Навигация
Кошница

BIOVEA Theanine 150 mg 60 капсули

BIOVEA Theanine 150 mg 60 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Theanine 150 mg 60 капсули
  26,49 лв.
  L-THEANINE 150mg 60 капсули

  Успоковява и подпомага релаксацията, без да предизвиква сънливост. Намалява тревожността и симптомине на ПМС. Увеличава концентрацията, подобрява способността за учене и продуктивността. Понижава кръвното налягане и страса.

  Състав: L-теанин 150мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема по една капсула дневно или на всеки 8 часа, ако е необходимо или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер.

  Теанин: успокоява и релаксира, без сънливост

  • Подпомага релаксацията, без да предизвиква сънливост
  • Намалява симптомите на ПМС
  • Намалява тревожността
  • Подобрява способността за учене и продуктивността
  • Увеличава концентрацията
  • Понижава кръвното налягане и страса
  • При стрес и безпокойство

  Какво е Теанин?

  Теанинът е проектиан да поддържа спокойствието и релаксацията, без да предизвиква сънливост. Теанин с еизвлича от листата на Зеления чай. L-теанин е уникална аминокиселина в свободна форма, намираща се само в чаевите растения и гъбите Xerocomus и някои водове чай от рода Camellia, C. Japonica и C. Sasanqua. L-теанин е релаксант и повишава алфа вибрациите, които провокират психическата и физическата релаксация, намаляват стреса и тревожността, без да причиняват сънливост.

  Как действа Теанин?

  Стресът и безпокойството са състояния, оито могат да скъсят продължителността на живота. Стресът може да увреди психиката. Това може да доведе до неблагопрятно реагиране на ситуации, като чувство на неудовлетвореност, враждебност или дори нараняване. Стресът бавно разрушава имунната система, намалява резистентността към болести и по този начин позволява на дегенеративни и опортюнистични заболявания да се проявят. Стресът е причина за депресия. Цялото население е подложено на стрес. В проучване от 1998г. Почти 65% о възрастното население показват, че са били под голям стрес.

  Проучванията показват, че жените приемащи дневно 200мг L-теанин имат по-ниска честота на ПМС симптомите. Тези симптоми са включително физически, психически и социални. Като цяло се наблюдава значително облекчаване на ПМС симптомите от L-теанин.

  Какви са научните изследвания и доказателства за действието на L-теанин?

  Въпреки че ползата от пиене на зелен чай е известна от древността и се предава през поколенията, научно изследвания върху въздействието му започнаха едва през средата на деветдесетте години на двадесети век, когато беше изолирана и химически проучена съставката L-теанин, която е в основата за полезните въздействия на японския зелен чай.

  В началото на 2000г. вниманието на учените се насочва към физиологичните механизми на действие и различните ефекти върху функциите на организма и специално върху нервната система. Това са изследвания върху животни, върху клетъчни култури от мозъчна тъкан и върху здрави доброволци, извършени в университетски центрове в различни страни на света и особено от японски учени. Научните изследвания доказват, че L-теанин прониква през кръвно-мозъчната бариера е се разпространява в междуклетъчните пространства на мозъка и мозъчните клетки (астроцитите - имащи отношение към мозъчния обмен и невроните-функционални единици провеждащи възбуждането) и осъществява задръжни процеси (регулиращи възбудните).

  L-теанин по химическа структура е подобен на глутамина, една от трите аминокиселини имащи отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка - глутаматна киселина, гутамин и гама амино бутерова киселина (GABA). Глутаматната киселина е трансмитер (химичен предавател) на възбуждането, гама амино бутеровата киселина е трансмитер на задържането, а глутамина има роля в обмена и в синтеза на GABA. L-теанин се намесва, като сходен химически във въздействията, които упражнява глутамина и поради това влияе на процесите на успокояване и стабилизиране вмозъка. Проучванията върху опитни животни показват, че дори повтарящи се изключително високи дози L-теанин не предизвикват никакви негативни психологически или физически ефекти. L-теанин може да подпомогне имунната система на тялото, когато то се, бори с инфекция, като увеличава способността на Т-клетките да се борят със заболяването.

  Според едно проучване на Института за психично здраве на Япония, 200мг. от L-теанин взет преди лягане подобрява качеството на съня, така че участниците са се сабуждали "по-отпочинали" след един „по-ефективен" сън, без необходимост да спят по-дълго.

  В редица нови изследвания проведени в Япония, САЩ, Германия, Швейцария, Китай и др се доказва полезното действие на L-теанин.

  L-теанин повишава нивото на гамааминобутеровата киселина, която има успокояващ ефект, както и повлиява стойностите на серотонина и допамина, имащи отношение към двигателността, бодростта и доброто настроение („химия на щастието"). По този начин се постига релаксация, запазвайки способността за дейност.
  Изследвания при животни и хора са доказали още положителния ефект на L-теанин върху кръвообращението на мозъка, нормализиране на кръвното налягане, положително влияние върху имунната система и противо-туморен ефект, както и действието на L-теанин като антиоксидант, съхраняващ живота на нервните клетки включително и при недостатъчност на кръвоснабдяването на мозъка.

  L-теанинът е одобрен през 1994г. от японското Министерство на здравеопазването, за използване в храните и понастоящем се използва в повече от 50 хранителни продукта.

  През 1998г. L-теанин е носител на награда за най-добър нов продукт, а през 2000 г. L-теанин е носител на награда за най-здравословен продукт.

  2006г. Австралийско изследване на L-теанин като невропротективен агент и като средство подсилващо когнитивните (познавателни) функции.

  2006-2007г. Японско експериментално изследване върху животни показва невропротективен ефект при локална недостатъчност на мозъчното кръвообращение.

  2007г. Японско изследване показващо, че L-теанин намалява психологичния и физиологичния стрес.

  2007г. Немско изследване показващо, че изпиването на напитка от зелен чай освободен от кофеин и обогатен с L-теанин повлиява човешката ЕЕГ по благоприятен начин.

  2008г. Японско изследване върху мозъчно-тъкани култури от гризачи показа местата , на които влияе L-теанин в мозъка.

  За L-теанин има общо над сто проучвания публикувани в най-реномирани научни списания.Те определят L-теанин, като продукт, който, подобрява концентрацията; създава усещане за спокойствие и релакс, намалява умствения и физически стрес и подобрява качеството на съня и улеснява запаметяването при учене, намалява негативните ефекти от кофеина, засилва имунната система, намалява симптомите на предменструалния синдром, нормализира кръвното налягане,съхранява живота на нервните клетки включително и при недостатъчност на кръвоснабдяването на мозъка.