Навигация
Кошница

BIOVEA SAMe 400 mg 30 Таблетки 30 Дози

BIOVEA SAMe 400 mg 30 Таблетки 30 Дози
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
SAMe 400mg 30 Enteric Coated Tablets

Нова формула позволяваща оптимално усвояване в тънките черва. Облекчава депресията, стреса, хроничната умора. Намалява болката при артрити и възпаления в гърба. Влияе положително при хепатит и други чернодробни заболявания. Предпазва клетките от увреждания и намалява процесите на стареене. Срещу сърдечно-съдови, мозъчни и онкологични заболявания.

Съставки:SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine) 400mg
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар. Препоръчително е съхранение в хладилник след отварянето на контейнера.
При депресия, артрит, фибромиалгия и чернодробни заболявания: Вземайте по 400mg SAMe два пъти на ден. Ако след 3 седмици не настъпи облекчение на симптомите, увеличете дозата на 400mg по три пъти на ден. От друга страна, ако симптомите намалеят при прием от 400mg два пъти на ден, можете да намалите дозата до един път на ден.

SAMe се усвоява най-добре на празен стомах, затова го вземайте 1 час преди или 2 часа след хранене. Ако получите гадене или киселини в стомаха, приемайте го с голямо количество вода. За да предотвратите безсъние, не приемайте SAMe в късната част на деня. Повечето хора съобщават за умерен прилив на енергия. SAMe може безопасно да се комбинира с други естествени или традиционни антидепресанти, с изключение на основата на МАО инхибитор (моноаминооксидазен инхибитор).

Специални съвети:

За да избегнете токсично натрупване на молекули на хомоцистеин (които се формират при разпадането на SAMe), не забравяйте да приемате допълнително висококачествени витамини от В-комплекс веднъж на ден заедно със SAMe. Тези витамини неутрализират хомоцистеина, който при висока концентрация създава риск от здравословни проблеми като сърдечен инфаркт или сърдечен удар. Стандартната препоръка е да се взема В-комплекс един път на ден, независимо от дозата SAMe.Ако сте особено чувствителни към лекарства, започнете с доза, която е наполовина от препоръчаната ежедневна доза, и преминете към пълното количество след седмица.

Опаковка: 30 стомашно-устойчиви таблетки в контейнер

Доста от предлаганите на пазара продукти SAMe не отговарят на приетите научни стандарти. Молекулата SAMe има две форми – едната е SS изомер (познат като активен изомер), а другата е RS изомер (познат като неактивен изомер). Всички продукти SAMEe съдържат процент и от двата изомера. Приетите нива на потенция на SAM-e изискват минимално 70% SS (активен) изомер. Тестовете на SAMe на BIOVEA показват 74% или повече. Голяма част от производители използват 50%, а дори и по-малко активен изомер. Лабораториите Consumer Labs тестват 30 препарата SAMEe и само 4 от тях са с приемливото съдържание на „активен йон” SAMe.

При таблетирането на SAMe той трябва да бъде покрит с материал, позволяващ преминаването на таблетката през стомаха към тънките черва преди освобождаването му, за да запази стабилността си. SAMe на BIOVEA е поставен в бутилка от жълто стъкло. Всяка бутилка разполага с торбичка за абсорбиране на кислорода – отлична бариера, която осигурява максималната стабилност и сила на продукта. SAMe на BIOVEA е с най-високата потенция – това е един от най-съвременните и най-добре стабилизирани продукти SAMe предлагани днес.

Какво е SAMe?

SAMe е естествена субстанция, която се съдържа във всяка жива клетка. Тя помага за производството на химикалите в мозъка (невротрансмитери), които влияят на настроението. Най-забележителното нещо за SAMe е, че той може да ви помогне по много различни начини. Не само че SAMe е известен със способността си да подобрява настроението, но също така е и от голямо значение за това как се движите и как се чувствате. Например SAMe укрепва хрущялите – меката материя, която действа като буфер в ставите. Има наблюдения върху SAMe като средство, подпомагащо черния дроб в неговата пречистваща функция.

SAMe е съкращение от S-аденозилметионин – молекула, която организмът непрекъснато произвежда, за да захранва редица свои жизнени функции. Открит през 1952 г., популярността на SAMe напоследък нараства заради свойството му да облекчава депресията толкова ефикасно, колкото предписваните стандартни антидепресанти. Той действа по-бързо от антидепресантите и няма никакви странични ефекти.)

