Навигация
Кошница

BIOVEA Triple Boron 100 капсули

BIOVEA Triple Boron 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Triple Boron 100 капсули
  26,49 лв.
  BIOVEA ® Triple Бор съдържа три усвоими форми на микроелемента бор , включително една хелатна форма(съединение на метален йон с органична молекула) – за здрави кости, при профилактика на остеоартритни състояния, за повишаване нивата на тестостерон, подобряване на мисловните умения и мускулната координация.

  Предотвратява отделянето на калций, магнезий и фосфор с урината. Поддържа нормално ниво на естрадиол – предшественик на естрогена в кръвта.

  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар. При хормонални проблеми първо се консултирайте с лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Микроелемента бор може да се открие в стафидите, сините сливи, ядките. Бор е минерал нужен на тялото в минимални дози. Функциите му са основно за поддържане на здрави кости и мозъчна дейност. Бор играе ключова роля в превенция на намаляването на костната маса, помагайки в изграждането на здрави кости.

  Малката молекула на бор има свойството да сформира комплекси с много органични компоненти (въглехидрати, витамини, ензими, нуклеотиди, кислород), което повлиява множество биологични системи.

  Бор играе роля на коодинатор на важни елементи, участващи в изграждане на здрави кости – витамин Д, калций, магнезий, фосфор.

  Количеството бор в диетата зависи от количествата в почвата и водата. В местности с високо съдържание на минерала в тях рядко се наблюдават артритни изменения. Има взаимовръзка – в костите на артритно болни борът е с намалено количество.

  Бор проявява антиоксидантна активност. Повишава имунитета. Подобрява мозъчните функции – по-ефективно използване на глюкозата и мазнините като източник на енергия. Подобрява краткосрочната памет и концентрация, и когнитивните функции.

  Действа имуномодулиращо при алергични състояния. При постменопаузни жени стабилизира и повишава нивата на естрогена, като нормализира хормоналния дисбаланс – овладява симптомите – горещи вълни, нощно потене, раздразнителност, остеопорозни изменения. Подобрява холестеролния профил на кръвта, редуцирайки липидите. Борът проявява антиаритмично действие, както и противогъбична активност. Ефекта му става по-осезаем при прием на цинк.