Навигация
Кошница

BIOVEA Tribulus 625 mg 100 капсули

BIOVEA Tribulus 625 mg 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Tribulus 625 mg 100 капсули
  45,77 лв.
  TRIBULUS 625mg 100 капсули  Увеличава производството и естествените нива на тестостерон. Подобрява силата, мускулната маса и издръжливостта. Намалява усещането за умора и слабост. Стимулира сексуалното желание и подобрява представянето и тонуса. Увеличава производството на сперма. Подобрява функцията на репродуктивната система и повишава либидото.  Съставки: Патантована Трибулус формула 625 mg (трибулус терестрис екстракт до 40% furastanol saponins; трибулус терестрис на прах). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Патантована Трибулус формула 625 mg (трибулус терестрис екстракт до 40% furastanol saponins; трибулус терестрис на прах)

  Опаковка: 100 капсули в контейнер.

  Трибулус: Растение, което увеличава производството на тестостерон

  Какво е трибулус?

  Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) е билка, която се използва в китайска и индийската народна медицина от векове. В средата на 90-те години на XX в. трибулус терестрис става известен в Северна Америка, след като олимпийските спортисти от Източна Европа съобщават, че приемат трибулус, за да подобрят постиженията си.

  Активните съединения в трибулус се наричат стероидни сапонини. Два типа, наречени фуростанол гликозиди и спиростанол гликозиди, са причина за ефектите от трибулус. Тези сапонини се съдържат предимно в листата на растението.

  Как действа трибулус?

  Трубулус терестрис кара вашия организъм да отделя лутеинизиращ хормон, който на свой ред подава сигнал на тестисите по естествен начин да произвеждат повече тестостерон. Освен това трибулус действа така, че не позволява на вашето тяло да разбере, че произвежда високи нива тестостерон, затова то няма да се опита да понижи нивата на лутеинизиращия хормон. Така нивото на тестостерон си остава високо.

  Защо да приемате трибулус?

  Трибулус терестрис е билка, която расте в Африка, Индия и в някои райони в Източна Европа. Тя притежава способността да подпомага производството на тестостерон. Редица доклади разглеждат степента на повишение на тестостерона, която варира от 30 до 50%. При младите мъже, където нивата на тестостерона са нормално високи, е малко вероятно процентът на растеж на тестостерон да е толкова голям, както при по-възрастните мъже. Трибулус терестрис се цени високо сред спортистите заради свойството си да изгражда мускулите.

  В Северна Америка той се използва най-вече заради способността му да укрепва мускулите, да подобрява спортното представяне и заради медицински сексуални проблеми като еректалната дисфункция и спадът на сексуалното желание. Тестостеронът е естествено, ендогенно, изграждащо мускулите съединение, за разлика от синтетичните или нелегалните съединения за мускулна маса, които се свързват с вредни ефекти. Употребата на трибулус терестрис в спорта води до значително натрупване на мускулна маса, повишаване на издръжливостта и лесно възстановяване на мускулите.

  Как действа трибулус?

  Повишава производството на тестостерон, сексуалното желание, либидото и представянето, увеличава производството на сперма. От повече от 20 години трибулус терестрис се използва в Източна Европа от културистите и други спортисти като билков метод за увеличаване на мускулната маса и подобряване на спортните постижения.

  Сексуално здраве при мъжете и плодовитост: Трибулус терестрис е способен да увеличи броя и подвижността на сперматозоидите, което го прави полезен при случаи на безплодие. Медицинските проблеми, свързани с импотентността и липсващия сексуален интерес, могат да се коренят в намаленото производство на тестостерон. Въпреки че ниският тестостерон се приема за проблем на по-възрастните мъже, то състоянието може да се развие независимо от възрастта на мъжа.

  Клиничното разбиране за природата на еректилната дисфункция обхваща комбинация от фактори. Двата централни фактора са кръвообращението в пениса и/или нивата на тестостерона. Неуловими промени по посока надолу в нивата на тестостерона могат да се съчетаят с фактори, засягащи капилярното кръвообращение, и това да доведе до различни степени на еректилна дисфункция. Спадащият сексуален интерес може да съществува отделно от еректилната дисфункция и може да е отговор на повишени нива на тестостерона.

  Културизъм: Заради дългата история на употребата му, доказателствата за неговата безопасност и ползотворни въздействия, спортистите експериментират с хранителни добавки с екстракта от трибулус терестрис с цел повишаване на тестостерона, ускоряване на разграждането на мазнините и увеличаване на силата, издръжливостта и мускулната маса, мускулния тонус и цялостното спортно представяне.

  Може ли трибулус да се употребява от жени?

  Интересното е, че при жените се увеличава не тестостерона, а естрогена което го прави много добър препарат за повишаване на либидото, лекуване на безплодие и менструални болки.

  Предупреждение:

  Консултирайте се с лекар, преди да използвате трубулус терестрис, ако имате заболяване или подозирате такова, ако приемате други лекарства или сте бременна или кърмачка. Трибулус терстрис и неговите екстракти може да имат диуретичен ефект и да са противопоказни при употреба с други диуретични медикаменти.