Навигация
Кошница

BIOVEA Tryptophan 500 mg 60 капсули

L-TRYPTOPHAN 500mg 60капсули

Облекчава стреса, влияе благоприятно на сърцето, контролира телесното тегло, като намалява апетита и повишава отделянето на растежен хормон. Спомага срещу мигрени, нормализира съня и намалява някои от вредните въздействия на никотина.

Състав: Желязо 575 мг; L-триптофан 1.5 гр. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 3 пъти дневно, между храненията и за предпочитане със сок или според предписанието на лекар. За спокоен сън приемайте 3 капсули преди лягане.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

L-триптофан: Добро настроение, отмора, здрав сън

• Укрепва функцията на имунната система
• Подпомага кръвообращението и нервната система
• Произвежда солна киселина за храносмилателната система

Чувствате ли се понякога изтощени и напрегнати? Случвало ли ви се е да не се справяте със работата си, да не можете да спите, да не успявате да управлявате живота си? Спокойно… BIOVEA® ви представя L-триптофан – естествена аминокиселина, която се преобразува в невротрансмитери, които подпомагат съня, почивката и доброто самочувствие. Аминокиселината L-триптофан въздейства върху много неврохимикали, които помагат на хората да се чувстват максимално добре умствено и емоционално. Много хора имат дефицит на тази важна аминокиселина, тъй като нейният най-добър източник е комплекс от въглехидрати, често липсващи в съвременния начин на хранене. L-триптофан е прекурсор на серотонина и мелатонина, които са важни за настроението, съня и много други биологични функции.

Отпуснете се и позволете на L-триптофан да възстанови вашето здравословно равновесие чрез естествените процеси на почивка, отдих и здрав сън.

Триптофан облекчава стреса, влияе благоприятно на сърцето, контролира телесното тегло като намалява апетита и повишава отделянето на растежен хормон, спомага срещу мигрени и намалява някои от вредните въздействия на никотина. Предполага се, че недостатъчни нива на триптофан променят нивата на серотонин в мозъка, което пречи на провеждането на нервните импулси. Липса на триптофан и магнезий могат да доведат до спазми на коронарните артерии.

L-триптофан за добро настроение

Съвременният непълноценен начин на хранене се отразява на организма ви, но осъзнавате ли, че освен това той влияе и на настроението и на химическите процеси в мозъка? Хранене, в което преобладават рафинираните зърнени продукти, захарта и наситените мазнини, често може да доведе до недостиг на една от най-значителните аминокиселини в човешкия организъм – L-триптофан. Хранене, в което липсва тази важна аминокиселина, води до дисбаланс, който влияе на настроението, съня и способността за справяне със стреса. L-триптофан е естествен помощник на организма при голямо физическо натоварване, при месечните неразположения при жените и му помага да се адаптира към часовата разлика след дълги полети със самолет. Много хора обаче имат недостиг на L-триптофан, тъй като тази аминокиселина отсъства от храната, която консумират.

L-триптофан или 5-HTP?

L-триптофанът е искрата, която възпламенява производството на 5-HTP (5- хидрокситриптофан), а от него - на серотонина – невротрансмитер, който контролира съня, паметта, способността за учене, телесната температура, настроението, поведението, сексуалното желание, сърдечно-съдовата функция и ендокринната регулация. L-триптофанът е най-добрата алтернатива за отмора и добро настроение. Въпреки че и L-триптофанът, и 5-HTP се преобразуват до серотонин - известен като регулатор на съня и настроението - съществуват разлики между тях. Първо, L-триптофанът е важна аминокиселина, която изпълнява много функции в организма – например, той може да бъде преобразуван до ниацин - прекурсора на кинуренини, семейство биохимикали, които спомагат за регулиране на имунната система, ако организмът се нуждае от това. Тези множество функции не могат да се изпълнят от 5-HTP. Друга разлика е, че всички 5-HTP се преобразуват до серотонин. Организмът регулира количеството на L-триптофан, който се преобразува до серотонин, въз основа на нуждите на организма.

Защо да използваме L-триптофан?

• Облекчава безсънието;
• Намалява леки предменструални симптоми;
• Успокоява нервната раздразнителност;
• Облекчава болките в мускулите от упражнения;
• Поддържа добро настроение;
• Намалява желанието за въглехидрати;
• Намалява ADD и ADHD симптоми;
• Намалява симптоми, свързани с нарушения в храносмилането;
• Поддържа здрави умствената функция;