпомага преобразуването на хранителните вещества в енергия. Подобрява мисловните процеси и настроението.
  • Рибофлавин(B2) - подпомага преобразуването на хранителните вещества в енергия, образуването на червени кръвни телца. Подобрява имунната, храносмилателната и дихателната система.
  • Ниацин(B3) - участва в над 50 метаболитни процеса, производството на хормони, отделянето на енергия и регулирането нивата на холестерола.
  • Пантотениева киселина(B5) - участва в произвеждането на хормони, енергия и червени кръвни телца.
  • Пиридоксин(B6) - участва в изграждането на протеините, подпомага имунната система и функцията на сърцето.
  • Биотин(B7) - подпомага усвояването на хранителните единици.
  • Фолиева киселина(B9) - участва в отделянето на енергия. Подобрява настроението, апетита и съня.
  • Кобаламин(B12) - подпомага преобразуването на хранителните вещества в енергия, Поддържа здравето на червените кръвни телца. Подобрява имунната система.