Здравословните ползи от SAMe:

SAMe (S-аденонозил-L-метионин) действа като витамин, особено за вашето настроение, ставите и черния ви дроб. SAMe е способен да ви накара да се чувствате по-добре физически и емоционално по естествен начин, безопасно и ефективно. Организмът произвежда SAMe от L-метионин - аминокиселина, съдържаща се в храни, богати на белтъчини - и от АТФ (аденозин трифосфат – съхранява и пренася енергията в клетките). Молекулата на SAMe подарява частица от себе си (метиловата група) на тъканите на организма и органите, осигурявайки критична връзка в метилирането – химична реакция, която се случва милиарди пъти в секунда из целия организъм. Давайки част от себе си, SAMe допринася за растежа и възстановяването на клетката. SAMe също участва в образуването на ключови съединения в мозъка, сред които невротрансмитера допамин и подобрителя на настроението серотонин. В допълнение той помага за поддържане на желаните нива на глутатион – основен антиоксидант, който предпазва клетката от увреждания, причинявани от кислородните молекули, наречени свободни радикали. Приеман като хранителна добавка SAMe компенсира всички дефицити и подпомага организма да работи оптимално.

Защо да приемаме SAMe?

• Облекчава депресията и лошите настроения, причинявани от стреса: Изследвания сочат, че SAMe облекчава леки до умерено сериозни депресии. Той действа толкова добре, колкото често предписваните обичайни антидепресанти (Имипрамин, Амитриптилин, Дезипрамин). Почти толкова важно е, че действа по-бързо, често започвайки да подобрява настроението в рамките на седмица. Това контрастира значително със стандартните антидепресанти, чиито ефекти могат да станат осезаеми чак след няколко седмици. Резултатите от изследване на Университета на Калифорния, в което участват 17 възрастни с тежки депресии показват, че при 62% от участниците приемали SAMe в продължение на 4 седмици (1600mg на ден) симптомите значително се подобряват в сравнение с 50% от тези, които използват Дезипрамин (традиционен антидепресант). За разлика от много предписвани антидепресанти, които често предизвикват неприятни странични ефекти като сънливост, сухота в устата и констипация, SAMe никакви странични ефекти.
• Помага при синдрома на хроничната умора: SAMe оказва благоприятно влияние върху хора, страдащи от синдрома на хроничната умора, като противодейства на депресията. Той променя мозъчната сетивност и подобрява качеството на съня. В резултат на това се редуцира и синдромът на хроничната умора.
• Намалява болката при артрит и възпаления: Разлагането на SAMe в организма поражда субстанции, които помагат за поддържане на гелоподобния хрущял, който предпазва целостта на ставите. При честата дегенеративна ставна болест остеопороза ставите се износват с течение на времето. Проучвания върху хиляди страдащи от остеопороза хора показват, че SAMe може да бъде ефективен за увеличаване на подвижността на ставите и за намаляване на подуването и болката по същия начин като нестероидните противовъзпалителни средства ибупрофен и аспирин. Нещо повече, SAMe не излага на риск от стомашни кръвоизлив или увреждане на бъбреците, които са сериозна опасност при нестероидните противовъзпалителни средства. SAMe също така не износва ставите, не уврежда хрущяла и не блокира болката, която може да е сигнал за влошаване на състоянието. SAMe възстановява хрущяла и смазването на ставите.
• Облекчава болките в гърба: Когато се приема няколко седмици, SAMe може да намали проблемите в гърба благодарение на неговата способност да намалява възпаленията и болката. Теорията е, че SAMe участва във възстановяването на гръбначните дискове, хрущяла и артикулиращите повърхности на ставите. Очевидно това отнема време. Така че ако използвате SAMe за болки в гърба, не очаквайте незабавно облекчение на симптомите, каквото получавате от нестероидните противовъзпалителни средства.
• При лечение на хепатит и други чернодробни заболявания: Като произвежда изключително мощния антиоксидант глутатион, който повишава способността на черния дроб да се пречиства от токсините, SAMe благоприятства добрата чернодробна функция. Изследванията сочват, че SAMe може да подпомогне нарушената чернодробна функция при алкохолна цироза, токсичност от лекарства, хепатит и холестаза.
• Предпазва от болест на Алцхаймер и мозъчни заболявания, свързани с възрастта: Предварителни изследвания сочат, че нивата на SAMe са много ниски при хора, страдащи от болестта на Алцхаймер. В едно проучване на 40 възрастни души страдащи от проблеми с концентрацията и познавателните способности при режим на приемане на SAMe орално, интравенозно и интрамускулно настъпват подобрения в паметта, настроението и способността за осъществяване на ежедневните дейности.